کتاب مولانا جلال الدین محمد بلخی (مولوی)
معرفی کتاب مولانا جلال الدین محمد بلخی (مولوی)
کتاب مولانا جلال الدین محمد بلخی (مولوی) نوشتهٔ منصور کیایی است. انتشارات دفتر پژوهشهای فرهنگی این کتاب را منتشر کرده است. کتاب حاضر جلد ۷۲ از مجموعهٔ «از ایران چه میدانم؟» است.
درباره کتاب مولانا جلال الدین محمد بلخی (مولوی)
منصور کیایی در کتاب مولانا جلال الدین محمد بلخی (مولوی) زندگینامه و رخدادهای مهم زندگی مولوی را شرح داده است. مولانا جلالالدین محمد بلخی مولوی در تاریخ ۶ ربیعالاول ۶۰۴ (۱۵ مهر ۵۸۶) به دنیا آمد و در تاریخ ۵ جمادیالثانی ۶۷۲ هجری قمری (۴ دی ۶۵۲ هجری شمسی) درگذشت. او معروف به مولانا، مولوی، رومی و نام کاملش «محمد بن محمد بن حسین حسینی خطیبی بکری بلخی» بوده است. او شاعر پارسیگوی ایرانی است. اثرگذاری آثار مولوی فراتر از مرزهای ملی و تقسیمات قومی است. ایرانیان، افغانها، تاجیکها، ترکها، یونانیان، دیگر مسلمانان آسیای میانه و مسلمانان جنوب شرق آسیا همواره از میراث معنوی رومی تأثیر گرفتهاند. اشعار او بهطور گسترده و به بسیاری از زبانهای جهان ترجمه و خوانده شده است. بیشتر آثار مولوی به زبان فارسی سروده شده است، اما او در اشعارش بهندرت از ترکی، عربی و کاپادوسیهای یونانی نیز استفاده کرده است.
مثنوی معنوی اثر او که در قونیه تصنیف شده یکی از عالیترین اشعار زبان فارسی بهشمار میرود که در ۶ دفتر مجزا سروده شده است. این کتاب به زبان شعر نوشته شده و در آن میتوان حکایتهای مختلفی را در بستری مشترک خواند و از نکات مهم و پندهای موردنظر شاعر آگاه شد. از دیگر آثار این شاعر و عارف ایرانی میتوان به این موارد اشاره کرد: «فیه ما فیه» (مجموعهٔ تقریرات ۷۱گانهٔ مولانا)، «مجالس سبعه» (مجموعهٔ مواعظ و مجالس مولانا)، «دیوان شمس تبریزی» (غزلیات مولانا) و رباعیات.
در ایران و خارج از ایران بارها از آثار مولانا برای تولید آثار گوناگونی همچون داستان، رمان، سریال تلویزیونی، انیمیشن، فیلمهای سینمایی، نمایشنامه و تئاتر اقتباس شده است. پری صابری و بهروز غریب پور از هنرمندان هنرهای نمایشی هستند که آثاری را با درونمایههای آثار مولوی و گاه با حضورِ شخصیتِ وی، در ایران، روی صحنه بردهاند. مولانا در قونیه به خاک سپرده شده است.
خواندن کتاب مولانا جلال الدین محمد بلخی (مولوی) را به چه کسانی پیشنهاد میکنیم
این کتاب را به دوستداران مطالعهٔ زندگینامهٔ شاعران کهن پیشنهاد میکنیم.
حجم
۵٫۳ مگابایت
سال انتشار
۱۳۸۶
تعداد صفحهها
۱۲۶ صفحه
حجم
۵٫۳ مگابایت
سال انتشار
۱۳۸۶
تعداد صفحهها
۱۲۶ صفحه