معرفی و دانلود کتاب قصه های خوب برای بچه های خوب (جلد هفتم) + خلاصه رایگان
با کد تخفیف OFF30 اولین کتاب الکترونیکی یا صوتی‌ات را با ۳۰٪ تخفیف از طاقچه دریافت کن.
تصویر جلد کتاب قصه های خوب برای بچه های خوب (جلد هفتم)

کتاب قصه های خوب برای بچه های خوب (جلد هفتم)

قصه‌های گلستان و ملستان

نوع کتاب
۴.۵ امتیاز(از ۸ رأی)
پدیدآورندگان: 
مهدی آذریزدی
٪۳۰ تخفیف اولین خرید کتاب با کد OFF30ic-copy

معرفی کتاب قصه های خوب برای بچه های خوب (جلد هفتم)

کتاب قصه های خوب برای بچه های خوب (جلد هفتم) نوشته مهدی آذریزدی و جلدی از مجموعه‌ای است که در آن حکایت‌های کهن با بیانی تازه بازنویسی شده‌اند. این جلد با عنوان قصه‌های گلستان و ملستان به‌سراغ داستان‌هایی رفته که از گلستان سعدی و چند اثر مرتبط با آن گرفته شده است. نویسنده در این کتاب فقط داستان را نقل نمی‌کند؛ بلکه موقعیت‌هایی می‌سازد که در آن‌ها زیرکی، طمع، انصاف، دوستی و عاقبتِ انتخاب‌های آدم‌ها دیده می‌شود. این مجموعه حکایت را انتشارات امیرکبیر برای کودکان و نوجوانان منتشر کرده است. نسخه‌ی الکترونیکی این اثر را می‌توانید از طاقچه خرید و دانلود کنید.

درباره کتاب قصه های خوب برای بچه های خوب (جلد هفتم) اثر مهدی آذریزدی

کتاب قصه های خوب برای بچه های خوب (جلد هفتم) نوشته‌ی مهدی آذریزدی و مجموعه‌ای از حکایت‌های بازنویسی‌شده است که از گلستان سعدی و آثار شبیه به آن استخراج شده‌اند. نویسنده در آغاز توضیح داده است که چرا عنوان قصه‌های گلستان و ملستان را برای این دفتر برگزیده و چگونه از میان کتاب‌های مشابه، داستان‌هایی را انتخاب کرده است که ظرفیت بازگویی برای مخاطب کودک و نوجوان و حتی بزرگ‌ترها را داشته‌ باشد. مقدمه‌ی این کتاب نشان می‌دهد که این اثر فقط گردآوری چند حکایت پراکنده نیست؛ بلکه انتخابی آگاهانه از متون کلاسیک است.

قصه‌های حاضر در این کتاب با موقعیت‌هایی روشن شروع می‌شوند و بعد به‌تدریج لایه‌ی اخلاقی، اجتماعی یا فکری خود را نشان می‌دهند. در بعضی داستان‌ها با آدم‌هایی روبه‌رو می‌شویم که می‌خواهند کار نادرست خود را توجیه کنند، در بعضی دیگر پرسش‌های بیهوده، همنشینی نادرست، فریب‌کاری یا سستی در تشخیص درست و غلط موضوع اصلی اثر می‌شود. کتاب قصه های خوب برای بچه های خوب (جلد هفتم) ذهن را به‌سمت نتیجه‌گیری هدایت می‌کند. تنوع داستان‌ها باعث شده است موضوع‌هایی مثل عدالت، مسئولیت، فریب، عقل، تجربه و ارزش دانایی هر بار از زاویه‌ای تازه دیده شوند.

مجلدات مجموعه‌ی قصه های خوب برای بچه های خوب به قلم مهدی آذریزدی (۱۳۳۵ تا ۱۳۶۳) عبارت است از:

قصه‌های کلیله و دمنه (جلد اول)، قصه‌های مرزبان‌نامه (جلد دوم)، قصه‌های سندبادنامه و قابوسنامه (جلد سوم)، قصه‌های مثنوی معنوی (جلد چهارم)، قصه‌های قرآن (جلد پنجم)، قصه‌های شیخ عطار (جلد ششم)، قصه‌های گلستان و ملستان (جلد هفتم)، قصه‌های چهارده معصوم (جلد هشتم). همچنین تصویرگران این مجموعه مرتضی ممیز، محمد بهرامی، حسن شریفی، علی‌اکبر صادقی و فرشید مثقالی بوده‌اند.

خلاصه کتاب قصه های خوب برای بچه های خوب (جلد هفتم)

کتاب قصه های خوب برای بچه های خوب (جلد هفتم) چندین حکایت را کنار هم می‌آورد که در آن‌ها آدم‌ها و گاهی حیوان‌ها در موقعیت‌های ویژه قرار می‌گیرند. یک نفر میان نیاز و وجدانش گیر می‌افتد، دیگری با سؤال بیهوده می‌خواهد دانایی را به چالش بکشد، چند نفر فریب ظاهر دوستی را می‌خورند و کسی هم از همنشینی با بدکاران آسیب می‌بیند. در همه‌ی این حکایت‌ها نتیجه از دل رفتار شخصیت‌ها بیرون می‌آید. هدف اصلی کتاب حاضر نشان‌دادن رابطه‌ی میان انتخاب، پیامد و مسئولیت است. قصه‌ها کوتاه و روشن هستند، اما هرکدام فرصتی برای فکرکردن درباره‌ی انصاف، خرد، دوستی و خطای انسانی به جا می‌گذارند.

چرا باید کتاب قصه های خوب برای بچه های خوب (جلد هفتم) را بخوانیم؟

دلایل خواندن کتاب قصه های خوب برای بچه های خوب (جلد هفتم) را می‌توان این‌طور خلاصه کرد:

  • این کتاب مجموعه‌ای از حکایت‌های کهن را به زبان ساده بازنویسی کرده است.
  • خواننده با موقعیت‌هایی روبه‌رو می‌شود که در آن‌ها مسئله‌هایی مثل فریب، طمع، انصاف و مسئولیت دیده می‌شوند.
  • تنوع حکایت‌ها باعث می‌شود موضوع‌های اخلاقی و فکری از زاویه‌های گوناگون مطرح شوند.
  • این اثر می‌تواند امکانی مناسب برای گفت‌وگو درباره‌ی انتخاب‌های درست و نادرست در جمع‌های خانوادگی یا آموزشی باشد.

خواندن کتاب قصه های خوب برای بچه های خوب (جلد هفتم) را به چه کسانی پیشنهاد می‌کنیم؟

خواندن کتاب قصه های خوب برای بچه های خوب (جلد هفتم) به این گروه‌ها پیشنهاد می‌شود:

  • علاقه‌مندان به حکایت‌های کلاسیک فارسی که می‌خواهند داستان‌ها را به زبان ساده بخوانند.
  • کودکان و نوجوانانی که از قصه‌های کوتاه با ماجراهای روشن و نتیجه‌های سودمند استقبال می‌کنند.
  • بزرگسالانی که می‌خواهند با نمونه‌هایی از حکایت‌های برگرفته از گلستان سعدی شیرازی و آثار مشابه آشنا شوند.
  • مربیان و والدینی که به‌دنبال متن‌هایی برای گفت‌وگو درباره‌ی انصاف، خرد، دوستی و فریب هستند.
  • خوانندگانی که از روایت‌های تمثیلی و حکایت‌هایی با شخصیت‌های انسانی و حیوانی لذت می‌برند.

درباره مهدی آذریزدی

مهدی آذریزدی در ۲۷ اسفند ۱۳۰۰ در محله‌ی خرمشاه یزد چشم به جهان گشود. او قلمش را وقف کودکان و نوجوانان کرد. در طول حیات خود هرگز تشکیل خانواده نداد، به استخدام هیچ ارگان دولتی درنیامد و مطالعه‌ی کتاب را به‌عنوان تنها دلخوشی زندگی‌اش برگزید. آذریزدی به‌عنوان نخستین پدیدآورنده‌ای شناخته می‌شود که در ایران به نگارش داستان برای رده‌ی سنی کودک و نوجوان روی آورد؛ از همین رو جامعه‌ی فرهنگی لقب «پدر ادبیات کودک و نوجوان ایران» را به این نویسنده اختصاص داده است.

به پاس کارنامه‌ی پربارش سالروز وفات او در تقویم رسمی ایران به‌عنوان «روز ملی ادبیات کودک و نوجوان» تعیین شده است. مهدی آذریزدی قبل از انقلاب ۱۳۵۷ موفق به کسب جایزه‌ی یونسکو و همچنین جایزه‌ی سلطنتی کتاب سال شد و شورای کتاب کودک نیز سه عنوان از آثار او را به عنوان کتاب برگزیده‌ی سال معرفی کرد. نام‌آشناترین اثر این پدیدآورنده مجموعه‌ی هشت‌جلدی «قصه های خوب برای بچه های خوب» است که در آن داستان‌های کهن ایرانی را با بیانی ساده بازنویسی و تنظیم کرده است.

مجلدات مجموعه‌ی «قصه های خوب برای بچه های خوب» شامل این عناوین است: قصه‌های کلیله و دمنه (جلد اول)، قصه‌های مرزبان‌نامه (جلد دوم)، قصه‌های سندبادنامه و قابوسنامه (جلد سوم)، قصه‌های مثنوی معنوی (جلد چهارم)، قصه‌های قرآن (جلد پنجم)، قصه‌های شیخ عطار (جلد ششم)، قصه‌های گلستان و ملستان (جلد هفتم)، قصه‌های چهارده معصوم (جلد هشتم). همچنین تصویرگران این مجموعه مرتضی ممیز، محمد بهرامی، حسن شریفی، علی‌اکبر صادقی و فرشید مثقالی بوده‌اند. این دوره کتاب علاوه بر اینکه در داخل ایران بیش از ۴۰ مرتبه به چاپ رسیده، به زبان‌های گوناگونی در دنیا ازجمله اسپانیایی، ارمنی، چینی و روسی برگردانده شده است. زندگی مهدی آذریزدی در ۱۸ تیر ۱۳۸۸ به پایان رسید.

جوایز و افتخارات کتاب قصه های خوب برای بچه های خوب و نویسنده

مهدی آذریزدی برای کتاب قصه‌های کلیله و دمنه (جلد اول از مجموعه‌ی قصه های خوب برای بچه های خوب) در سال ۱۳۴۲ (۱۹۶۳ میلادی) برنده‌ی جایزه‌ی یونسکو شد و سال ۱۳۴۵ نیز جایزه‌ی سلطنتی کتاب سال را از آن خود کرد. برخی از کتاب‌های این مجموعه از سوی شورای کتاب کودک به‌عنوان کتاب برگزیده‌ی سال معرفی شدند. مهدی آذریزدی عنوان «خادم قرآن» را در سال ۱۳۷۹ کسب کرد و پس از درگذشتش در ۱۸ تیر ۱۳۸۸ علاوه‌بر نام‌گذاری روز وفاتش به‌عنوان «روز ملی ادبیات کودک و نوجوان» و انتشار تمبر یادبودش، ماجرای نام‌گذاری کوچه‌ای به نام او در تهران با چالش‌های فراوان همراه شد. این تصمیم شورای شهر در تیر ۱۴۰۰ ابتدا با مخالفت فرمانداری و اعتراض شدید انجمن نویسندگان کودک و نوجوان روبه‌رو شد و اگرچه پس از کش‌وقوس‌ها در شهریور همان سال به پلاک‌کوبی کوچه منجر شد، در آذرماه پلاک‌ها کنده و نام‌های قبلی بازگردانده شدند. این اقدام، بیانیه‌ی اعتراضی دوم انجمن را در خصوص لزوم هویت‌بخشی فرهنگی به شهر در پی داشت.

نظر افراد یا مجله‌های مشهور درباره کتاب قصه های خوب برای بچه های خوب و نویسنده

- سازمان جهانی یونسکو (UNESCO) در سال ۱۳۴۳ با اهدای جایزه‌ی رسمی به مهدی آذریزدی، ارزش ساختاری و محتوایی کتاب «قصه‌ های خوب برای بچه‌ های خوب» را در ترویج سواد و انتقال میراث کهن به نسل جدید تأیید و تحسین کرد.

- شورای کتاب کودک و منتقدان ادبی بارها مجلدات این مجموعه را به‌عنوان «کتاب برگزیده‌ی سال» انتخاب کردند. منتقدان ادبیات کودک از مهدی آذریزدی به‌عنوان «پیشگام و پدر بازنویسی ادبیات کلاسیک برای کودکان» یاد کرده است.

بخشی از کتاب قصه های خوب برای بچه های خوب (جلد هفتم)

«مردی که یکی را دو تا می‌دید

روزی بود، روزگاری بود. مردی بود که چشمش «احول» بود یعنی یکی را دوتا می‌دید و از بس به این علت در کار خود اشتباه می‌کرد کار مرتبی به او نمی‌دادند. در شمردن اشتباه می‌کرد، در راه رفتن اشتباه می‌کرد، و دایم بایستی حساب کند که چند تا می‌دیدم و درستش چند تاست. هزار جور بدبختی در دنیا هست، او هم این نقص را داشت اما نکته‌سنج و شیرین‌زبان بود و همان‌طور که گاهی این عیب مایهٔ غصه و ناراحتی می‌شد گاهی هم اسباب خنده و تفریح خودش و دیگران را فراهم می‌آورد و به هر حال با کمک دیگران زندگی می‌کرد.»

معرفی این کتاب در تاریخ ۳ تیر ۱۴۰۵ به‌روزرسانی شده است.

برای تجربه‌ای بهتر در دانلود کتاب قصه های خوب برای بچه های خوب (جلد هفتم) و خواندن آن، اپلیکیشن طاقچه را به‌صورت رایگان نصب کنید. در اپلیکیشن می‌توانید مطالعه‌ی خود را شخصی‌سازی کنید و لذت خواندن و شنیدن کتاب‌ها را همیشه و همه‌جا تجربه کنید. علاوه‌بر دسترسی آسان، امکان خرید هزاران کتاب صوتی و الکترونیکی با تخفیف‌های ویژه و بهترین قیمت هم فراهم است.

مشخصات کتاب الکترونیکی

نام کتابقصه های خوب برای بچه های خوب (جلد هفتم)
عنوان دیگرقصه‌های گلستان و ملستان
موضوعداستان کودک و نوجوانان
نویسندهمهدی آذریزدی
انتشاراتانتشارات امیرکبیر
سال انتشار نسخه فیزیکی۱۴۰۲/۰۱/۰۱
فرمت کتابEPUB
حجم فایل کتاب۲۰.۲ مگابایت
شابک۹۷۸۹۶۴۳۰۰۵۴۵۰
تعداد صفحه‌ها۲۰۴ صفحه
قیمت کتاب۹۵۰۰۰ تومان
برچسبمجموعه قصه‌های خوب برای بچه‌های خوب

نظر شما دربارهٔ این کتاب

به این کتاب چه امتیازی می‌دهید؟

۱
۲
۳
۴
۵

نظرات کاربران

متین
توصیه می‌کنم.
۱۴۰۴/۰۴/۱۳

عالی

۰
کاربر 6317863
توصیه می‌کنم.
۱۴۰۴/۰۹/۲۷

سرگرم کننده و آموزنده خلاصه عالی

۰
امیرعلی
توصیه می‌کنم.
۱۴۰۴/۰۱/۰۶

خیلی چیز های آموزنده‌ای دارد

۰