کتاب پیشگامان مبارزه
معرفی کتاب پیشگامان مبارزه
کتاب «پیشگامان مبارزه» نوشتۀ غلامرضا خارکوهی است و انتشارات مرکز اسناد انقلاب اسلامی آن را منتشر کرده است. این کتاب مروری بر زندگی شهید حجتالاسلام محمدعلی روحانیفرد به روایت اسناد است.
درباره کتاب پیشگامان مبارزه
جامعۀ ایران همواره مدیون کسانی است که بهترین سالهای عمر خود را صرف آسایش، آزادی و امنیت مردم وطن خود کردند. محمدعلی روحانی فرد یکی از همین افراد است. کتاب پیشگامان مبارزه نخستین کتاب توصیفی و تحقیقی پیرامون شخصیت و زندگی و مبارزات و خدمات شهید محمدعلی روحانی فرد همانند بسیاری از کتابهای زندگینامۀ شهدا فرصت بسیار خوب و البته آسانترین روش برای نزدیکشدن و آشنایی با سبک زندگی و منش به این بزرگان است.
کتاب پیشگامان مبارزه شامل ۲ بخش اصلی میشود؛ بخش اول یک مدخل پژوهشی توصیفی و تفصیلی است که بر اساس اسناد بخش دوم و گفتههای افراد مطلع تدوین شده و شرح زندگی، تحصیلات، مبارزات، بازداشتهای قبل از انقلاب و نیز فعالیتهای سیاسی، علمی، فرهنگی، تالیفات، مسئولیتهای اداری، انتشار نشریه پیام مستضعفین، سجایای اخلاقی و نحوۀ شهادت آقای روحانیفرد را در بر میگیرد. بخش دوم کتاب شامل مجموعهای از اسناد و عکسها و مدارکی است که نشان دهندۀ عمق تلاشها و مجاهدات چند دهه از زندگی شهید روحانیفرد است.
در پشت جلد کتاب پیشگامان مبارزه آمده است که: «شهید حجتالاسلام روحانی فرد پرورشیافتهٔ مکتب حوزه بود که در نهضت اسلامی به رهبری امام خمینی در عرصههای سیاسی، مذهبی، علمی و فرهنگی نقشبرجستهای برعهده داشت. از حجرهٔ خاکی پدرش در روستای ایلوار تا حجرهٔ آجری حوزههای علمیهٔ گرگان، مشهد و قم هرجا میرفت آنجا را سنگری برای کسب علم و معنویت توأم با جهاد و مبارزه علیه ستمگران و خدمت به مردم محروم جامعه میساخت. وجود صدها سند با مضامین سیاسی، اداری، مطبوعاتی و علمی در پروندهٔ ساواک وی گواه این مطلب است. بررسی این اسناد نشان میدهد که وی یکی از شخصیتهای تأثیرگذار، در تاریخ حوزههای علمیه است. مقام معظم رهبری پس از شهادت وی در یادداشتی مرقوم داشت: «شهید عزیز شیخ محمدعلی روحانی فرد، روحانی مبارزی [است] که زندگی و مرگش در راه خدا و خدمت به انقلاب بود»
خواندن کتاب پیشگامان مبارزه را به چه کسانی پیشنهاد میکنیم
خواندن این کتاب را به دوستداران زندگینامۀ شهدا و علاقهمندان به کتابهای خاطرات پیشنهاد میکنیم.
بخشی از کتاب پیشگامان مبارزه
«شيخ محمدعلی روحانی فرد در سوم مرداد سال ۱۳۲۵ ش در روستای ایلوار از توابع شهرستان کردکوی چشم به جهان گشود. نام خانوادگی او قبلاً سلمانی ایلواری بود که در اوایل دهه ۱۳۴۰ به روحانی فرد تغییر داد البته او در هنگام امضای اعلامیههای سیاسی یا درج مقالات در مطبوعات و سالنامهها گاهی بهعنوان «م ع روحانی» و گاهی بهصورت «روحانی گرگانی» و برخی اوقات نیز به نام محمدعلی سلمانی ایلواری خود را معرفی میکرد. خانوادهاش فقیر و کشاورز بود و تلخی ناشی از سیاستهای غلط اقتصادی حکومت پهلوی را بهشدت احساس میکرد. پدر و مادرش تمام سال را مشغول تلاش و معاش و تربیت فرزندان خردسال خود بودند؛ اما هیچگاه نمیتوانستند غذای کافی و پوشاک مناسب و وسایل زندگی و خانۀ مناسبی تهیه نمایند.»
حجم
۰
سال انتشار
۱۴۰۱
تعداد صفحهها
۳۱۶ صفحه
حجم
۰
سال انتشار
۱۴۰۱
تعداد صفحهها
۳۱۶ صفحه