دانلود و خرید کتاب شهری از برنج شانون آ. چاکرابورتی ترجمه مطهره اسلامی
تصویر جلد کتاب شهری از برنج

کتاب شهری از برنج

معرفی کتاب شهری از برنج

کتاب شهری از برنج با عنوان اصلی «The city of brass» نوشتهٔ شنون آ. چاکرابورتی و ترجمهٔ مطهره اسلامی است. انتشارات کتابسرای تندیس این کتاب را منتشر کرده است. اثر حاضر که در دستهٔ ادبیات داستانی قرار می‌گیرد، یک رمان معاصر و آمریکایی و رازآمیز و ماورایی و فانتزی است که ما را با زنی به نام «نهری» آشنا و همراه می‌کند. این رمان تاریخی که ما را به قاهره در قرن ۱۸ میلادی می‌برد، پیچیدگی‌های روان‌شناسی شخصیت‌ها و تضادهای اجتماعی را روایت کرده است. نسخهٔ الکترونیکی این اثر را می‌توانید از طاقچه خرید و دانلود کنید.

درباره کتاب شهری از برنج اثر شنون آ. چاکرابورتی

کتاب «شهری از برنج» که نخستین‌بار در سال ۲۰۱۷ میلادی و چاپ دوم آن در سال ۱۴۰۳ در ایران منتشر شد، جلد اول از مجموعهٔ سه‌جلدی «دیوآباد» (The Daevabad Trilogy) و یک رمان معاصر و آمریکایی است. نام جلد دوم این مجموعه «قلمرویی از مس» است. رمان حاضر را اثری رازآمیز، ماورایی و فانتزی دانسته‌اند. این رمان شخصیت‌هایی دارد که برای پیشبرد اهداف خود از نیروهای ماورایی و سیاست‌های پیچیده استفاده می‌کنند. شخصیت اصلی زنی به نام «نهری» است. نَهری، نیمه‌انسان و نیمه‌جن و تنها بازمانده از یک خاندان سلطنتی است که سقوط کرده است. او در قاهره (در مصر) زندگی و از جادوی جنّ خود برای فریب‌دادن مردم استفاده می‌کند. برای نگارش این رمان از اساطیر و فرهنگ‌های خاورمیانه، الگوی شخصیت‌های نیمه‌انسان - نیمه‌دیو، مفهوم قدرت، مفهوم سیاست و سبک‌های ادبی گوناگون استفاده شده است.

خلاصه داستان شهری از برنج

کتاب حاضر در قاهره و قرن ۱۸ میلادی آغاز می‌شود. در این اثر با «نَهری»، یک زن یتیم باهوش و کلاهبردار آشنا می‌شوید که از علم دست‌بازی و خواندن کف دست برای فریب‌دادن اشراف عثمانی استفاده می‌کند. او توانایی‌های درمانی دارد. در حین یک مراسم اخراج ارواح به‌طور تصادفی یک جنگجوی جن به نام «دارایاهوش افشین» یا «دارا» را احضار می‌کند. دارا با تشخیص توانایی‌های درمانی او که متعلق به خانوادهٔ «ناهیدهای مرده» است، یک خاندان جادویی قدرتمند و حکام باستانی جن‌ها، او را به سفری به «دیوآباد» می‌برد؛ شهری که اجدادش ساخته‌اند. در طول مسیر آن‌ها با موجودات جادویی قدرتمندی روبه‌رو می‌شوند که یا به‌دنبال کمک به آن‌ها هستند یا قصد کشتنشان را دارند. فرار آن‌ها به دیوآباد به یک مبارزه برای بقا تبدیل می‌شود. در طول این سفر آن‌ها به هم نزدیک‌تر می‌شوند. دارا برای نَهری از دنیایی جادویی که هیچ‌گاه به آن اعتقاد نداشت، می‌گوید و پیچیدگی‌های سیاسی و تبعیض‌های فراوان آن را آشکار می‌کند؛ در حالی که سعی می‌کند نقش خود در این دنیای پیچیده را پنهان نگه دارد.

شروع این رمان به شخصیت و دنیای درون «نحری» پرداخته است. نحری به‌عنوان یک شفادهنده، توانایی‌های زبانی بسیاری دارد که از آن‌ها برای دستیابی به مقاصد خود استفاده می‌کند. او همچنان درگیر مشکلات و خطرات دنیای اطراف خود است و با تهدیدهایی روبه‌رو می‌شود که به‌طور غیرمستقیم در زندگی‌اش تأثیر می‌گذارد. او به‌طور خاص در موقعیتی قرار دارد که باید با دو مرد ترک روبه‌رو شود. این زن با هوشیاری کامل نه‌تنها از موقعیت‌های مختلف برای کسب اطلاعات استفاده می‌کند، بلکه درمورد تهدیدهایی که ممکن است برایش پیش بیاید، بسیار محتاط و با تدبیر عمل می‌کند. استفاده از زبان‌های مختلف، رفتارهای هوشمندانه و پیش‌بینی‌های دقیق نحری ویژگی‌های جالبی از شخصیت او را نشان می‌دهد. او به‌طور خاص در مقابل «پاشا» و برادرش به‌گونه‌ای رفتار می‌کند که به نظر می‌آید همزمان با آن‌ها درگیر است، اما در واقع کنترل را در دست دارد؛ به‌علاوه تعاملات او با «یعقوب»، عطاری که در محل زندگی می‌کند، باعث ایجاد یک دنیای پر از رمزوراز می‌شود که هر چیزی در آن لایه‌هایی پنهانی دارد.

چرا باید کتاب شهری از برنج را بخوانیم؟

مطالعهٔ این رمان تاریخی شما را با داستانی از خاورمیانه که رازآمیز و فانتزی و رمزآلود توصیف شده است، همراه می‌کند.

کتاب شهری از برنج را به چه کسانی پیشنهاد می‌کنیم؟

این کتاب را به دوستداران ادبیات داستانی قرن ۲۱ آمریکا و قالب رمان فانتزی و تاریخی پیشنهاد می‌کنیم.

درباره شنون آ. چاکرابورتی

«شنون آ. چاکرابورتی» (S. A Chakraborty) که نویسندهٔ داستان‌های فانتزی و تاریخی است، در سال ۱۹۸۵‏ میلادی در آمریکا به دنیا آمد. او با سه‌گانهٔ «دیوآباد» به محبوبیت گسترده‌ای دست یافت.

این کتاب یا نویسنده چه جوایز و افتخاراتی کسب کرده است؟

این رمان در فهرست بهترین کتاب‌های سال قرار گرفته و جایزهٔ کتاب‌های فانتزی و علمی - تخیلیِ سال را از انجمن نویسندگان علمی - تخیلی آمریکا دریافت کرده است؛ همچنین برندهٔ جایزهٔ Goodreads Choice برای بهترین کتاب فانتزی شده است.

نظر افراد یا مجله‌ها درباره این کتاب چیست؟

The New York Times در نقدی به قلم یک ستون‌نویس به نام «سوزان جوینسون» گفته واضح است که «شنون آ. چاکرابورتی» از نگارش این رمان لذت بسیاری برده است. نویسنده جالب‌ترین نکته را شور و شوق نویسندهٔ این اثر دانسته است. یک نقد از «پل دی فیلیپو» در Locus این رمان را از نظر تصویرسازی و داستان با کتاب «هزارویک‌شب» مقایسه کرده و آن را ترکیب ادب سلطنتی، جادوی جن‌ها، عشق‌ها و ترس‌های انسانی دانسته است. «ماهوش مراد» در Tor.com نوشته است که این رمان یک افسانهٔ شگفت‌انگیز و سرگرم‌کننده است که از فولکلور خاورمیانه‌ای و اسلامی الهام گرفته است.

بخشی از کتاب شهری از برنج

««نحری. نحری، بیدار شو.»

«هممم؟» نحری سرش را از روی کتابِ بازی که وقت خواندن آن خوابش برده بود، بلند کرد. چینی که صفحهٔ مچاله‌شده روی گونه‌اش انداخته بود، مالش داد و خواب‌آلود در تاریکی پلک زد.

مردی بالای تختش ایستاده بود و خطوط هیکل او در نور ماه معلوم بود.

پیش از آن‌که بتواند جیغ بزند، دستی گرم جلو دهانش را گرفت. مرد کف دست دیگرش را باز کرد و شعله‌های رقصان صورت او را روشن کرد.

نحری که صدایش پشت دست او حالتی خفه داشت گفت: «دارا؟» دارا دستش را پایین آورد و دختر متعجب بلند شد. پتویش پایین افتاد. نیمه‌شب گذشته بود؛ چون اتاق خوابش تاریک و خلوت بود. «این‌جا چی کار می‌کنی؟»

روی تخت نحری ولو شد. «کدوم قسمتِ از قحطانی‌ها دوری کن رو نفهمیدی؟» خشم در صدایش موج می‌زد. «بگو که ازدواج با اون شن‌مگس شهوت‌پرست رو قبول نکردی.»

آه. فکر کرده بود او کی این خبر را خواهد شنید. جواب داد: «هنوز هیچ چیز رو قبول نکردم. یه فرصتی پیش اومد و من خواستم که...»

«فرصت؟» چشم‌های دارا برقی از آزردگی داشت. «به چشم سلیمان! نحری. می‌شه یه دفعه حرف زدنت مثل کسی باشه که قلب داره نه کسی که جنس دزدی تو بازار می‌فروشه؟»

عصبانیت نحری شعله کشید. «من قلب ندارم؟ من از تو تقاضای ازدواج کردم و تو بهم گفتی برم با ثروتمندترین مردی که می‌تونم پیدا کنم یه اسطبل بچه‌ناهید تولید کنم، به محض این‌که...» چشم‌هایش به تاریکی عادت کرد و قیافهٔ دارا را بهتر دید. حرفش را خورد. لباس سفر تیره‌ای به تن داشت، کمان نقره‌ای و تیردان به شانه‌اش آویخته بود. چاقویی بلند به کمربند زده بود.»

رشد حرکتی انسان
Grammar Tenses
یحیی مرادی علمدارلو
عصرانه های آسان و خوشمزه و مفید
افسانه فائقی
A selection of Language Texts for Humanities (2)
نعمت اله علی محمدی
دل نوشته ای در ازدحام سکوت و اشعار + گردآوری شده
زهرابیگم علوی شیرخورشیدی (فخری سادات علوی)
با تو تمام شد
امیرحسین نوشالی
روش یکپارچگی حسی و آموزش و پرورش کودکان طیف اتیسم
وحیده عماد
دانشنامه اسباب بازی ها (جلد اول)
غلامعلی کیومرثی
بودجه گرمایی دریاهای ایران