کتاب آخم سی قدیم رضا (احسان) شکیب زاده + دانلود نمونه رایگان

کتاب آخم سی قدیم

امتیاز:بدون نظر

معرفی کتاب آخم سی قدیم

معرفی کتاب آخم سی قدیم

کتاب الکترونیکی «اخم سی قدیم» (شعر فارسی لری) اثر «رضا (احسان) شکیب‌زاده» و با همکاری انتشارات حسن رسولی منتشر شده است. این مجموعه، اشعار و سروده‌هایی به زبان لری و فارسی را در قالب‌های دوبیتی، غزل و مثنوی گردآوری کرده و به موضوعات اجتماعی، عاشقانه، آیینی و فرهنگی می‌پردازد. «اخم سی قدیم» با نگاهی به فرهنگ و زیست بوم لرستان، تلاش دارد احساسات و دغدغه‌های مردم این منطقه را بازتاب دهد. نسخه الکترونیکی این اثر را می‌توانید از طاقچه خرید و دانلود کنید.

درباره کتاب آخم سی قدیم

این کتاب مجموعه‌ای از اشعار لری و فارسی است که در قالب‌های مختلفی چون دوبیتی، غزل و مثنوی سروده شده‌اند. «اخم سی قدیم» در فضایی میان خاطره و روایت، به زندگی، عشق، رنج، امید و آیین‌های مردم لرستان می‌پردازد. اشعار کتاب، گاه به زبان لری و گاه به فارسی، تصویری از روزگار گذشته و حال مردم این دیار را ترسیم می‌کنند. دوره انتشار کتاب به سال‌های معاصر بازمی‌گردد و در آن، علاوه بر مضامین عاشقانه و اجتماعی، به موضوعات آیینی و مذهبی نیز توجه شده است. نویسنده با بهره‌گیری از زبان بومی و اشاره به رسوم و سنت‌های منطقه، تلاش کرده است تا بخشی از فرهنگ شفاهی و هویت قومی را ثبت و حفظ کند. در کنار شعرها، گاهی روایت‌هایی از زندگی روزمره، خاطرات و دغدغه‌های مردم نیز دیده می‌شود که به غنای اثر افزوده است.

چرا باید کتاب آخم سی قدیم را خواند؟

این کتاب فرصتی برای آشنایی با شعر لری و فرهنگ مردم لرستان فراهم می‌کند. سروده‌های «احسان شکیب‌زاده» علاوه بر بیان احساسات فردی، به دغدغه‌های جمعی، آیین‌ها و ارزش‌های بومی می‌پردازند. خواندن این مجموعه می‌تواند نگاه تازه‌ای به زبان و ادبیات محلی و همچنین پیوند آن با مسائل اجتماعی و انسانی ایجاد کند. برای کسانی که به دنبال کشف لایه‌های کمتر دیده‌شده از ادبیات ایران هستند، این اثر می‌تواند تجربه‌ای متفاوت باشد.

خواندن کتاب آخم سی قدیم را به چه کسانی پیشنهاد می‌کنیم؟

این کتاب برای علاقه‌مندان به شعر معاصر، دوست‌داران فرهنگ و زبان لری، پژوهشگران حوزه ادبیات بومی و کسانی که به دنبال شناخت بیشتر از زندگی و احساسات مردم لرستان هستند، مناسب است. همچنین برای دانشجویان و فعالان حوزه مردم‌شناسی و فرهنگ عامه، منبعی ارزشمند به شمار می‌آید.

فهرست کتاب آخم سی قدیم

کتاب «اخم سی قدیم» شامل بخش‌های اصلی زیر است:- دوبیتی‌ها: این بخش به سروده‌هایی کوتاه و موجز با مضامین عاشقانه، اجتماعی و فلسفی اختصاص دارد که اغلب به زبان لری بیان شده‌اند.- غزل‌ها: در این فصل، اشعار بلندتری با ساختار غزل و با موضوعاتی چون عشق، رنج، امید و زندگی روزمره آمده است. برخی از غزل‌ها به زبان لری و برخی به فارسی سروده شده‌اند.- مثنوی‌ها: این بخش روایت‌هایی بلندتر را در قالب مثنوی ارائه می‌دهد و به موضوعاتی مانند خاطرات، رسوم قدیمی، آیین‌ها و مسائل اجتماعی می‌پردازد.- آیینی‌ها: در این فصل، اشعار و سروده‌هایی با مضامین مذهبی و آیینی گردآوری شده‌اند که به باورها و ارزش‌های دینی مردم منطقه اشاره دارند.هر بخش با نمونه‌هایی از شعرهای نویسنده همراه است که فضای عاطفی و فرهنگی اثر را شکل می‌دهد.

بخشی از کتاب آخم سی قدیم

«پدر کوهی بلند و با دوام استخوشا هر کس که دارد سایه‌ٔش رانه غم دارد به دل دنیا به ام استاحسان شکیب‌زادههمه دار و ندارم یه پدر بودلب خندونه او غم‌ها به ذر بودجرا با ما فلک سازش نکردینمیدانی برا ما تاج سر بوداحسان شکیب‌زادهپدر بی تو ندارم زندگانیزهقیم ید تو هست جاودانیدلم خون شد کمانم زین مصیبتکه نیستی ای گلم پیشم بمانیاحسان شکیب‌زاده