کتاب ترجمه مفردات الفاظ القرآن
معرفی کتاب ترجمه مفردات الفاظ القرآن
کتاب ترجمه مفردات الفاظ القرآن نوشتۀ حسن بن محمد راغب اصفهانی با ترجمۀ مصطفی رحیمینیا در انتشارات سبحان به چاپ رسیده است. این کتاب واژهنامۀ قرآنى در یک جلد به زبان عربى است.
درباره کتاب ترجمه مفردات الفاظ القرآن
کتاب مفردات الفاظ القرآن با نام اصلی المفردات فی غریب القرآن تألیف حسین بن محمد راغب اصفهانی است. راغب اصفهانی با تألیف این کتاب که یکی از نمونههای قدیمی واژهنامههای قرآنی است و تبیین واژههای دشواریاب قرآن و توضیح واژگان، گامی بلند در معنیشناسی واژگان قرآن برداشت. گرچه نمیتوان آن را تنها واژهنامهای قرآنی در نظر گرفت؛ زیرا راغب به تفسیر و استفاده از اقوال و احادیث نیز پرداخته است.
کتاب ترجمه مفردات الفاظ القرآن براساس ریشۀ لغات تنظیم و ترتیب یافته؛ زیرا برای یافتن هریک از واژههای قرآن، شناخت ریشۀ آن لغت نیز ضروری است. برای سهولت در این کار فهرستی الفبایی از تمام واژههای قرآن همراه با تعیین ریشه و شمارۀ صفحۀ آن در انتهای کتاب آورده شده است تا خواننده با مراجعه به آن فهرست بتواند با سرعت و سهولت بیشتر به لغات مورد نظر دسترسی پیدا کنند.
خواندن کتاب ترجمه مفردات الفاظ القرآن را به چه کسانی پیشنهاد میکنیم
به دوستداران علوم قرآن و تفسیر پیشنهاد میکنیم.
درباره حسن بن محمد راغب اصفهانی
ابوالقاسم حسن بن محمد بن مفضل، معروف به راغب اصفهانی، لغتشناس و از ادیبان و حکیمان اهل اصفهان بود. وی از دانشمندان بزرگ ایرانی است که در دوران آلبویه در قرن چهارم که اصفهان در اوج تمدن اسلامی و علم بوده میزیست. راغب اصفهانی همچنین یکی از قرآنپژوهان مشهئر ایرانی در سدۀ چهارم و پنجم قمری است که آثار فراوان در قرآنپژوهی داشته و بزرگترین اثر او یعنی مفردات الفاظ القرآن، یکی از آثار مهم و ماندگار قرآنی بوده که در همۀ کتابخانههای شخصی و عمومی حضورش نمایان است. راغب مردی گوشهگیر بوده که از مقام دوری میکرده و بههمین دلیل دربارۀ تاریخ وفاتش هم اختلاف نظری نزدیک به یک سده وجود دارد. برخی تاریخ آن را ۴۱۰ تا ۴۱۲ قمری میدانند و برخی دیگر سال ۵۰۲ قمری را تاریخ درگذشتش اعلام کردهاند. جامع التفسیر، تحقیق البیان، درة التنزیل، الذریعه، تفصیل النشاتین، اخلاق راغب، محاضرات الادباء، احتجاج القراء و الرسالة المنبهه از کتابهای او هستند.
حجم
۴٫۵ مگابایت
سال انتشار
۱۳۸۵
تعداد صفحهها
۶۸۸ صفحه
حجم
۴٫۵ مگابایت
سال انتشار
۱۳۸۵
تعداد صفحهها
۶۸۸ صفحه