کتاب قصه های خوب برای بچه های خوب (جلد پنجم)
معرفی کتاب قصه های خوب برای بچه های خوب (جلد پنجم)
کتاب قصه های خوب برای بچه های خوب (جلد پنجم) نوشتهٔ مهدی آذریزدی است. انتشارات امیرکبیر این کتاب را روانهٔ بازار کرده است. این مجموعه داستان برای کودکان و نوجوانان نوشته شده است.
درباره کتاب قصه های خوب برای بچه های خوب (جلد پنجم)
کتاب قصه های خوب برای بچه های خوب (جلد پنجم) یک مجموعه داستان مشهور و ایرانی برای کودکان و نوجوانان است. در این جلد ۱۸ داستان از قرآن آمده است. قرآن در لغت بهمعنی قرائتکردن و خواندن است. قرآن کریم دین و حقیقت را یکی دانسته است. این کتاب پدیدههای طبیعی را نشانههایی از قدرت و عظمت خدا میداند و دلیل تنوع ادیان را حاصل تنوع در مردم میداند. کتاب قرآن قوانین و حقوقی را که در جامعهٔ اسلامی باید رعایت شود، تعریف کرده است. قرآن، مؤمنان را به جهاد در راه خدا دعوت میکند و همه را به نیکوکاری بهویژه درمورد مسکینان و یتیمان فرا میخواند. مسلمانان باور دارند که قرآن یک بار بهصورت کامل در شب قدر توسط جبرئیل بر حضرت محمد (ص) نازل شد و سپس یک بار دیگر بهصورت تدریجی و آرام بر او نازل شده است. در دیدگاه تاریخی، نظراتی وجود دارد که از یک سمت باور به این دارد که قرآن در دورهٔ عثمان جمعآوری شد و از سمت دیگر باور دارد که قرآن و تکمیل نهایی آن در زمان «عبدالملک بن مروان اموی» و «حجاج بن یوسف» بهصورت تدریجی شکل گرفته است. دیدگاهی که امروز مورد قبول است، در نقطهای وسط این دو دیدگاه قرار دارد. قرآنی که ما امروزه در دست داریم، بر اساس قرائت کوفی در قرن هشتم میلادی چاپ شده است. قدیمیترین نسخهٔ کامل قرآن کریم متعلق به قرن نهم میلادی است و قرآن برای بیش از ۱۰۰۰ سال ثابت و بدون تغییر باقی مانده است. مجموعهٔ «قصههای خوب برای بچههای خوب» شامل هشت جلد داستان کوتاه، برای کودکان و نوجوانان به قلم مهدی آذریزدی است.
میدانیم که داستان کوتاه به داستانهایی گفته میشود که کوتاهتر از داستانهای بلند باشند. داستان کوتاه دریچهای است که به روی زندگی شخصیت یا شخصیتهایی و برای مدت کوتاهی باز میشود و به خواننده امکان میدهد که از این دریچهها به اتفاقاتی که در حال وقوع هستند، نگاه کند. شخصیت در داستان کوتاه فقط خود را نشان میدهد و کمتر گسترش و تحول مییابد. گفته میشود که داستان کوتاه باید کوتاه باشد، اما این کوتاهی حد مشخص ندارد. نخستین داستانهای کوتاه اوایل قرن نوزدهم میلادی خلق شدند، اما پیش از آن نیز ردّپایی از این گونهٔ داستانی در برخی نوشتهها وجود داشته است. در اوایل قرن نوزدهم «ادگار آلن پو» در آمریکا و «نیکلای گوگول» در روسیه گونهای از روایت و داستان را بنیاد نهادند که اکنون داستان کوتاه نامیده میشود. از عناصر داستان کوتاه میتوان به موضوع، درونمایه، زمینه، طرح، شخصیت، زمان، مکان و زاویهدید اشاره کرد. تعدادی از بزرگان داستان کوتاه در جهان «آنتوان چخوف»، «نیکلای گوگول»، «ارنست همینگوی»، «خورخه لوئیس بورخس» و «جروم دیوید سالینجر» و تعدادی از بزرگان داستان کوتاه در ایران نیز «غلامحسین ساعدی»، «هوشنگ گلشیری»، «صادق چوبک»، «بهرام صادقی»، «صادق هدایت» و «سیمین دانشور» هستند.
خواندن کتاب قصه های خوب برای بچه های خوب (جلد پنجم) را به چه کسانی پیشنهاد میکنیم
این کتاب را به همهٔ کودکان و نوجوانان پیشنهاد میکنیم.
درباره مهدی آذریزدی
مهدی آذریزدی ۲۷ اسفند ۱۳۰۰ در یزد به دنیا آمد. او نویسندهٔ کودک و نوجوان و اهل محلهٔ خرمشاه در یزد بود. او هرگز ازدواج نکرد و هیچگاه به کار دولتی مشغول نشد. تنها لذت زندگی این نویسندهٔ ایرانی خواندن کتاب بود. او اولین نویسندهای است که در ایران به فکر نوشتن داستان برای کودکان و نوجوانان افتاد؛ بههمیندلیل است که عنوان «پدر ادبیات کودک و نوجوان ایران» را به او دادهاند؛ همچنین بهخاطر آثار ارزشمند او در حوزهٔ کتاب کودک، روز درگذشت او به نام «روز ملی ادبیات کودک و نوجوان» نامگذاری شده است. او جایزهٔ یونسکو و نیز جایزهٔ سلطنتی کتاب سال را پیش از انقلاب ۱۳۵۷ دریافت کرده بود و ۳ کتاب او توسط شورای کتاب کودک بهعنوان کتاب برگزیدهٔ سال انتخاب شد. معروفترین اثر مهدی آذریزدی مجموعهٔ «قصههای خوب برای بچههای خوب» نام دارد. «قصههای خوب برای بچههای خوب» حاوی داستانهای کهن برای کودکان است که نویسنده آنها را به زبان کودکانه بازنویسی و تدوین کرده است. مجموعهٔ «قصههای خوب برای بچههای خوب» ۸ جلد است. عناوین این ۸ جلد عبارتاند از: جلد اول «قصههای کلیله و دمنه»، جلد دوم «قصههای مرزباننامه»، جلد سوم «قصههای سندبادنامه و قابوسنامه»، جلد چهارم «قصههای مثنوی مولوی»، جلد پنجم «قصههای قرآن»، جلد ششم «قصههای شیخ عطار»، جلد هفتم «قصههای گلستان و ملستان» و جلد هشتم «قصههای چهارده معصوم». این مجموعه کتاب به چندین زبان مختلف جهان از قبیل اسپانیایی، ارمنی، چینی و روسی ترجمه شده و در ایران بیش از ۴۰ بار تجدیدچاپ شده است. مهدی آذریزدی ۱۸ تیر ۱۳۸۸ درگذشت.
حجم
۸٫۱ مگابایت
سال انتشار
۱۴۰۲
تعداد صفحهها
۲۳۲ صفحه
حجم
۸٫۱ مگابایت
سال انتشار
۱۴۰۲
تعداد صفحهها
۲۳۲ صفحه