دانلود و خرید کتاب تئوری انتخاب و مدیریت زندگی ویلیام گلسر ترجمه علی صاحبی
تصویر جلد کتاب تئوری انتخاب و مدیریت زندگی

کتاب تئوری انتخاب و مدیریت زندگی

معرفی کتاب تئوری انتخاب و مدیریت زندگی

کتاب الکترونیکی تئوری انتخاب و مدیریت زندگی با عنوان اصلی Take Charge of Your Life نوشتهٔ ویلیام گلسر و ترجمهٔ علی صاحبی است. انتشارات سایه سخن این کتاب را به چاپ رسانده است. این کتاب یکی از مهم‌ترین آثار دکتر گلسر در زمینه تئوری انتخاب است که به مخاطبان کمک می‌کند تا با شناخت مکانیسم‌های درونی انسان، کنترل بیشتری بر زندگی خود داشته باشند. تئوری انتخاب گلسر به عنوان یک رویکرد روان‌شناختی، در بسیاری از مدارس، سازمان‌ها و مراکز مشاوره در سراسر جهان مورد استفاده قرار می‌گیرد و در حوزه‌های مختلفی مانند روان‌درمانی، مدیریت، آموزش و تربیت فرزند کاربرد دارد. این اثر را می‌توانید از طاقچه خرید و دانلود کنید.

درباره کتاب تئوری انتخاب و مدیریت زندگی اثر ویلیام گلسر

تئوری انتخاب و مدیریت زندگی یکی از آثار برجستهٔ دکتر ویلیام گلسر، روان‌پزشک و نظریه‌پرداز آمریکایی است که در سال ۲۰۱۱ میلادی (۱۳۹۰ شمسی) منتشر شده است. این کتاب حاصل سال‌ها تجربه و پژوهش دکتر گلسر در زمینه روان‌درمانی و مشاوره است و در آن اصول اساسی تئوری انتخاب و کاربردهای آن در زندگی روزمره تشریح شده است. تئوری انتخاب که پیش از این با عنوان تئوری کنترل شناخته می‌شد، از دهه ۱۹۶۰ میلادی (۱۳۴۰ شمسی) توسط دکتر گلسر مطرح شد و در طول دهه‌های بعد تکامل یافت. این نظریه بر این باور استوار است که انسان‌ها می‌توانند بر زندگی خود کنترل داشته باشند و رفتارها، افکار و احساسات خود را انتخاب کنند. در ایران، دکتر علی صاحبی به عنوان مترجم و مروج اصلی نظریات دکتر گلسر شناخته می‌شود. دکتر صاحبی که خود دوره‌های آموزشی متعددی را زیر نظر دکتر گلسر گذرانده، مجموعه‌ای از آثار او را به فارسی ترجمه کرده و از این طریق تئوری انتخاب را در ایران گسترش داده است. کتاب تئوری انتخاب و مدیریت زندگی در ۱۷ فصل تنظیم شده و هر فصل به یکی از جنبه‌های مهم تئوری انتخاب و کاربردهای آن می‌پردازد. این کتاب با زبانی ساده و قابل فهم نوشته شده و از مثال‌های متعددی برای تبیین مفاهیم استفاده کرده است.

خلاصه کتاب تئوری انتخاب و مدیریت زندگی

کتاب با این ایده اساسی آغاز می‌شود که تمام افکار، رفتارها و احساسات ما از درون خودمان سرچشمه می‌گیرند و نه از محرک‌های بیرونی. به عبارت دیگر، ما به عنوان انسان تحت تأثیر محیط بیرون قرار می‌گیریم، اما این خود ما هستیم که نحوه واکنش به این محرک‌ها را انتخاب می‌کنیم.

در فصل اول، گلسر به تفاوت بین روان‌شناسی کنترل بیرونی و تئوری انتخاب می‌پردازد. او استدلال می‌کند که فرهنگ غالب جامعه بر روان‌شناسی کنترل بیرونی استوار است، یعنی ما معمولاً باور داریم که دیگران می‌توانند ما را کنترل کنند یا ما می‌توانیم دیگران را کنترل کنیم. این دیدگاه منشأ بسیاری از مشکلات در روابط انسانی است.

فصل دوم به جایگزینی روان‌شناسی تئوری انتخاب به جای روان‌شناسی کنترل بیرونی اختصاص دارد. گلسر معتقد است که هیچ‌کس نمی‌تواند ما را مجبور به کاری کند که نمی‌خواهیم انجام دهیم و ما نیز نمی‌توانیم دیگران را مجبور کنیم. تنها راه تأثیرگذاری بر دیگران، ایجاد رابطه مبتنی بر اعتماد و احترام است.

در فصل سوم، گلسر مفهوم «آلبوم ذهنی» را معرفی می‌کند. آلبوم ذهنی مجموعه‌ای از تصاویر مطلوب یا خواسته‌های ماست که از بدو تولد تا پایان عمر در حال شکل‌گیری و تغییر است. این تصاویر مطلوب، انگیزه‌های اصلی رفتار ما را تشکیل می‌دهند.

فصل چهارم به مفهوم ارزش‌ها در «دوربین حسی» ما می‌پردازد. دوربین حسی نحوه درک و تفسیر ما از جهان را تعیین می‌کند. گلسر توضیح می‌دهد که چگونه ارزش‌های ما بر نحوه دیدن و تفسیر واقعیت تأثیر می‌گذارند.

در فصل پنجم، گلسر به این سؤال پاسخ می‌دهد که عامل بروز رفتار چیست. او توضیح می‌دهد که رفتار کلی ما از چهار مؤلفه تشکیل شده است: عمل، فکر، احساس و فیزیولوژی. ما می‌توانیم بر روی مؤلفه‌های عمل و فکر کنترل مستقیم داشته باشیم و از طریق آن‌ها بر احساسات و فیزیولوژی بدن تأثیر بگذاریم.

فصل ششم و هفتم به موضوعات خلاقیت، بازسازمان‌دهی رفتار، دیوانگی و مسئولیت‌پذیری می‌پردازد. گلسر استدلال می‌کند که خلاقیت و حتی دیوانگی نوعی تلاش ذهن برای بازسازمان‌دهی رفتار است تا بتواند به خواسته‌های خود دست یابد.

در فصل هشتم، گلسر بیماری‌های روان‌تنی را به عنوان فرآیندی خلاق معرفی می‌کند. او توضیح می‌دهد که چگونه ناتوانی در ارضای نیازهای اساسی می‌تواند به ظهور علائم جسمی منجر شود.

فصل‌های نهم و دهم به موضوع داروهای اعتیادآور و تأثیر آن‌ها بر زندگی می‌پردازد. گلسر استدلال می‌کند که استفاده از این داروها نوعی تلاش برای کنترل شیمیایی زندگی است که در نهایت به نتایج مخرب منجر می‌شود.

فصل‌های یازدهم و دوازدهم به موضوعات تعارض و انتقاد اختصاص دارد. گلسر توضیح می‌دهد که چگونه تئوری انتخاب می‌تواند به حل تعارضات و کاهش انتقادهای مخرب کمک کند.

در فصل سیزدهم، گلسر به طور مستقیم به موضوع مدیریت زندگی می‌پردازد و راهکارهایی را برای داشتن کنترل بیشتر بر زندگی ارائه می‌دهد.

فصل چهاردهم کاربرد تئوری انتخاب در فرزندپروری را بررسی می‌کند. گلسر معتقد است که والدین باید به جای کنترل بیرونی، فرزندان خود را با اصول تئوری انتخاب آشنا کنند تا آن‌ها مسئولیت زندگی خود را بر عهده بگیرند.

فصل پانزدهم به تلاش برای کنترل خود یا دیگران از طریق انتخاب رنج یا بدبختی می‌پردازد. گلسر توضیح می‌دهد که چگونه برخی افراد از طریق انتخاب رنج و بدبختی سعی می‌کنند دیگران را کنترل کنند یا از آن‌ها امتیاز بگیرند.

فصل شانزدهم راهکارهایی را برای انتخاب سلامت‌زیستن ارائه می‌دهد. گلسر معتقد است که سلامت جسمی و روانی تا حد زیادی نتیجه انتخاب‌های ماست.

در فصل پایانی، گلسر راهنمایی‌هایی برای آغاز استفاده از تئوری انتخاب در زندگی روزمره ارائه می‌دهد. او تأکید می‌کند که تغییر نگرش و رفتار نیازمند تمرین و تلاش مستمر است.

چرا باید کتاب تئوری انتخاب و مدیریت زندگی را بخوانیم؟

این کتاب به خواننده کمک می‌کند تا درک عمیق‌تری از عوامل مؤثر بر رفتار و احساسات خود پیدا کند. تئوری انتخاب با ارائه دیدگاهی متفاوت از روان‌شناسی سنتی، راهکارهای عملی برای مدیریت بهتر زندگی و بهبود روابط بین فردی ارائه می‌دهد. این کتاب به خواننده می‌آموزد که چگونه:

۱. مسئولیت زندگی خود را بر عهده بگیرد.

۲. از سرزنش دیگران دست بردارد.

۳. روابط سالم و مؤثری با دیگران برقرار کند.

۴. نیازهای اساسی خود را به شیوه‌ای سالم ارضا کند.

۵. با چالش‌ها و مشکلات زندگی به شیوه‌ای سازنده مواجه شود.

تئوری انتخاب گلسر با تأکید بر مسئولیت‌پذیری و قدرت انتخاب، رویکردی توانمندساز در مواجهه با مشکلات زندگی ارائه می‌دهد. این کتاب به خواننده نشان می‌دهد که چگونه می‌تواند از قربانی شرایط بودن به فردی فعال و تأثیرگذار در زندگی خود تبدیل شود.

کتاب تئوری انتخاب و مدیریت زندگی را به چه کسانی پیشنهاد می‌دهیم؟

این کتاب را به افرادی پیشنهاد می‌کنیم که به دنبال راهی برای بهبود کیفیت زندگی خود و روابطشان با دیگران هستند. همچنین این کتاب برای مشاوران، روان‌شناسان، مربیان، معلمان، مدیران و والدین بسیار مفید است. کسانی که احساس می‌کنند کنترل زندگی از دستشان خارج شده یا در روابط خود با مشکلات مکرر مواجه هستند، می‌توانند از مطالعه این کتاب بهره‌مند شوند. علاوه بر این، افرادی که با اضطراب، افسردگی یا مشکلات روان‌تنی دست و پنجه نرم می‌کنند نیز می‌توانند با مطالعه این کتاب به بینش‌های جدیدی دست یابند.

فهرست کتاب تئوری انتخاب و مدیریت زندگی

منابع

افتخارات حرفه‌ای دکتر ویلیام گلسر

یادداشت‌ها

نظر افراد و مجله‌های مشهور درباره کتاب یا نویسنده

دکتر استفن کاوی، نویسنده کتاب پرفروش «هفت عادت مردمان مؤثر»، درباره کار دکتر گلسر گفته است: «ویلیام گلسر به ما یادآوری می‌کند که ما همیشه قدرت انتخاب داریم و انتخاب‌های ما تعیین‌کننده کیفیت زندگی‌مان است.»

مجله روان‌شناسی امروز در مقاله‌ای درباره گلسر نوشته است: «تئوری انتخاب گلسر با تأکید بر مسئولیت‌پذیری فردی، رویکردی عملگرا و امیدبخش به روان‌درمانی ارائه می‌دهد.»

دکتر رابرت ولر، روان‌شناس و نویسنده، در مورد این کتاب نوشته است: «تئوری انتخاب و مدیریت زندگی یک راهنمای کاربردی برای هر کسی است که می‌خواهد کنترل زندگی خود را به دست بگیرد.»

کتاب یا نویسنده چه جوایز و افتخاراتی کسب کرده است؟

دکتر ویلیام گلسر در طول حیات حرفه‌ای خود افتخارات متعددی کسب کرده است:

۱. در سال ۱۹۹۰ میلادی (۱۳۶۹ شمسی) جایزه ویژه انجمن روان‌پزشکان آمریکا را برای مشارکت‌های برجسته در زمینه روان‌درمانی دریافت کرد.

۲. در سال ۲۰۰۳ میلادی (۱۳۸۲ شمسی) جایزه یک عمر دستاورد از انجمن مشاوره آمریکا را به دست آورد.

۳. در سال ۲۰۰۵ میلادی (۱۳۸۴ شمسی) به عنوان یکی از تأثیرگذارترین متخصصان سلامت روان قرن بیستم معرفی شد.

۴. مؤسسه بین‌المللی ویلیام گلسر که در سال ۱۹۶۷ (۱۳۴۶ شمسی) تأسیس شد، تاکنون به آموزش و ترویج تئوری انتخاب در بیش از ۲۵ کشور جهان پرداخته است.

۵. کتاب‌های دکتر گلسر به بیش از ۲۰ زبان زنده دنیا ترجمه شده و میلیون‌ها نسخه از آن‌ها به فروش رسیده است.

چه نسخه‌های دیگری از این کتاب منتشر شده است؟

۱. نسخه اصلی انگلیسی با عنوان Take Charge of Your Life در سال ۲۰۱۱ میلادی (۱۳۹۰ شمسی) توسط انتشارات iUniverse منتشر شده است.

۲. نسخه صوتی انگلیسی این کتاب در سال ۲۰۱۳ میلادی (۱۳۹۲ شمسی) تولید و منتشر شده است.

۳. ترجمه فارسی این کتاب توسط دکتر علی صاحبی ابتدا در سال ۱۳۹۲ شمسی توسط انتشارات سایه سخن منتشر شد و تاکنون چندین بار تجدید چاپ شده است.

۴. نسخه الکترونیکی (کتاب الکترونیکی) این کتاب به زبان فارسی در سال‌های اخیر توسط پلتفرم‌های مختلف از جمله طاقچه عرضه شده است.

۵. ترجمه‌های دیگری از این کتاب به زبان‌های مختلف از جمله اسپانیایی، فرانسوی، آلمانی، چینی، ژاپنی و عربی نیز منتشر شده است.

درباره ویلیام گلسر

ویلیام گلسر در ۱۱ مه ۱۹۲۵ میلادی (۲۱ اردیبهشت ۱۳۰۴ شمسی) در کلیولند اوهایو آمریکا متولد شد. او تحصیلات خود را در رشته روان‌پزشکی در دانشگاه کیس وسترن رزرو به پایان رساند و پس از آن به عنوان روان‌پزشک در ارتش آمریکا خدمت کرد. گلسر در دهه ۱۹۵۰ میلادی (۱۳۳۰ شمسی) با مشاهده محدودیت‌های روان‌درمانی سنتی، به تدریج رویکرد خاص خود را توسعه داد. او ابتدا «واقعیت درمانی» را مطرح کرد که بر مسئولیت‌پذیری فرد و توجه به واقعیت حال تأکید داشت. در دهه ۱۹۶۰ (۱۳۴۰ شمسی)، گلسر «تئوری کنترل» را مطرح کرد که بعدها به «تئوری انتخاب» تغییر نام داد. گلسر بیش از ۲۵ کتاب نوشته که از مهم‌ترین آن‌ها می‌توان به «واقعیت درمانی»، «مدارس بدون شکست»، «تئوری انتخاب»، «روان‌شناسی جدید آزادی شخصی» و «هشت درس برای زندگی زناشویی شاد» اشاره کرد. او در سال ۱۹۶۷ میلادی (۱۳۴۶ شمسی) مؤسسه بین‌المللی ویلیام گلسر را تأسیس کرد که هدف آن آموزش و گسترش تئوری انتخاب و واقعیت درمانی در سراسر جهان بود. این مؤسسه تاکنون هزاران درمانگر، مشاور، مدیر و معلم را در سراسر جهان آموزش داده است. دکتر گلسر در ۲۳ اوت ۲۰۱۳ میلادی (۱ شهریور ۱۳۹۲ شمسی) در سن ۸۸ سالگی در کالیفرنیای آمریکا درگذشت.

درباره علی صاحبی

دکتر علی صاحبی در سال ۱۳۴۱ شمسی در ایران متولد شد. او دکترای روان‌شناسی بالینی خود را از دانشگاه فردوسی مشهد دریافت کرد و دوره‌های تخصصی متعددی را در زمینه روان‌درمانی گذرانده است. دکتر صاحبی از پیشگامان معرفی تئوری انتخاب و واقعیت درمانی در ایران است. او دوره‌های آموزشی متعددی را زیر نظر دکتر ویلیام گلسر گذرانده و به عنوان مدرس ارشد مؤسسه بین‌المللی ویلیام گلسر فعالیت کرده است. علی صاحبی تاکنون بیش از ۱۵ کتاب از دکتر گلسر را به فارسی ترجمه کرده و خود نیز کتاب‌های متعددی در زمینه تئوری انتخاب تألیف کرده است. از جمله آثار تألیفی او می‌توان به «تئوری انتخاب: روان‌شناسی نوین آزادی شخصی»، «اولین کتاب تئوری انتخاب» و «روان‌شناسی کاربردی تئوری انتخاب» اشاره کرد. دکتر صاحبی علاوه بر تألیف و ترجمه کتاب، به برگزاری کارگاه‌ها و دوره‌های آموزشی در زمینه تئوری انتخاب در ایران می‌پردازد و از این طریق به گسترش این رویکرد در ایران کمک کرده است.

بخشی از کتاب تئوری انتخاب و مدیریت زندگی

«نمی‌گویم قرمزشدن چراغ و زنگ‌زدن تلفن، با توقف‌کردن پشت چراغ و پاسخ‌گفتن به تلفن ارتباطی ندارند، ولی آن‌ها ما را به توقف پشت چراغ یا پاسخگویی به تلفن وادار نمی‌کنند. ما به این دلیل پشت چراغ قرمز توقف می‌کنیم که درونمان تمایلی قدرتمند وجود دارد تا برای زنده‌ماندن هر کاری بکنیم. وقتی تلفن زنگ می‌زند، به این دلیل گوشی را برمی‌داریم که در موقعیت عادی بسیار مایلیم با کسی که می‌خواهد با ما حرف بزند، صحبت کنیم. لحظه‌ای به این احتمال فکر کنید که روزی در چهارراهی شلوغ، چراغ قرمز را رد کنید یا وقتی در خانه بیکارید، به تلفن جواب ندهید. آن‌گاه برایتان روشن می‌شود نیرویی که ما را به این کارها ترغیب می‌کند، از درونمان سرچشمه می‌گیرد نه از عوامل بیرونی.

تقریباً دلیلِ هیچ‌یک از کارهای ما وقایع بیرونی نیست. اگر بر این باور باشیم که عامل تمام رفتارهایمان نیروهایی خارج از ارادهٔ درونی ماست، آن‌گاه باید نتیجه بگیریم که ما همانند ماشین‌های بی‌روح عمل می‌کنیم، نه مانند انسان‌های زنده. ما زنده‌ایم، پس می‌توانیم انتخاب کنیم که به تلفن جواب بدهیم یا نه و این بستگی دارد به این‌که آیا پاسخ‌دادن به تلفن هیچ‌یک از نیازها یا خواسته‌های کنونی‌مان را برآورده می‌کند یا نه. در واقع در این کتاب توضیح می‌دهم که همهٔ رفتارهایی که از ما سر می‌زند _خوب یا بد، مؤثر یا نامؤثر، خوشایند یا ناخوشایند، عاقلانه یا ناعاقلانه، سالم یا بیمارگونه، در مستی یا هشیاری_ برای ارضای نیازهای درونی خودمان است.

منشی تلفنی ماشینی بی‌جان است و جز پاسخ‌دادن به تلفن هیچ انتخاب دیگری ندارد. عمل و کنش آن را صدا و پیام الکترونیکی بیرون از اراده‌اش کنترل و هدایت می‌کند و یگانه هدف طراحش، پاسخ بی‌چون‌وچرا به زنگ تلفن است. این سیستم، درست مانند یک ربات، برده است. اگر ما نیز معتقد باشیم که مثل ماشین، با نیروهای بیرونی کنترل می‌شویم _حال چه نیروهایی به‌سادگیِ چراغ قرمز باشند و چه به پیچیدگی رفتار همسری مستبد و خودکامه، و اگر از این باور که همیشه گزینه و انتخاب‌هایی (هرچند محدود) داریم، صرف‌نظر کنیم_ آن‌گاه ما هم زندگی برده‌وار را پذیرفته‌ایم.»

هشت دقیقه پایانی
مهرجویی، کارنامه چهل ساله
داریوش مهرجویی
حرص نخور خانم
زهره زاهدی
شرح التّلویحات اللوحیّة والعرشیّة (جلد اول: منطق)
ابن کمّونه سعدبن منصور
شب‌نشینی با ماه
ویلیام هنری دیویس
بوم شناسی و دیرینه اقلیم شناسی گیاهان
فاطمه واعظ جوادی
قدرت نوآوری مدیریت (۲۴ راهکار برای تسریع رشد و سودآوری)
آرماند فن بام
مجموعه فرهنگ‌نامه‌ی علمی کودکان «قورباغه‌ها» (Frogs)؛ سطح ۱