کتاب همبستگی مذاهب اسلامی
معرفی کتاب همبستگی مذاهب اسلامی
کتاب همبستگی مذاهب اسلامی نوشتۀ عبدالکریم بیآزار شیرازی در انتشارات دانشگاه بینالمللی مذاهب اسلامی به چاپ رسیده است. این کتاب، مجموعه مقالات ۲۰ تن از دانشمندان مذاهب اسلامی است.
درباره کتاب همبستگی مذاهب اسلامی
دارالتقریب بین المذاهب الاسلامیه نهادی بود که در ۱۳۶۶ هجری قمری/ ۱۹۴۷ میلادی با هدف نزدیک کردن مذاهب اسلامی به یکدیگر، در شهر قاهره شروع به کار کرد. بنیانگذاران این نهاد، محمود شلتوت رئیس وقت دانشگاه الازهر مصر، فقیه و مفسر قرآن و محمدتقی قمی نمایندۀ سید حسین طباطبایی بروجردی، مرجع تقلید وقت شیعیان بودند. یکی از فعالیتهای مهم دارالتقریب، انتشار مجلۀ رسالة الاسلام بود.
کتاب همبستگی مذاهب اسلامی گزینشی از مقاملات مجلۀ رسالة الاسلام است. در این مجله نویسندگان شیعه و سنی مقالات علمی، ادبی، فقهی و فلسفی خود را منتشر میکردند؛ بهویژه سلسله مقالاتی به نام تفسیر قرآن را محمد شلتوت برای این مجله مینوشت. این کتاب برگزیدهای از بهترین مقالات علمی و اصلاحی این مجله در ۵ بخش است. بخش نخست دربارۀ پیدایش تقریب و رجال آن است. بخش دوم، اهداف تقریب را بیان میکند. بخش سوم دربارۀ راه و روش تقریب است. بخش چهارم به راهحل اختلافات اختصاص دارد. بخش پنجم دربارۀ برخی گامهای تاریخی دارالتقریب است و بخش ششم دارالتقریب و الازهر را بررسی کرده است.
خواندن کتاب همبستگی مذاهب اسلامی را به چه کسانی پیشنهاد میکنیم
به دوستداران کتابهای کلام و عقاید اسلامی و نیز مذاهب و فرقههای اسلامی پیشنهاد میکنیم.
بخشی از کتاب همبستگی مذاهب اسلامی
«دعوت تقریب در سالهاین خست با پرسش بسیار روبرو بود؛ عدهای که تصور میکردند تنها راه همبستگی، شیعه شدن سنی یا سنی شدن شیعه است میگفتند که دارالتقریب میخواهد دنیای تسنن را شیعه کند، آن هم شیعهای که بدخواهانی چون خلفای عثمانی آن را در قلمرو وسیع خود ظاهرسازی و وانمود کرده بودند و در مقابل، عدهای میگفتند دارالتقریب برای کشاندن شیعه به سمت سنی است و بعضی هم چنین میپنداشتند که تقریب آمیختهای است از عقاید شیعه و سنی و برخی هم پا را فراتر گذاشته و گفتند تقریب برای الغاء هر دو مذهب است، غافل از اینکه «تقریب» به معنای نزدیک کردن مستلزم وجود طرفین و مقصود نزدیک شدن شیعه و سنی با حفظ کیان طرفین است.»
حجم
۲٫۲ مگابایت
سال انتشار
۱۴۰۱
تعداد صفحهها
۴۲۰ صفحه
حجم
۲٫۲ مگابایت
سال انتشار
۱۴۰۱
تعداد صفحهها
۴۲۰ صفحه