کتاب کیمیای هرمسی و استیلای روحانی
معرفی کتاب کیمیای هرمسی و استیلای روحانی
کتاب «کیمیای هرمسی و استیلای روحانی» نوشتۀ مسعود سخاوت دوست است و انتشارات مولی آن را منتشر کرده است. این کتاب پژوهشی در باب کیمیاگری و غایات آن است.
درباره کتاب کیمیای هرمسی و استیلای روحانی
کیمیای هرمسی و استیلای روحانی: پژوهشی در باب کیمیاگری و غایات آن به بررسی یکی از پیچیدهترین و درعینحال جذابترین مباحث فلسفی و عرفانی، یعنی کیمیاگری هرمسی میپردازد. در این کتاب، کیمیاگری هرمسی، اهداف معنوی آن و نقشی که در تحول روحانی فرد ایفا میکند به طور دقیق بررسی و تحلیل میشود. کیمیاگری هرمسی نهتنها بهعنوان یک علم که در جستجوی تبدیل فلزات پایه به طلا بوده، بلکه بهعنوان یک مسیر معنوی و فلسفی که هدف نهایی آن تغییر و تکامل روح انسانی است، شناخته میشود. این کتاب به غایات این دگرگونیهای باطنی و معنوی پرداخته و کیمیاگری را از منظر فلسفی و عرفانی بررسی میکند.
کیمیای هرمسی و استیلای روحانی میخواهد با نگرش فلسفی و عرفانی و مناسب با زمینههای فرهنگی و علمی به بررسی صنعت قدسی کیمیا با روشی پدیدارشناسانه بپردازد و با غور و کنکاش در آثار کیمیاگران بهویژه کیمیاگران مسلمان راهی برای درک صحیح غایات این سنت علمی کهن ارائه دهد. غایاتی که در گسترۀ تاریخ کیمیا تغییر شکل داده و مسیر آنها با هبوط روحانی کیمیا به شیمی کنونی تغییر پیدا کرده و یا فراموش شده است.
مسعود سخاوتدوست در این پژوهش با بهرهگیری از منابع مختلف و تحلیل دقیق متون تلاش کرده است ارتباط میان کیمیاگری و دستیابی به آگاهی و کمال روحانی را تبیین کند. این کتاب میتواند برای علاقهمندان به فلسفه، عرفان و تاریخچهٔ کیمیاگری، منبعی مفید و کاربردی باشد و نگاه تازهای به این علم باستانی و رازآلود ارائه دهد.
خواندن کتاب کیمیای هرمسی و استیلای روحانی را به چه کسانی پیشنهاد میکنیم
خواندن این کتاب را به دوستداران فلسفه، عرفان و تاریخ کیمیاگری پیشنهاد میکنیم.
بخشی از کتاب کیمیای هرمسی و استیلای روحانی
«مسلمانان که کیمیا را علم الصنعه با علم خلق اشیا مینامیدند در نیمه دوم قرن اول و آغاز قرن دوم هجری در شام آن زمان با ترجمه آثار هرمسی مصر علاقه خود را به کیمیاگری ابراز کردند. نخستین آثار کیمیای اسلامی متونی است منسوب به خالد بن یزید اشرافزاده اموی که به علت علاقه بسیار به کیمیاگری و یادگیری آموزههای کیمیا سفرهای متعددی به مصر داشته است. برخی نسخههای تاریخی او را به علت مخالفتهای سیاسیاش در دمشق منزوی توصیف کردهاند و علاقه وی را در این دوره شعر و کیمیا و علوم غریبه دانستهاند. علیرغم تردید در صحت تاریخی وجود شخص خالد یا آثار او، نسخه خطی معتبری متعلق به سال ۳۸ هجری (۶۵۹ میلادی) در هند نگهداری میشود که در آن ترجمه عربی رسالهای از زوسیموس موجود است و به علت هم زمانی با دوره خالد میتواند تأییدی بر رواج کیمیا در آن دوره توسط وی یا اعراب دیگر باشد.»
حجم
۱۱٫۷ مگابایت
سال انتشار
۱۴۰۱
تعداد صفحهها
۱۳۶ صفحه
حجم
۱۱٫۷ مگابایت
سال انتشار
۱۴۰۱
تعداد صفحهها
۱۳۶ صفحه