کتاب سبز کردن بنگاه ها
معرفی کتاب سبز کردن بنگاه ها
کتاب سبز کردن بنگاه ها نوشتهٔ کاترین ساگت و تامینا کاریموا و ترنگ لو و نیکولاس میتر و سوان آنانیان و ترجمهٔ نیکتا رضوان است. انتشارات نور علم این کتاب را منتشر کرده است. نویسندگان در این اثر از فرآیندهای داخلی و محیطهای کاری سخن گفتهاند.
درباره کتاب سبز کردن بنگاه ها
کتاب سبز کردن بنگاه ها دربردارندهٔ اولین گزارش تحقیقاتی سازمان بینالمللی کار است که بهطور خاص بر «گذار بنگاهها» تمرکز دارد. این گزارش به پرسشهای کلیدی در خصوص اقدامات بنگاههای بخشهای مختلف و با اندازههای متفاوت برای کاهش انتشار، سازگاری بنگاههای کوچک در کشورهای در حال توسعه با «گذار عادلانه» (تأثیر بحران کووید ۱۹ بر این گذار) و سیاستهای ارتقادهندهٔ بهرهوری بنگاهها و پایداری محیطزیستی میپردازد.
این گزارش با نگرشی فراتر از فرایندهای تولید، بنگاه را بهعنوان یک «محل کار» نیز در نظر میگیرد. از طریق این رویکرد، طیف وسیعی از اقدامات را شناسایی میکند که بنگاهها میتوانند برای دستیابی به پایداری محیطزیستی بیشتر از آنها بهرهمند شوند و درعینحال، نقشآفرینی را برای کارگران در این فرایند محقق سازند. حملونقل پایدار، افزایش کارایی مصرف منابع، مدیریت پسماند، سازماندهی کار و غذای پایدار در محل کار، به طور فزایندهای از تلاشهای بنگاهها برای مهار تأثیر آنها بر محیطزیست محسوب میشوند. این گزارش توسط واحد دستمزد، درآمد و برابری بخش تحقیقات سازمان بینالمللی کار با هدایت کاترین ساگت و با حمایت و راهنمایی ریچارد سامانس، مدیر این بخش، تهیه شده است. نویسندگان گزارش عبارتاند از: کاترین ساگت، تامینا کریموا، ترانگ لوو، نیکلاس میتر و سوآن آنانیان.
خواندن کتاب سبز کردن بنگاه ها را به چه کسانی پیشنهاد میکنیم
این کتاب را به دوستداران مطالعهٔ گزارشهای سازمان بینالمللی کار و علاقهمندان به مطالعه در باب بهبود کسبوکارها پیشنهاد میکنیم.
بخشی از کتاب سبز کردن بنگاه ها
«چارچوب سیاستهای انرژی آفریقای جنوبی یک بخش انرژی را پیشبینی میکند که هم دارای بعد اجتماعی برابر است و هم بعد محیطزیستی پایدار از طریق کاهش آلودگی که در جمله "از طریق دسترسی گسترده به انرژی با نرخ قابلتحمل" تبلور مییابد. در مسیر رسیدن به این اهداف برای نیروگاههای زغالسنگ آفریقای جنوبی، سیاست این کشور به دستورالعملهای سازمان بینالمللی کار برای یک انتقال عادلانه اشاره میکند و هدف را در راستای این دستورالعملها، دنبال کردن توسعه سیاستی منسجم در حمایت از یک طرح گذر عادلانه تعیین کرده است. به همین منوال، طرح توسعه ملی آفریقای جنوبی تا سال ۲۰۳۰: آینده ما، آن را کار کنیم اعلام میکند که برای "مدیریت یک گذار منصفانه به اقتصاد کمکربن، ضروری است که هماهنگی سیاست در تمام سطوح دولت در ارتباط با اولویتها و ملاحظات هنگام سرمایهگذاری در زیرساختهایی که پیامدهای بلندمدتی برای محیطزیست و اهداف ملی کاهش آثار دارد، وجود داشته باشد".
برنامه بازسازی و احیای اقتصادی آفریقای جنوبی، یک برنامه برای پاسخ به بحران کووید-۱۹ که در تاریخ ۱۵ اکتبر ۲۰۲۰ تصویب شده است، به دنبال دستیابی به یک گذار منصفانه است و در این رابطه نقش ویژه کسبوکارهای کوچک، متوسط و بنگاههای خرد (SMMEs) را تشخیص داده و ترویج میکند؛ بنابراین، مداخلات حیاتی شامل پشتیبانی از کسبوکارهای کوچک، متوسط و خرد و تعاونیها برای بهرهبرداری از فرصتهای اقتصاد سبز، و حمایت از کشاورزان کوچک توسعهدهنده از طریق شراکتهای عمومی-خصوصی در حوزه جنگلداری، از جمله در باغهای دولتی، میباشد.
استراتژی حمل و نقل سبز برای آفریقای جنوبی (۲۰۱۸-۲۰۵۰) و استراتژی ملی مدیریت پسماند سال ۲۰۲۰ همچنین به ترویج یک گذار منصفانه میپردازند. استراتژی ملی مدیریت پسماند تعیین میکند که "یک اقتصاد چرخشی رشد اقتصادی را با دور شدن از مدل صنعتی زبالهساز به مدلی که فعالیت اقتصادی را از محیط زیست جدا میکند و از انتقال عادلانه به منابع انرژی تجدیدپذیر حمایت میکند، بازتعریف میکند ". این استراتژی به افزایش آگاهی کارگران میپردازد و اعلام میکند که "اتحادیههای کارگری نقش مهمی در در تضمین اینکه کارفرمایان با مقررات و استانداردها در زمینه پسماند رعایت کنند و آگاهی کارگران را در زمینه مسائل محیط کاری مرتبط با پسماند یا آگاهی عمومی در زمینه پسماند، افزایش دهند، ایفا میکنند.»
حجم
۳٫۳ مگابایت
سال انتشار
۱۴۰۳
تعداد صفحهها
۳۰۶ صفحه
حجم
۳٫۳ مگابایت
سال انتشار
۱۴۰۳
تعداد صفحهها
۳۰۶ صفحه