کتاب مدل سازی آماری در شاخص های اقلیمی و خشک سالی
معرفی کتاب مدل سازی آماری در شاخص های اقلیمی و خشک سالی
کتاب الکترونیکی مدل سازی آماری در شاخص های اقلیمی و خشک سالی نوشتۀ عبدالرسول زارعی و ویراستهٔ ابوالفضل مساعدی است و انتشارات دانشگاه فردوسی مشهد آن را منتشر کرده است. کتاب مدل سازی آماری در شاخص های اقلیمی و خشک سالی، به توضـیح و تشریح کاربردی برخی از شاخصهای تعیین وضعیت خشکسالی و اقلیمی پرداخته است.
درباره کتاب مدل سازی آماری در شاخص های اقلیمی و خشک سالی
امروزه بـا افزایش وقوع بلایـای طبیعی هواشـــنـاســـی از قبیل بروز خشکسالیهای پیدرپی با شدتهای مختلف مناطق مختلف با اقلیمهای متفاوت، بروز تغییرات اقلیمی، وقوع سیلابهای سهمگین، وقوع توفانهای مختلف، تغییر رژیم بارشها...، تأثیرگذاری هواشـــناســـی و پدیدههای اقلیمی بر بخشهای مختلف کشاورزی دامداری و تأثیرگذاری مستقیم و غیرمستقیم بر امنیت غذایی جامعه، اثرگذاری بر حیاتوحش، تأثیر بر منابع آب سـطحی و زیرسطحی و... اهمیت دانش هواشـناسی بهعنوان دانشی مهم و استراتژیک در برنامهریزیهای مدیریتی کشور در سطوح مختلف را نمایان میکند.
اسـتفاده از دادهها و اطلاعات هواشناسی بدون انجام هرگونه تجزیهوتحلیل آماري دقیق و علمی روی آنها، جنبۀ کاربردی دادهها در علوم مختلف را تحتالشعاع قرار خواهد داد و تا حد زیادی استفاده از آنها غیرممکن میکند. لزوم بهکارگیری علم آمار و احتمالات مباحث مختلف هوا و اقلیمشناسی، وابســتگی شدید بین این علوم را نمایان میسازد.
هدف از نگارش کتاب مدل سازی آماری در شاخص های اقلیمی و خشک سالی، توضـیح و تشریح کاربردی برخی از شاخصهای تعیین وضعیت خشکسالی و اقلیمی، مدلهای رگرسیونی و همبستگی بهمنظور تشریح و آنالیز دادهها و آمارهای هواشـناسـی و همچنین معرفی برخی روشهای کاربردی در زمینهٔ پیشبینی این متغیرها در آینده اسـت. ازطرفی باتوجهبه تعـدد دادههای اقلیمی، درنهـایـت به معرفی برخی روشهای کاربردی در کاهش بعد یا کاهش تعداد متغیرها در بررسی تأثیر پارامترهای اقلیمی بر متغیرهاي مختلف پاسخ پرداخته شده است. در این راسـتا و بهمنظور دستیابی به اهداف مدنظر تلاش شـد تا روشها و مدلهای پیشـنهادی بهصورت کاملاً کاربردی همراه با تشـریح چگونگی برنامهنویسی در موارد ذکرشده در نرمافزارهای مورداستفاده و همچنین ارائۀ نمونههای علمی انجام شـده در سـطح ایران و جهان با تأکید بر پژوهشهای انجامشده توسـط نگارندۀ این اثر در شـش فصـل شـامل: فصـل ۱ مقدمهای بر شاخصهای خشکسالی و شاخصهای اقلیمی، فصل ۲ جامعه، نمونه و برخی شاخصهای آماری، فصـل ۳ همبسـتگی، فصل ۴ رگرسیون، فصل ۵ پیشبینی متغیرهای تصادفی اقلیمی و فصل ۶ روشهای چندمتغیره و کاربرد آنها در کاهش بعد ارائه شود.
خواندن کتاب مدل سازی آماری در شاخص های اقلیمی و خشک سالی را به چه کسانی پیشنهاد میکنیم
این کتاب برای علاقهمندان به مسائل محیط زیستی مناسب است.
بخشی از کتاب مدل سازی آماری در شاخص های اقلیمی و خشک سالی
«در دهههای اخیر تحتتأثیر متغیرهايمختلف، بهخصـوصمتغیرهاي وابسته به انسان (فعالیتهای بشري) از قبیل تولید بیش از حد گاز دیاکسیدکربن، جنگل تراشی، بیابانزایی و امثال اینها، تغییراتی در رژیم آبوهوایی در سـراسـر جهان رخداده اسـت. بروز خشکسالیهای پیدرپی و همچنین بروز تغییرات اقلیمی ازجمله اثرات مهم تغییر در رژیم آبوهوایی جهان هستند (یزدي و همکاران، ۱۴۰۰؛ هاشمپور مطلق شیراز و همکاران، ۲۰۲۲). طبیعی است پرداختن به معضلاتی همچون خشکسالی (از جنبههای مختلف اعم از شدت، مدت، فراوانی و سایر خصوصیات خشکسالی) و همچنین تغییرات اقلیمی نیازمند استفاده از برخی شاخصهای عددي و کمی مناسب و دقیق است (زارعی و همکاران، ۲۰۲۱). در این راستا، شاخصهای گوناگونی در سطح جهان ارائه شده است که در این فصل اقدام به معرفی و تشریح برخی از این شاخصها (با تأکید بر مواردکاربرد در سطح جهان) میشود...»
حجم
۳٫۷ مگابایت
سال انتشار
۱۴۰۳
تعداد صفحهها
۲۱۲ صفحه
حجم
۳٫۷ مگابایت
سال انتشار
۱۴۰۳
تعداد صفحهها
۲۱۲ صفحه