دانلود و خرید کتاب دو یک دانیال دامنی

کتاب دو یک

انتشارات:سنجاق
امتیاز:بدون نظر

معرفی کتاب دو یک

کتاب دو یک نوشتهٔ دانیال دامنی است. نشر سنجاق این کتاب را منتشر کرده است. اثر حاضر که در دستهٔ ناداستان قرار می‌گیرد، یک مجموعه جستار معاصر و ایرانی در باب خیر و شر و عشق و موضوعات انسانیِ دیگر است. مطالعهٔ این اثر می‌تواند ما را با ذهنیات یک نویسندهٔ جوان ایرانی در باب بعضی از مفاهیم اساسی زندگی بشر در تمام طول تاریخ آشنا کند. نسخهٔ الکترونیکی این اثر را می‌توانید از طاقچه خرید و دانلود کنید.

درباره کتاب دو یک اثر دانیال دامنی

کتاب «دو یک» که نخستین‌بار در سال ۱۴۰۳ منتشر شده، یک ناداستان معاصر و ایرانی ر قالب مجموعه جستار است که با مقدمه‌ای کوتاه آغاز شده است. نویسنده در این مقدمه از درون ما می‌گوید. او معتقد است که درون هر یک از ما طوماری متشکل از دریایی از خوبی و بدی پیچیده شده است؛ دریایی پهناور و شاید نامتناهی که جزرومدّ آن پیوسته ما را به جزیره‌های چندگانهٔ خیر و شر می‌کشد. این نویسنده می‌پرسد مفهوم خیر و شر از کجای تاریخ آغاز شد که تا امروز ادامه پیدا کرده است. «دانیال دامنی» پس از این مقدمه به سراغ جستارهای خود رفته است.

ادبیات را می‌توان به دو دستهٔ داستانی و غیرداستانی تقسیم کرد. ناداستان (غیرداستان) به نوشته‌هایی اطلاق می‌شود که هدفشان آموزش، تشریح وقایع، معرفی افراد یا ارائهٔ اطلاعات است. در این گونه، نویسنده به واقعیت پایبند است. در مقابلْ ادبیات داستانی از واقعیت فاصله می‌گیرد و به خلق دنیای خیالی می‌پردازد. هدف ناداستان‌نویسی تغییر نگرش، رشد افکار و بیان واقعیات از طریق مکاشفه است. ژانرهای ناداستان شامل جستارها، زندگی‌نامه‌ها، گزارش‌ها، خاطره‌ها، نقدهای ادبی و... شده است.

خلاصه کتاب دو یک

جستار نخست به مقایسهٔ مفاهیم خیر و شر در اساطیر مختلف پرداخته است. نویسنده یادآوری کرده است که در ایران باستان، نبرد میان اهورامزدا (خیر) و اهریمن (شر) شروع و در نهایت خیر پیروز شد. در مسیحیت شیطان که از فرشتگان رانده شده بود، در مقابل خداوند قیام کرد و به جهنم تبعید شد. در اسلام شیطان به‌دلیل سرپیچی از دستور خدا از بهشت رانده شد. در نهایت مفهوم یین و یانگ در چین باستان نشان‌دهندهٔ تعامل بین خیر و شر است که بدون هم معنی ندارند. نویسنده معتقد است که این داستان‌ها نشان‌دهندهٔ پیچیدگی و تعادل نیروهای خیر و شر در جهان هستند.

جستار پنجم به تحلیل عشق‌هایی موسوم به «صورتی» و تأثیر فضای مجازی بر روابط انسانی پرداخته است. نویسنده عشق در عصر مدرن را مصنوعی و پوشیده از لایه‌های دروغ و تظاهر دانسته است. او معتقد است که روابط در فضای مجازی به‌صورت دروغین و ناپایدار شکل می‌گیرد و باعث آسیب‌های روانی و اجتماعی می‌شود؛ همچنین به نسلی اشاره کرده است که با تکنولوژی و فضای مجازی بزرگ شده و دچار چالش‌های روان‌شناختی شده‌اند.

چرا باید کتاب دو یک را بخوانیم؟

مطالعهٔ این اثر شما را با ذهنیت یک نویسندهٔ جوان ایرانی در باب مفاهیمی اساسی همچون خیر و شر و عشق و... آشنا می‌کند.

کتاب دو یک را به چه کسانی پیشنهاد می‌کنیم؟

این کتاب را به دوستداران ناداستان و قالب جستار با موضوعات گوناگونی همچون خیر و شر و فضای مجازی پیشنهاد می‌کنیم.

درباره دانیال دامنی

دانیال دامنی متولد سال ۱۳۸۰ است.

بخشی از کتاب دو یک

«ذهن انسان توانایی‌های بسیار شگفت انگیز و کم نظیری دارد که واقعا تبحر آمیزند و باید برایشان دست زد برای کسی که اینچنین ترکیب منظم و در هم پیچیده‌ای ساخته که سرشار از نبوغ است که تمام این نبوغ برای متوقف کردن انسان پدید آمده! بله درست می‌گویم یک دشمن درونی بلقوه و شکست ناپذیر که برای به چالش کشاندن ما طراحی شده و در محفظهٔ جمجهٔ سر جای گذاری شده خب شاید بگویید اگر انسان عقل نداشت اوضاع غیر قابل تصور می‌شد و قطعا کارش تمام بود و این فکری که می‌کنیم همان ذهن و ذهنیت ماست و درواقع هردو یکی هستند اما اشتباه است آنچه که سبب تفکر در ما می‌شود با ذهن یکی نیست و این دو مقولهٔ متفاوت‌اند چرا که مادهٔ ایجاد کنندهٔ تفکر و فکر و همان چیزی که در ما به فکر مبدل می‌گردد هنوز در انسان شناسایی نشده است.

و اما شاید ذهن چگونه این چنین بلای بر سر شما می‌آورد آنهم طوری که اصلا متوجهش نمی‌شوید و حسش نمی‌کنید اصلا ماهیت ذهن همین است که تو متوجه نشوی بیدار نشوی و فقط و فقط به سخن او گوش فرا دهی بسیاری از اعمال بدن توسط ناخودآگاه کنترل می‌شود چگونه و چرا! چون آنگاه که شما خوابید یک چیز دیگر فعالیت‌های جسمانی شمارا کنترل می‌کند آنهم هر لحظه و صدم ثانیه از ضربان قلب گرفته تا دایره وسیعی که تقریبا شامل همه چیز می‌شود و بله شما در این جسم تنها نیستید چیز دیگری هم هست که در دایرهٔ نگاه شما نیست تحت نظارت شما نیست و فی‌الواقع در بسیاری از انسانها این ذهن و ناخوآگاه است که او را کنترل می‌کند نه خود شخص چون زیادی سرسری از همه چی گذشته است و بجای مهار آن لگام را به دست خود حیوان سپرده و اینچنین می‌شود که این ناخودآگاه خود را در زندگی روزمره نیز نشان می‌دهد در تصمیم گیری‌ها دخالت می‌کند فعالیت‌ها را مختل می‌کند و اگر از او پیشی نگیرید قطعا همین اتفاق خواهد افتاد، چرا که شما مسئول این جسمید نه او، شاید ناخودآگاه برایتان کلمهٔ جذابی بنظر بیاید اما تصمیماتی که او می‌گیرد و درواقع تصمیماتی که اکثر انسان‌های عادی در طول زندگیشان می‌گیرند به دست اوست که خوب نیست و آنان این را به چیزی فراتر از خودشان نسبت می‌دهند.»