کتاب گذری در کوی نیک نامان (نیکوکاران پزشک)
معرفی کتاب گذری در کوی نیک نامان (نیکوکاران پزشک)
معرفی کتاب گذری در کوی نیک نامان (نیکوکاران پزشک)
کتاب الکترونیکی «گذری در کوی نیکنامان (نیکوکاران پزشک)» به قلم هیئت تحریریهٔ موسسهٔ فرهنگی-مطالعاتی شمسالشموس و با ترجمه و گردآوری همین موسسه، توسط انتشارات پناه منتشر شده است. این اثر در دستهٔ سرگذشتنامه و تاریخ پزشکی ایران قرار میگیرد و به روایت زندگی و منش پزشکان نیکوکار ایرانی میپردازد. نسخه الکترونیکی این اثر را میتوانید از طاقچه خرید و دانلود کنید.
درباره کتاب گذری در کوی نیک نامان (نیکوکاران پزشک)
این کتاب بخشی از مجموعهای است که به معرفی چهرههای برجسته و نیکوکار در حوزههای مختلف میپردازد و جلد حاضر به پزشکان اختصاص یافته است. «گذری در کوی نیکنامان» با نگاهی به تاریخ معاصر ایران، سرگذشت ۲۴ پزشک را روایت میکند که در کنار فعالیت حرفهای، به اخلاق، انسانیت و خدمت به مردم پایبند بودهاند. کتاب با مقدمهای دربارهٔ اهمیت نقش پزشکان در جامعه آغاز میشود و سپس به شرح زندگی و خاطرات این افراد میپردازد. نویسندگان تلاش کردهاند با گردآوری اطلاعات از منابع مختلف، تصویری از منش و رفتار انسانی این پزشکان ارائه دهند. کتاب نه فقط به دستاوردهای علمی، بلکه به جنبههای اخلاقی و اجتماعی زندگی این افراد توجه دارد و در کنار روایت زندگینامه، به خاطرات و نمونههایی از رفتارهای نیکوکارانهٔ آنها اشاره میکند. این مجموعه با هدف الگوسازی و یادآوری ارزشهای انسانی در حرفهٔ پزشکی تدوین شده است.
خلاصه کتاب گذری در کوی نیک نامان (نیکوکاران پزشک)
این کتاب مجموعهای از روایتهای زندگی پزشکانی است که در تاریخ معاصر ایران، علاوه بر تخصص و مهارت پزشکی، به اخلاق حرفهای و خدمت به مردم اهمیت دادهاند. هر فصل به زندگی یکی از این پزشکان میپردازد و از دوران کودکی، مسیر تحصیل، چالشهای شغلی و دغدغههای اجتماعی آنها روایت میکند. در این روایتها، پزشکانی دیده میشوند که گاه از درآمد خود برای درمان بیماران نیازمند میگذرند، مطبهایشان را به روی فقرا باز میکنند یا حتی در شرایط سخت اجتماعی و اقتصادی، به مناطق محروم سفر میکنند تا به بیماران خدمترسانی کنند. کتاب به نمونههایی از رفتارهای انسانی، بخشش، سادهزیستی و توجه به آموزش و تربیت نسل بعدی پزشکان اشاره دارد. در کنار روایت زندگی، خاطراتی از شاگردان و همکاران این پزشکان نقل شده که نشاندهندهٔ تأثیر عمیق منش و رفتار آنها بر اطرافیان است. دغدغهٔ اصلی کتاب، برجستهکردن نقش اخلاق، انسانیت و مسئولیت اجتماعی در حرفهٔ پزشکی است و تلاش دارد نشان دهد که نیکوکاری و پایبندی به ارزشهای انسانی، همچنان در میان پزشکان ایرانی زنده است.
چرا باید کتاب گذری در کوی نیک نامان (نیکوکاران پزشک) را خواند؟
این کتاب فرصتی فراهم میکند تا با زندگی پزشکانی آشنا شویم که فراتر از وظیفهٔ حرفهای، به انسانیت و خدمت به جامعه پایبند بودهاند. روایتهای کتاب الهامبخش کسانی است که به دنبال معنا و مسئولیت اجتماعی در حرفهٔ خود هستند و نشان میدهد چگونه میتوان در کنار تخصص، به ارزشهای انسانی وفادار ماند. مطالعهٔ این اثر میتواند دیدگاه تازهای نسبت به نقش پزشکان در جامعه و اهمیت اخلاق در پزشکی ایجاد کند.
خواندن کتاب گذری در کوی نیک نامان (نیکوکاران پزشک) را به چه کسانی پیشنهاد میکنیم؟
این کتاب برای علاقهمندان به سرگذشتنامه، تاریخ پزشکی ایران و کسانی که دغدغهٔ اخلاق حرفهای و مسئولیت اجتماعی دارند مناسب است. دانشجویان پزشکی، پزشکان و فعالان حوزه سلامت، همچنین افرادی که به دنبال الگوهای انسانی و الهامبخش در زندگی حرفهای هستند، میتوانند از این کتاب بهره ببرند.
فهرست کتاب گذری در کوی نیک نامان (نیکوکاران پزشک)
- مقدمه: معرفی هدف مجموعه و اهمیت نقش پزشکان نیکوکار در جامعه.- کمالالدین آرمین: روایت زندگی، تحصیلات، فعالیتهای علمی و رفتارهای انسانی این آسیبشناس برجسته.- عبدالله احمدیه: سرگذشت پزشکی که طب سنتی و نوین را در خدمت بیماران نیازمند قرار داد و به اخلاق پزشکی توجه ویژه داشت.- بهادر اعلمی هرندی: داستان زندگی و فعالیتهای آموزشی و درمانی یکی از پیشگامان ارتوپدی ایران.- مسلم بهادری: شرح زندگی، فعالیتهای علمی و اخلاق حرفهای این آسیبشناس و استاد دانشگاه.- بدرالزمان تیمورتاش: روایت تلاشهای نخستین بانوی دندانپزشک مشهد برای تأسیس دانشکده دندانپزشکی و خدمت به مردم.- محمدرضا حکیمزاده: داستان پزشک و خیری که آسایشگاه کهریزک را بنیان گذاشت و سالها به خدمترسانی به سالمندان و معلولان پرداخت.- منوچهر دوایی: روایت زندگی جراح برجسته و فعالیتهای او در دوران جنگ و آموزش پزشکی.هر فصل به زندگی یکی از پزشکان اختصاص دارد و ضمن بیان سرگذشت، به خاطرات، منش و رفتارهای نیکوکارانهٔ آنها اشاره میشود.
بخشی از کتاب گذری در کوی نیک نامان (نیکوکاران پزشک)
«در این کتاب به جستجوی چنین مردان و زنانی برآمدیم؛ آنها که هم در طبابت دردهای جسمانی مردم مهارت داشتند و هم در مرهم گذاشتن بر زخمهایی که فقر بر زندگی مردمان زده است بزرگیها کردهاند. آنها که هم مظهر اسم شافی الهیاند و هم جلوهای از رحمانیت خداوند. مشتاق بودیم از امثال دکتر شیخها بگوییم. همانها که وجودشان همچون اسطورهای در تاریخ طبابت ما میدرخشد. از دکتر وئوقها که همچون پروانه گرد شمع وجود کودکان سرطانی آن قدر چرخیدند تا بال و پری برایشان باقی نماند. نامها بسیارند و فرصت کوتاه و بضاعت ما برای گفتن از آنها اندک!برای رسیدن به این منظور دست به کار شدیم و جست وجو را آغاز کردیم تا به فهرستی از پزشکان برجسته و نیک نام این سرزمین رسیدیم. این فهرست طی چندین ماه تحقیق و پژوهش کاملتر شد. برخی از این چهرهها را میشناختیم و پارهای از اسامی برایمان آشنا نبودند. سرانجام پس از گردآوری مطالب از نشریات. کتابها. مصاحبهها و برنامههای تلویزیونی و مطالب منتشرشده در وبسایتهای معتبر به اطلاعات نسبتاً خوبی. به ویژه دربارة زندگی تعدادی از شخصیتهای انتخابی که شهرت بیشتری داشتند. دست یافتیم. تعدادی از منتخبان ما شهرت کمتری دارند و چهبسا که تلاش برای یافتن نشانی از نزدیکان و همکاران آنها بی نتیجه ماند.»