کتاب قیام حسینی در برابر جاهلیت اولی، قیام خمینی در برابر جاهلیت مدرن
معرفی کتاب قیام حسینی در برابر جاهلیت اولی، قیام خمینی در برابر جاهلیت مدرن
کتاب الکترونیکی قیام حسینی در برابر جاهلیت اولی، قیام خمینی در برابر جاهلیت مدرن نوشتهٔ حجتالاسلام محمدصادق حیدری و برگرفته از مباحث استاد حجتالاسلام و المسلمین مسعود صدوق (ره)، توسط انتشارات معارف منتشر شده است. این کتاب به تحلیل قیام امام حسین (ع) و انقلاب اسلامی ایران از منظر مواجهه با جاهلیت، یکی در عصر اول اسلام و دیگری در دوران معاصر، پرداخته است.
درباره کتاب قیام حسینی در برابر جاهلیت اولی، قیام خمینی در برابر جاهلیت مدرن
کتاب حاضر مجموعهای از سخنرانیهای حجتالاسلام محمدصادق حیدری است که در آنها به تطبیق اصول قیام امام حسین (ع) در برابر جاهلیت اُولی با انقلاب امام خمینی (ره) در مواجهه با جاهلیت مدرن پرداخته میشود. این کتاب با استفاده از پژوهشهای مرحوم استاد مسعود صدوق و در قالب سلسلهسخنرانیها، ساختار فکری جدیدی در تحلیل تحولات اسلامی ارائه میدهد. محورهای اصلی کتاب عبارتاند از:
۱. فلسفه تاریخ انبیا و مجاهدات پیامبران الهی: نویسنده روند تاریخی رسالتهای انبیا را در سه مرحلهٔ ایجاد امت دینی، برپایی حکومت اسلامی و تمدنسازی الهی بررسی میکند.
۲. بررسی قیام حسینی (ع) و انقلاب اسلامی ایران: تطبیق میان هدف قیام عاشورا و اصول انقلاب اسلامی ایران یکی از مباحث کلیدی کتاب است. این تحلیل تلاش دارد نشان دهد که هر دو قیام در پاسخ به چالشهای دوران خود یعنی جاهلیت اولی و جاهلیت مدرن، بر اساس ارزشهای توحیدی شکل گرفتهاند.
۳. تشریح روند سلطه تمدن غربی: نویسنده به سلطه تمدن غرب بهعنوان نماینده بتپرستی مدرن اشاره کرده و نحوهٔ مواجهه آن با انقلاب اسلامی ایران را بررسی میکند.
۴. ارائه نظام فکری جدید برای تکامل انقلاب اسلامی: کتاب با ارائه راهکارهایی برای تقویت گفتمان انقلاب اسلامی در مقابله با جنگ فرهنگی و اقتصادی دشمن، مخاطبان را به تأمل در وظایف جامعه شیعه و نخبگان انقلابی دعوت میکند.
یکی از ویژگیهای کتاب، تلاش برای ارائه دیدگاهی جامع است که نیازهای تحلیلی و تئوریک انقلاب اسلامی را پاسخ داده و نقش قیام حسینی را در گفتمان تمدنی اسلام برجسته کند.
کتاب قیام حسینی در برابر جاهلیت اولی، قیام خمینی در برابر جاهلیت مدرن را به چه کسانی پیشنهاد میکنیم
این کتاب مناسب پژوهشگران مطالعات انقلاب اسلامی، علاقهمندان به تاریخ تشیع، دانشجویان علوم سیاسی و علوم اسلامی، و نخبگان انقلابی است که به دنبال درک ارتباط میان گفتمان عاشورایی و انقلاب اسلامی ایران هستند.
بخشی از کتاب قیام حسینی در برابر جاهلیت اولی، قیام خمینی در برابر جاهلیت مدرن
«از طرف دیگر روشن است که ماه محرم فصل غوطهور شدن در غم اهلبیت و گرفتاریهای حضرت سیدالشهدا(ع)است. این غم و سوز و گریه و عزاداری نیز ریشه در حقیقت خلقت دارد. نباید این توهم بهوجود بیاید که تنها طی یک قرارداد اجتماعی است که شیعه با فرارسیدن اول محرم به عزاداری مشغول میشود. در روایتی از حضرت رضا(ع)نقل شدهاست که: «وقتی محرم فرا میرسید، خنده بر لبان پدرم دیده نمیشد و بغض بر ایشان مستولی میگشت.»۷ پس حقیقت حرارت و سوز محرم که هرساله تشدید میشود و در گسترش عزاداریها تجلّی مییابد به ما بازنمیگردد، بلکه تا وقتی انتقام آن خون مطهر گرفته نشود، تمام دشواریهایی که در عاشورا بر وجود مبارک حضرت سیدالشهدا(ع)وارد شده بود هرساله بر وجود مبارک حضرت ولیعصر(عج)نازل میشود. اگر میبینیم که در حالات جامعهٔ شیعه تحولی پدیدار میشود و امت شیعه برای عزاداری به حرکت درمیآید، فقط به این دلیل است که تمام آن مصائب بر روح و جسم حضرت ولیعصر(عج)وارد میشود و سپس این درد در جامعهٔ شیعه انعکاس پیدا میکند. «إِنْ ذُکرَ الْخَیرُ کنْتُمْ أَوَّلَهُ وَ أَصْلَهُ وَ فَرْعَهُ وَ مَعْدِنَهُ وَ مَأْوَاهُ وَ مُنْتَهَاهُ»۸؛ هرجا که نامی از خیر و نیکویی باشد شما اول خیر و ریشهٔ آن و فرع آن و معدن آن و مبدأ و منتهای آن هستید؛ این واقعیت دربارهٔ عزاداریها نیز صدق میکند. حال اگر فرض کنیم که انتقام حضرت سیدالشهدا گرفته میشد، آیا این مصیبتها بر حضرت ولیعصر(عج)نازل میآمد؟ بهنظر میرسد دلیل دگرگونی حالات حضرت ولیعصر(عج)این است که هنوز انتقام خون جدشان گرفته نشدهاست و به همین جهت، در روایات، از حضرت اباعبدالله(ع)به «وَتْرَ اللَّهِ الْمَوْتُورَ فِی السَّمَاوَاتِ وَ الْأَرْضِ» تعبیر شدهاست. در واقع، چون جامعهٔ شیعه با وجود بهره بردن از محرم برای تجدید عهد خداپرستی و سیر تکامل معنوی نتوانستهاست زمینهساز انتقام خون سیدالشهدا(ع)باشد و بعد از عزاداریهایش در محرم، به دلایلی که قرار است در سیر این مباحث روشن شود، دوباره به زندگی روزمرهٔ خود میپردازد و در زمینهسازی و یاری برای ظهور و انتقام خون حضرت سیدالشهدا(ع)توفیق نمییابد و یا این حرکت بهکندی انجام میگیرد، به همین دلیل، محرم سال آینده همان رنجها و دشواریها بر حضرت ولیعصر(عج)چیره میگردد. بنابراین از یک طرف، امت محمد و آل محمد(ص)بهعنوان برترینِ امتها از این نعمات (محرم و عاشورا و ...) بهرهمند میشود و تجدید عهد برای او رقم میخورد و از طرف دیگر، برای تکامل بخشیدن به عرض ادب خود به ساحت اهلبیت، بهدلیل موانع روحی و ذهنی و عینی نمیداند که به چه میزان توانستهاست برای انتقام خون سیدالشهدا زمینهسازی کند. پس از یک طرف، این عزاداریها برای جامعهٔ شیعه بزرگترین ثروت و موهبت الهی است و از طرف دیگر لازم است قصور و تقصیری که در آن وجود دارد را بیابیم و از محضر حضرت ولیعصر(عج)عذرخواهی کنیم و از ایشان بخواهیم که با مدیریت خودشان ما را در تکامل عزاداریها یاری دهند.»
حجم
۲۹۲٫۴ کیلوبایت
سال انتشار
۱۴۰۳
تعداد صفحهها
۲۴۸ صفحه
حجم
۲۹۲٫۴ کیلوبایت
سال انتشار
۱۴۰۳
تعداد صفحهها
۲۴۸ صفحه