کتاب آلما سودا فلاح نژاد + دانلود نمونه رایگان

کتاب آلما

امتیاز:بدون نظر

معرفی کتاب آلما

معرفی کتاب آلما

کتاب الکترونیکی «سم» نوشتهٔ سودا فلاح‌نژاد و منتشرشده توسط انتشارات حسن رسولی، داستانی کوتاه و احساسی دربارهٔ خانواده، بیماری، امید و ازخودگذشتگی است. این اثر در قالب داستانی نوجوانانه، به موضوعاتی چون بیماری قلبی، پیوند عضو و مواجهه با فقدان می‌پردازد. نسخه الکترونیکی این اثر را می‌توانید از طاقچه خرید و دانلود کنید.

درباره کتاب آلما

داستان «سم» در بستری خانوادگی و با محوریت دو خواهر نوجوان روایت می‌شود. فضای داستان، خانه‌ای گرم و صمیمی است که با بیماری مادر و نگرانی‌های ناشی از آن، دگرگون می‌شود. نویسنده با زبانی ساده و بی‌پیرایه، دغدغه‌های کودکان و نوجوانان در مواجهه با بیماری و مرگ را به تصویر می‌کشد. کتاب در سال ۱۴۰۲ منتشر شده و با حجم کم خود، تلاش می‌کند مفاهیمی چون امید، دعا، پیوند عضو و فداکاری را در قالب روایتی کوتاه و تاثیرگذار بیان کند. روایت داستان از زاویه دید یکی از فرزندان خانواده است و مخاطب را با احساسات و نگرانی‌های او همراه می‌کند. «سم» اثری است که با تمرکز بر روابط خانوادگی و ارزش‌های انسانی، به موضوعات مهمی چون اهدای عضو و مواجهه با فقدان می‌پردازد.

خلاصه کتاب آلما

هشدار: این پاراگراف بخش‌هایی از داستان را فاش می‌کند!داستان با معرفی خانواده‌ای چهار نفره آغاز می‌شود؛ پدری ساعت‌فروش، مادری خانه‌دار و دو دختر نوجوان به نام‌های «آلما» و راوی داستان. «آلما» علاقه‌مند به نقاشی است و فضای خانه با آثار او رنگ گرفته است. مادر خانواده مدتی است از بیماری قلبی رنج می‌برد و پس از وخامت حالش، بستری می‌شود. نگرانی و دلهره، روزهای خانواده را پر می‌کند و امید آن‌ها به یافتن قلبی برای پیوند است. تلاش‌ها برای پیدا کردن قلب مناسب بی‌نتیجه می‌ماند و حال مادر رو به وخامت می‌رود. در این میان، حادثه‌ای تلخ رخ می‌دهد: تصادف موتوری که باعث آسیب شدید راوی و بیهوشی «آلما» می‌شود. راوی پس از به هوش آمدن، متوجه غیبت مادر و خواهرش می‌شود و پدر با بهانه‌های مختلف، حقیقت را پنهان می‌کند. سرانجام، با بازگشت به خانه، راوی درمی‌یابد که «آلما» جان خود را از دست داده و قلبش به مادر اهدا شده است. داستان با مواجهه راوی با این حقیقت و شنیدن صدای قلب خواهرش در سینه مادر به پایان می‌رسد، و پیامی دربارهٔ اهدای عضو و بخشیدن زندگی دوباره به دیگران را منتقل می‌کند.

چرا باید کتاب آلما را خواند؟

این کتاب با روایت کوتاه و تاثیرگذار خود، به موضوعات حساسی چون بیماری، فقدان و اهدای عضو می‌پردازد. داستان از زاویه دید نوجوانی روایت می‌شود که با چالش‌های عاطفی و خانوادگی روبه‌روست و همین امر باعث می‌شود مخاطب به راحتی با احساسات شخصیت‌ها هم‌ذات‌پنداری کند. «سم» می‌تواند فرصتی برای اندیشیدن به ارزش زندگی، فداکاری و معنای واقعی بخشش باشد.

خواندن کتاب آلما را به چه کسانی پیشنهاد می‌کنیم؟

مطالعه این کتاب برای نوجوانان و جوانانی که با موضوعات خانواده، بیماری، فقدان یا اهدای عضو درگیر هستند، مناسب است. همچنین برای والدین و مربیانی که به دنبال آثاری برای گفت‌وگو دربارهٔ مرگ، امید و فداکاری با نوجوانان هستند، مفید خواهد بود.

بخشی از کتاب آلما

«خانواده‌ی چهار نفره ما با خوشحالی و خوشبختی زندگی را می‌گذراندیم. آلما خواهرم ۱۳ ساله او عاشق نقاشی، استعداد خاصی در نقاشی کشیدن داشت. هر کس وارد اتاق ما می‌شد محو تماشای نقاشی‌های روی دیوار می‌شد. مادرم زنی خانه‌دار و آشپز ماهری بود و پدرم یک مغازه کوچک ساعت‌فروشی وسط بازار داشت. او علاقه‌ی زیادی به تعمیر ساعت‌های قدیمی داشت. روزها یکی پس از دیگری می‌گذشت من و آلما هیچ کمبودی نداشتیم و همیشه خدا رو شکر می‌کردیم. مادرم مدتی بود از ناحیه قلب درد داشت و همیشه با پدرم به بیمارستان می‌رفت. او هر روز قرص‌های زیادی می‌خورد. یک شب که همه خواب بودیم با صدای ناله‌های مادرم از خواب پریدیم. وارد اتاق مادرم که شدیم از درد به خودش می‌پیچید. پدرم سراسیمه به آرژانس زنگ زد. همگی نگران مادرم بودیم. من و آلما حالا چند ماهی است دیگر مادرم را در خانه ندیدیم.»