کتاب خودکارآمدی و هدف گذاری (خودتان را دست کم نگیرید)؛ نسخه رسمی
معرفی کتاب خودکارآمدی و هدف گذاری (خودتان را دست کم نگیرید)؛ نسخه رسمی
معرفی کتاب خودکارآمدی و هدف گذاری (خودتان را دست کم نگیرید)؛ نسخه رسمی
کتاب الکترونیکی «خودکارآمدی و هدفگذاری (خودتان را دستکم نگیرید)» نوشتهٔ علی فتحی لقمان و هایده دیوارگر و منتشرشده توسط انتشارات آوند اندیشه، اثری در حوزهٔ روانشناسی رشد فردی و موفقیت است. این کتاب با تمرکز بر مفهوم خودکارآمدی، اهمیت هدفگذاری و راهکارهای عملی برای تقویت باور به تواناییهای فردی را بررسی میکند. مخاطبان در این اثر با مفاهیم کلیدی مانند ذهنیت رشد، تابآوری، برنامهریزی و نقش یادگیری از دیگران آشنا میشوند. نسخه الکترونیکی این اثر را میتوانید از طاقچه خرید و دانلود کنید.
درباره کتاب خودکارآمدی و هدف گذاری (خودتان را دست کم نگیرید)؛ نسخه رسمی
«خودکارآمدی و هدفگذاری» اثری است که در فضای روانشناسی کاربردی و خودسازی نوشته شده و به بررسی باور فرد به تواناییهایش در مواجهه با چالشها و دستیابی به اهداف میپردازد. این کتاب در سال ۱۴۰۴ منتشر شده و با زبانی قابلدسترس، مفاهیمی مانند شناخت خود، ذهنیت رشد، تابآوری و اهمیت برنامهریزی را مطرح میکند. نویسندگان با الهام از نظریات روانشناسانی چون آلبرت بندورا و کارول دوک، تلاش کردهاند تا خواننده را با اهمیت خودکارآمدی در زندگی روزمره و نقش آن در موفقیت فردی و اجتماعی آشنا کنند. کتاب به جای تمرکز صرف بر موفقیتهای بزرگ، بر ارزش گامهای کوچک، یادگیری از اشتباهات و اهمیت جشن گرفتن برای دستاوردهای روزمره تأکید دارد. همچنین، نقش معلمان، مربیان و الگوهای موفق در مسیر رشد فردی و اجتماعی بهتفصیل بررسی شده است. ساختار کتاب به گونهای است که خواننده را مرحلهبهمرحله از شناخت خود تا برنامهریزی برای تغییرات مثبت در زندگی و جامعه همراهی میکند.
خلاصه کتاب خودکارآمدی و هدف گذاری (خودتان را دست کم نگیرید)؛ نسخه رسمی
پیام اصلی کتاب بر این باور استوار است که خودکارآمدی، یعنی باور به تواناییهای خود برای غلبه بر چالشها و دستیابی به اهداف، مهارتی اکتسابی است که میتوان آن را پرورش داد. نویسندگان ابتدا با تعریف دقیق خودکارآمدی و تفاوت آن با اعتمادبهنفس صرف، نشان میدهند که این ویژگی از تجربههای موفقیتآمیز، مشاهدهٔ الگوها، حمایت دیگران و مدیریت احساسات رشد میکند. سپس، اهمیت شناخت خود، کشف استعدادها و نقاط ضعف، و تمایز میان «نمیتوانم» و «هنوز نمیتوانم» را بهعنوان پایههای ذهنیت رشد مطرح میکنند. کتاب بر این نکته تأکید دارد که نگرش مثبت به دشواریها، هدفگذاری واقعبینانه و تقسیم اهداف بزرگ به مراحل کوچک، نقش کلیدی در پیشرفت فردی دارند. همچنین، مرز میان اعتمادبهنفس واقعی و جسارت بیپایه را بررسی میکند و ابزارهایی مانند مدیریت زمان، مهارتهای ارتباطی، حل مسئله، هوش هیجانی و یادگیری مداوم را بهعنوان جعبهابزار موفقیت معرفی میکند. بخشهایی از کتاب به اهمیت یادگیری از دیگران، حفظ اصالت فردی، تابآوری در برابر شکستها و استفاده از طنز برای کاهش استرس میپردازد. در نهایت، نویسندگان بر ارزش جشن گرفتن برای دستاوردهای کوچک، ثبت موفقیتها و نقش خودکارآمدی در ایجاد تغییرات مثبت در زندگی فردی و اجتماعی تأکید دارند.
چرا باید کتاب خودکارآمدی و هدف گذاری (خودتان را دست کم نگیرید)؛ نسخه رسمی را خواند؟
این کتاب با رویکردی مرحلهبهمرحله، مفاهیم روانشناسی رشد فردی را به زبانی ملموس و کاربردی ارائه میدهد و به خواننده کمک میکند تا باور به تواناییهای خود را تقویت کند. تمرکز بر اهمیت گامهای کوچک، یادگیری از اشتباهات، و نقش ذهنیت رشد در موفقیت، آن را به منبعی مناسب برای کسانی تبدیل میکند که به دنبال تغییر نگرش و بهبود کیفیت زندگی خود هستند. همچنین، مثالها و تمرینهای عملی، امکان بهکارگیری آموزهها را در زندگی روزمره فراهم میکند.
خواندن کتاب خودکارآمدی و هدف گذاری (خودتان را دست کم نگیرید)؛ نسخه رسمی را به چه کسانی پیشنهاد میکنیم؟
این کتاب برای افرادی مناسب است که به دنبال افزایش اعتمادبهنفس، تقویت خودباوری، یادگیری مهارتهای هدفگذاری و مدیریت چالشهای فردی هستند. دانشجویان، کارمندان، معلمان، مربیان و هر کسی که دغدغهٔ رشد فردی و مقابله با اضطراب یا شکست را دارد، میتواند از مطالب این اثر بهرهمند شود.
فهرست کتاب خودکارآمدی و هدف گذاری (خودتان را دست کم نگیرید)؛ نسخه رسمی
- بخش اول: مقدمات خودکارآمدی معرفی مفهوم خودکارآمدی، اهمیت آن در زندگی و تأثیرش بر رشد فردی. راهکارهایی برای شناخت خود، کشف استعدادها و تمایز میان «نمیتوانم» و «هنوز نمیتوانم». - بخش دوم: بنیانهای خودکارآمدی نگرش مثبت به دشواریها، هدفگذاری هوشمندانه، مرز میان اعتمادبهنفس و جسارت بیپایه. - بخش سوم: ابزارهای خودکارآمدی معرفی مهارتهایی مانند مدیریت زمان، مهارتهای ارتباطی، حل مسئله، هوش هیجانی و یادگیری مداوم. اهمیت تحلیل اشتباهات و تصویرسازی ذهنی. - بخش چهارم: یادگیری از دیگران نقش معلمان، مربیان، دوستان و شخصیتهای الهامبخش در رشد فردی. روشهای یادگیری از دیگران بدون از دست دادن اصالت. - بخش پنجم: چالشها، فرصت برای رشد اهمیت استقامت، تابآوری، طنز در مواجهه با مشکلات و فلسفهٔ برخاستن پس از شکست. - بخش ششم: برنامهریزی برای موفقیت روشهای برنامهریزی روزانه و بلندمدت، ارزش جشن گرفتن برای دستاوردهای کوچک و ثبت موفقیتها. - بخش هفتم: قلههای موفقیت جمعبندی مفهوم خودکارآمدی، داستانهای الهامبخش و تشویق به ایجاد تغییرات مثبت در زندگی و جامعه.
بخشی از کتاب خودکارآمدی و هدف گذاری (خودتان را دست کم نگیرید)؛ نسخه رسمی
«خودکارآمدی، واژهای که شاید در نگاه اول کمی غریب به نظر برسد اما در حقیقت یکی از مهمترین پایههای موفقیت و رضایت در زندگی است. این مفهوم که در روانشناسی مدرن جایگاه ویژهای یافته، چیزی فراتر از اعتمادبهنفس است. خودکارآمدی، همان باور عمیقی است که به شما میگوید: «من توانایی انجام این کار را دارم.» این باور، نه از تصورات واهی، بلکه از تجربههای واقعی و عملی سرچشمه میگیرد. اجازه دهید سفری به دنیای این مفهوم بینظیر داشته باشیم و ببینیم چرا باید آن را بهعنوان نیروی محرکهای در زندگیمان بشناسیم. برای فهم بهتر خودکارآمدی، شاید لازم باشد به تعریفی دقیق و علمی بپردازیم. آلبرت بندورا، روانشناس نامدار کانادایی که پایهگذار این مفهوم است، خودکارآمدی را این گونه تعریف میکند: «باور فرد به تواناییهایش در سازماندهی و اجرای اقدامات لازم برای رسیدن به اهداف معین.» به زبان سادهتر، خودکارآمدی یعنی این که باور داشته باشیم توانایی مقابله با چالشها و حل مسائل را داریم. اما این باور بهتنهایی شکل نمیگیرد. خودکارآمدی، همانند بذری است که نیازمند خاک مناسب، نور خورشید و آبیاری مرتب است. این بذر در دل تجربهها، موفقیتها و حتی شکستهایمان جوانه میزند. هر بار که موفق میشویم، خودکارآمدی ما تقویت میشود و هر بار که شکست میخوریم اما از جا برمیخیزیم، این باور عمیقتر میشود.»