تا ۷۰٪ تخفیف رؤیایی در کمپین تابستانی طاقچه! 🧙🏼🌌

کتاب موج آینده
معرفی کتاب موج آینده
کتاب موج آینده با عنوان اصلی The Coming Wave نوشتهٔ «مصطفی سلیمان» و «مایکل باسکا» و ترجمهٔ گروه مترجمان (علی محمدپور)، اثری است که نشر بله آن را منتشر کرده است. این کتاب به بررسی تأثیر فناوریهای نوظهور بهویژه هوش مصنوعی و زیستشناسی مصنوعی، بر جامعه و سیاست پرداخته و بزرگترین دوراهیهای قرن بیستویکم را در زمینهٔ اخلاق، سیاست و آیندهٔ بشریت واکاوی کرده است. نویسندگان با رویکردی آیندهنگرانه، فرصتها و تهدیدهای این فناوریها را تحلیل کرده و ابزارهایی برای درک بهتر این تحولات ارائه دادهاند. نسخهٔ الکترونیکی این اثر را میتوانید از طاقچه خرید و دانلود کنید.
درباره کتاب موج آینده
کتاب «موج آینده» (فناوری، سیاست و بزرگترین دوراهی قرن ۲۱) با تمرکز بر فناوریهای تحولآفرین بهویژه هوش مصنوعی و زیستشناسی مصنوعی، تصویری از آیندهٔ نزدیک و دور بشر ترسیم میکند. «مصطفی سلیمان»، یکی از بنیانگذاران شرکت دیپمایند و «مایکل باسکا» با بهرهگیری از تجربههای شخصی و پژوهشهای گسترده، کتاب حاضر را بهگونهای ساختاربندی کردهاند که خواننده را از تاریخچهٔ موجهای فناوری تا چالشهای سیاسی و اخلاقی امروز هدایت میکند. ساختار کتاب شامل چهار بخش اصلی است که هرکدام به یکی از ابعاد مهم موج فناوری میپردازد؛ از ریشههای تاریخی و روند گسترش فناوریها تا ویژگیهای منحصربهفرد موج آینده، پیامدهای سیاسی و اجتماعی و در نهایت راهکارهایی برای مهار و مدیریت این تحولات.
این کتاب با زبانی روشن و تحلیلی، نهتنها به بررسی فرصتها و تهدیدها میپردازد، بلکه به مخاطب کمک میکند تا جایگاه خود را در این عصر پرتلاطم فناوری بازشناسد. کتاب «موج آینده» با ارائهٔ ده گام پیشنهادی برای مهار فناوریهای نوظهور، بر ضرورت اقدام جمعی، همکاری بینالمللی و بازنگری در ساختارهای حکمرانی تأکید میکند. پیام اصلی کتاب این است که آیندهٔ بشر در گرو تصمیمات امروز ما دربارهٔ فناوری است و باید با واقعبینی و مسئولیتپذیری به استقبال آن رفت.
خلاصه کتاب موج آینده
کتاب «موج آینده» با نگاهی تاریخی آغاز میشود و نشان میدهد که چگونه فناوریهای بزرگ مانند آتش، چرخ و برق، مسیر تمدن بشری را تغییر دادهاند. نویسندگان به موج جدیدی از فناوریها میپردازند که در قرن ۲۱ میلادی در حال شکلگیری است؛ هوش مصنوعی و زیستشناسی مصنوعی. بهباور نویسندگان، این دو فناوری قدرتی بیسابقه به بشر میدهند و البته خطراتی عمیق و پیشبینیناپذیر را به همراه دارند. کتاب به ویژگیهای منحصربهفرد این موج فناوری اشاره میکند؛ سرعت بالای تکامل، چندکارهبودن، تأثیرات نامتقارن و خودمختاری. این ویژگیها باعث میشود کنترل و مهار این فناوریها دشوار باشد و پیامدهای آنها از سطح فردی تا ساختارهای سیاسی و اجتماعی گسترش یابد. نویسندگان با بررسی مثالهایی از تاریخ فناوری نشان میدهند که چگونه نوآوریها ابتدا محدود و گرانقیمت بودهاند اما بهتدریج فراگیر و ارزان شده و زندگی بشر را دگرگون کردهاند. آنها هشدار میدهند که موج آینده نیز همین مسیر را طی خواهد کرد، اما با سرعت و قدرتی بسیار بیشتر. در بخشهای بعدی، کتاب به پیامدهای سیاسی و اجتماعی این موج میپردازد؛ از تغییر در ساختار قدرت دولتها و شرکتها تا تهدیدهای امنیتی، بیکاری ناشی از خودکارسازی و چالشهای اخلاقی و حقوقی. نویسندگان تأکید دارند که جامعهٔ جهانی باید برای مهار این موج، راهکارهایی چندلایه و هماهنگ بیابد؛ چراکه بیتوجهی یا واکنشهای افراطی، هر دو میتوانند به فاجعه منجر شوند.
چرا باید کتاب موج آینده را بخوانیم؟
این کتاب با رویکردی تحلیلی و آیندهنگر، به یکی از مهمترین مسائل عصر حاضر میپردازد؛ اینکه چگونه میتوان فناوریهای قدرتمند و نوظهور را بهگونهای هدایت کرد که بهنفع جامعه باشد و از خطرات آنها پیشگیری شود. این اثر نهتنها روند تاریخی و علمی فناوریها را بررسی میکند، بلکه با مثالهای ملموس و تحلیلهای عمیق، پیامدهای اجتماعی، سیاسی و اخلاقی آنها را نیز روشن میسازد. خواندن این کتاب به مخاطب کمک میکند تا با دیدی بازتر و آگاهانهتر نسبت به آیندهٔ فناوری و نقش خود در آن تصمیم بگیرد؛ همچنین این کتاب ابزارهایی برای گفتوگو و مشارکت فعال در مباحث مربوط به آیندهٔ فناوری ارائه میدهد.
مطالعهٔ کتاب «موج آینده» برای علاقهمندان به فناوری، سیاستگذاری، آیندهپژوهی و کسانی که دغدغهٔ تأثیرات اجتماعی و اخلاقی نوآوریهای علمی را دارند، مفید است؛ همچنین به مدیران، سیاستگذاران، پژوهشگران و دانشجویان حوزههای علوم انسانی و مهندسی که بهدنبال درک عمیقتر از چالشهای عصر فناوری هستند، پیشنهاد میشود.
بخشی از کتاب موج آینده
«دولت ملت به عنوان واحد مرکزی نظم سیاسی در جهان امروز، معاملهای ساده و قانعکننده به شهروندان خود ارائه میدهد: نهتنها تمرکز قدرت در دولت حاکم بر یک سرزمین ممکن است، بلکه مزایای آن بهمراتب بیشتر از ریسکهایش است. تاریخ نشان میدهد که انحصار بر خشونت، یعنی اعطای اختیار گسترده به دولت برای اجرای قوانین و توسعه تواناییهای نظامی، راه مطمئنی برای برقراری صلح و رفاه است. علاوهبراین، کشوری که بهخوبی اداره شود، میتواند پایه و اساس مهمی برای رشد اقتصادی، امنیت و رفاه باشد. طی ۵۰۰ سال گذشته، تمرکز قدرت در دست یک مقام مرکزی برای حفظ صلح، آزاد کردن استعدادهای خلاق میلیاردها نفر برای کار سخت، دنبال کردن تحصیلات، اختراع، تجارت و در نتیجه پیشرفت، ضروری بوده است.
درحالیکه قدرت دولتها همراه با تأثیرگذاری آنها بر زندگی روزمره افزایش مییابد، معامله بزرگ دولتهای ملی این است که نهتنها متمرکز کردن قدرت میتواند صلح و رفاه را فراهم کند، بلکه این قدرت میتواند توسط مجموعهای از کنترلها، توازنها، توزیعهای مجدد و نهادهای مختلف مهار شود. ما اغلب فرض میکنیم که بین دو حد افراطی تعادل باید برقرار شود تا این وضعیت حفظ شود: از یک طرف باید از افراط در تمرکز قدرت اجتناب کرد و از طرف دیگر باید مداخلات منظم برای حفظ نظم را پذیرفت.
امروز، بیشتر از هر دوره دیگری در تاریخ، تکنولوژیهای موج آینده تهدیدکننده این تعادل لطیف هستند. بهطور ساده، معامله بزرگ در حال شکستن است و تکنولوژی یک عامل بحرانی در این تحول تاریخی است.
با توجه به اینکه دولتهای ملی مسئول مدیریت و تنظیم تأثیر تکنولوژی به نفع مردم خوداند، تا چه حد برای چالشهای پیشرو آماده هستند؟ اگر دولت نتواند برای مهار این موج هماهنگی ایجاد کند و اطمینان حاصل نکند که در نهایت به نفع شهروندانش خواهد بود، در میانمدت و بلندمدت چه گزینههایی برای بشریت باقی میماند؟»
قطعا موضوع کتاب بسیار مهم است و فکر میکنم همه باید این کتاب را بخوانند، اما ای کاش برای حفظ احترام خواننده فارسی زبان اهتمام بیشتری در ترجمه و ویراستاری کتاب به کار میرفت.
کتاب بسیار مفید و موثر