کتاب دو قرن مبارزه مسلمانان قفقاز
معرفی کتاب دو قرن مبارزه مسلمانان قفقاز
کتاب دو قرن مبارزه مسلمانان قفقاز بهقلم م. گامر و گروهی از نویسندگان را سیدغلامرضا تهامی ترجمه و انتشارات مرکز اسناد انقلاب اسلامی منتشر کرده است. این کتاب به معرفی تاریخ مبارزات اقوام مسلمان منطقهٔ قفقاز و روند تاریخی زیست و فرهنگ آنها میپردازد.
درباره کتاب دو قرن مبارزه مسلمانان قفقاز
منطقهٔ قفقاز در آسیار مرکزی که شامل کشورهای جمهوری آذربایجان، ارمنستان و گرجستان است، سالها از مناطقی پرمناقشه و تحت سلطهٔ امپراتوری عثمانی و بعدها اتحاد جماهیر شوروی بود. ناحیهای که سابقهٔ جنگها و نزاعهای طولانی زیادی در خود دارد و مطالعهٔ تاریخ آن و بهویژه دقت در احوال مردم و مسلمانان آن منطقه میتواند در شناخت این ناحیه و برنامهریزی برای توسعهٔ روابط، کمک شایانی میکند. کتاب حاضر مجموعهای از مقالاتی است که در کنفرانس سال ۱۹۸۸ لندن دربارهٔ سیر مبارزات اقوام مسلمان این منطقه ارائه شده و میتواند باب اندیشهورزی و مطالعهٔ بیشتر در این حوزه را باز کند.
خواندن کتاب دو قرن مبارزه مسلمانان قفقاز را به چه کسانی پیشنهاد میکنیم
علاقهمندان به مطالعه دربارهٔ تاریخ اقوام جهان و نیز دانشجویان و پژوهشگران رشتههای علوم سیاسی و روابط بینالملل از خواندن این کتاب سود خواهند برد.
بخشی از کتاب دو قرن مبارزه مسلمانان قفقاز
«پیشروی روسیه در آبهای گرم در نیمهٔ دوم سدهٔ شانزدهم از سواحل رودخانه تِرِک آغاز گردید و اینک، پس از چهار قرن، هنوز روسها از منطقهٔ ارس فراتر نرفتهاند و دسترسی به دریاهای گرم همچنان یک هدف دستنیافتنی مانده است. ترکیه، ایران و افغانستان همچنان برپا ایستادهاند و شمارش معکوس برای عقبنشینی روسیه از مستعمراتش آغاز شده است. فشارهای خارجی از سوی انگلستان، فرانسه، آلمان، ترکیه و ایالات متحده بهعنوان عوامل ناکام ماندن روسها در پیشروی به سوی جهان اسلام مطرح شده، اما مقاومت نهایی و مقابله با تهاجم ندرتاً به حساب آمده است. معالوصف قفقاز شمالی که از زمان نخستین جهاد به رهبری شیخ منصور در سال ۱۷۸۳ تا قیام چچن و اینگوش در سال ۱۹۴۳ تقریباُ در حال جنگ مستمر با روسیه بوده، نقش اساسی را در جلوگیری از پیشرفت روسها به سمت جنوب ایفا کرده است. امروز این سرزمین کمتر از هر بخش دیگر اتحاد جماهیر شوروی به سوسیالیسم گرویده و بیشتر و عمیقتر از همه به اسلام پایبند مانده است و کانون توجه این کتاب همین عامل درونی است.»
حجم
۲۴۳٫۲ مگابایت
سال انتشار
۱۳۷۷
تعداد صفحهها
۳۱۴ صفحه
حجم
۲۴۳٫۲ مگابایت
سال انتشار
۱۳۷۷
تعداد صفحهها
۳۱۴ صفحه