تا ۷۰٪ تخفیف رؤیایی در کمپین تابستانی طاقچه! 🧙🏼🌌

کتاب هویت من منسجم
معرفی کتاب هویت من منسجم
کتاب الکترونیکی «هویت منِ منسجم (با تمرین مهارتهای فردی، روابط خود را بهبود بخشید)» نوشتهٔ «فرنوش حضرتی» و منتشرشده توسط انتشارات لیوسا، اثری در حوزهٔ روانشناسی فردی و مهارتهای ارتباطی است. این کتاب با تمرکز بر خودشناسی، انسجام هویت فردی و بهبود روابط تلاش میکند با روایتها، مثالهای روزمره و تحلیلهای روانشناختی، مخاطب را بهسوی درک عمیقتر از خود و روابطش هدایت کند. نسخهٔ الکترونیکی این اثر را میتوانید از طاقچه خرید و دانلود کنید.
درباره کتاب هویت من منسجم اثر فرنوش حضرتی
کتاب «هویت منِ منسجم» به قلم «فرنوش حضرتی» اثری است که در بستر دغدغههای سلامت روان و اهمیت خودشناسی در دنیای معاصر نوشته شده است. کتاب در دورهای نوشته شده که دسترسی به منابع آگاهیبخش و رشد ارتباطات مجازی نیاز به تحلیل و توصیف «من» را پررنگتر کرده است. «فرنوش حضرتی» با الهام از نظریههای روانشناسی مانند دیدگاههای «کارل یونگ» و «جردن پیترسون»، به بررسی مفهوم هویت، انسجام روانی و نقش نیازها در شکلگیری رفتارها و روابط انسانی میپردازد.
نویسنده با بهرهگیری از روایتهای واقعی، داستانهای شخصی و تحلیلهای کاربردی تلاش میکند مفاهیم پیچیدهٔ روانشناختی را به زبان ملموس و قابللمس به مخاطب ارائه دهد. کتاب بهجای ارائهٔ راهحلهای کلیشهای بر اهمیت مشاهدهٔ فعالانهٔ خود، پذیرش آسیبپذیریها و مسئولیتپذیری فردی تأکید دارد. در کنار مباحث نظری، به چالشهای روزمره، نقش خانواده، تربیت فرزندان و تفاوتهای فردی نیز پرداخته میشود تا تصویری چندلایه از هویت و روابط انسانی ترسیم شود.
خلاصه کتاب هویت من منسجم
کتاب «هویت منِ منسجم» با طرح پرسشهایی دربارهٔ ماهیت هویت فردی آغاز میشود و به بررسی این موضوع میپردازد که چگونه میتوان به انسجام و یکپارچگی درونی دست یافت. «فرنوش حضرتی» با تکیه بر نگرش سیستمی، «من» را در چهار سطح زیستی، روانی، اجتماعی و فرهنگی تحلیل میکند و نشان میدهد که نیازها و تنشهای هر سطح چگونه بر رفتار و احساسات فرد تأثیر میگذارند. روایتهای شخصی و داستانهای واقعی نقش نیازهای سرکوبشده، ترس از آسیبپذیری و تأثیر تربیت خانوادگی را در شکلگیری هویت و روابط برجسته میکنند. کتاب تأکید دارد که آگاهی از خود، پذیرش ضعفها و شناخت نیازها نقطهٔ آغاز تغییر و بهبود کیفیت زندگی است. در ادامه، به موانع آگاهی از خود مانند قضاوتگری، ترس از واقعیت و شخصیسازی احساسات پرداخته میشود و اهمیت مشاهدهٔ فعالانه و بدون داوری احساسات و افکار برجسته میگردد.
نویسنده با مثالهایی از زندگی روزمره، نشان میدهد که چگونه پذیرش مسئولیت احساسات و تصمیمات به بهبود روابط و سلامت روان منجر میشود. همچنین تفاوت میان خوددوستی و خودشیفتگی، نقش عزتنفس، اهمیت مرزبندی سالم در روابط و تأثیر تربیت والدین بر شکلگیری هویت کودک از دیگر محورهای کتاب است. در نهایت، کتاب بر تمرین مهارتهای فردی مانند پرسشگری، یادگیری مهارتهای جدید و تمرین حضور در اکنون تأکید میکند و راهکارهایی برای پرورش هویت منسجم و روابط معنادار ارائه میدهد.
چرا باید کتاب هویت من منسجم را خواند؟
این کتاب با رویکردی تحلیلی و روایتمحور، به دغدغههای بنیادین انسان معاصر دربارهٔ هویت، خودشناسی و کیفیت روابط میپردازد. خواننده با مطالعهٔ آن میتواند به درک عمیقتری از نیازها، احساسات و رفتارهای خود برسد و با تمرین مهارتهای فردی، مسیر بهبود روابط و سلامت روان را هموارتر کند. اثر حاضر با مثالهای ملموس و روایتهای واقعی، فاصلهٔ میان نظریه و تجربهٔ زیسته را کاهش میدهد و ابزارهایی برای مواجهه با چالشهای روزمرهٔ زندگی ارائه میکند.
خواندن کتاب هویت من منسجم را به چه کسانی پیشنهاد میکنیم؟
مطالعهٔ این کتاب برای افرادی که بهدنبال خودشناسی، بهبود روابط عاطفی و خانوادگی، افزایش مسئولیتپذیری فردی و ارتقای سلامت روان هستند مفید است. همچنین به والدین، مشاوران، دانشجویان روانشناسی و هرکسی که دغدغهٔ رشد فردی و ارتباط مؤثر دارد توصیه میشود.
بخشی از کتاب هویت من منسجم
«اگر من به دلیل اهمیتی که برای حضور خود قائل است خود را در اولویت نخست قرار دهد، خودبهخود وجود دیگری هم اهمیت پیدا میکند چراکه منافع هریک از ما در هم تنیده و ناگسستی است.
چه بسیار شنیدهایم کسی که خود را دوست ندارد و برای خویش ارزش قائل نیست، نمیتواند دیگری را دوست داشته باشد. کسی که به سلامت روان و جسم خود توجهی نشان نمیدهد و برای رشد و تعالی من نمیکوشد، نمیتواند نسبت به دیگری مهر داشته باشد.
فردی با چنین ویژگی، چنانچه با کسی ارتباط برقرار کند و رفتارهایی مهرآمیز نشان دهد، فقط به دلیل خلأ عاطفی و نیازهای نهفته و مهمتر از همه، الگوی ناسالم ارتباطیاش با دیگری و زیستجهان است.
برای مثال ممکن است کسی تصور کند به فردی علاقهمند است و بهسبب نگرانیها و دلشورههایش برای او، خیال کند که عاشق اوست. در این شرایط از دست دادن آن من برایش دردی بزرگ تلقی میشود. درواقع احساس شوریدگیاش برمبنای الگوهای ناسالمی مانند وابستگی یا ترس از تنها ماندن و طرد شدن بنا شده است و با مهر و عشق فرسنگها فاصله دارد.»