کتاب سوسیال دموکراسی در جهان پیرامونی
خاستگاهها، چالشها و چشماندازها
معرفی کتاب سوسیال دموکراسی در جهان پیرامونی
کتاب سوسیال دموکراسی در جهان پیرامونی به قلم ریچارد سندبروک، مارک ادلمن، پاتریک هلر و جودیث تایچمن، ترجمه وحید موسوی داور و به کوشش نشر شیرازه کتاب ما منتشر شده است. این اثر حاصل پژوهشی تطبیقی است که به بررسی امکانسنجی و چگونگی پیادهسازی الگوهای دموکراتیک در کشورهای درحالتوسعه میپردازد. نسخهی الکترونیکی این اثر را میتوانید از طاقچه خرید و دانلود کنید.
درباره کتاب سوسیال دموکراسی در جهان پیرامونی
کتاب سوسیال دموکراسی در جهان پیرامونی در پی پاسخ به یک پرسش کلیدی در اقتصاد سیاسی است: آیا مدل سوسیال دموکراسی که ریشه در کشورهای توسعهیافته و ثروتمند شمال اروپا دارد، در کشورهای فقیرتر یا درحالتوسعه (جهان پیرامونی) قابلاجرا است؟ نویسندگان کتاب، ریچارد سندبروک، مارک ادلمن، پاتریک هلر و جودیث تایچمن با بهچالشکشیدن این ایده که توسعه لزوماً باید از مسیر نئولیبرالیسم و بازار آزاد مطلق بگذرد، استدلال میکنند که حتی در شرایط محدودیتهای اقتصادی جهانی میتوان میان رشد اقتصادی و عدالت اجتماعی تعادل برقرار کرد.
کتاب با نگاهی انتقادی به جهانیسازی نشان میدهد که دولتها در کشورهای پیرامونی همچنان ابزاری برای مداخله به نفع طبقات محروم و ایجاد نظامهای رفاهی فراگیر در اختیار دارند. این اثر بر اهمیت جنبشهای اجتماعی، احزاب سیاسی منسجم و نهادهای دموکراتیک در شکلدهی به نظام اقتصاد انسانیتر تأکید میکند.
خلاصه کتاب سوسیال دموکراسی در جهان پیرامونی
کتاب بر پایهی مطالعهی موردی چهار تجربهی موفق (یا نسبتاً موفق) در جهان پیرامونی بنا شده است: ایالت کرالا در هند، کاستاریکا، جزیرهی موریس و شیلی. نویسندگان با تحلیل این چهار منطقه نشان میدهند که چگونه هریک از آنها توانستهاند برخلاف جریان حاکم بر اقتصاد جهانی، شاخصهای توسعهی انسانی خود (مانند آموزش، بهداشت و کاهش فقر) را به شکلی چشمگیر ارتقا دهند.
در بخشهای مختلف کتاب، مؤلفههای اصلی مدل سوسیال دموکراتیک در این کشورها بررسی میشود؛ ازجمله چگونگی شکلگیری ائتلافهای سیاسی میان طبقهی کارگر و دهقانان، نقش دولت در بازتوزیع ثروت بدون سرکوب بخش خصوصی و اهمیت مشارکت مدنی در نظارت بر قدرت. برای مثال، درمورد کاستاریکا به الغای ارتش و هدایت بودجهی نظامی بهسمت آموزش پرداخته شده و درمورد شیلی، اصلاحات تدریجی پس از دوران دیکتاتوری برای کاهش نابرابری واکاوی شده است.
کتاب در نهایت، به این نتیجه میرسد که سوسیال دموکراسی در جهان پیرامونی نوعی ضرورت سیاسی است که نیازمند ظرفیتسازی در نهادهای دولتی و فشار از پایین توسط نیروهای دموکراتیک است.
چرا باید کتاب سوسیال دموکراسی در جهان پیرامونی را بخوانیم؟
مطالعهی این اثر برای درک این نکته ضروری است که فقر و نابرابری در کشورهای درحالتوسعه سرنوشت محتوم آنها نیست. این اثر با ارائه شواهد تجربی محکم نشان میدهد که سیاستگذاریهای هوشمندانه میتوانند حتی در قلب بحرانهای جهانی، از آسیبپذیرترین اقشار جامعه محافظت کنند. مطالعهی این کتاب به خواننده کمک میکند تا فراتر از شعارهای سیاسی، با سازوکارهای واقعی رشد همراه با عدالت آشنا شود و دریابد که دموکراسی تنها یک صندوق رأی نیست؛ در حقیقت ابزاری برای تأمین حقوق اساسی و رفاه همگانی است.
مطالعهی این اثر را به پژوهشگران و دانشجویان رشتههای علوم سیاسی، اقتصاد توسعه، جامعهشناسی و مدیریت دولتی پیشنهاد میدهیم؛ همچنین فعالان مدنی، سیاستگذاران و تمامی کسانی که دغدغهی عدالت اجتماعی و دموکراسی را دارند، این کتاب را منبعی مفید برای تحلیل واقعبینانه از وضعیت جهان معاصر خواهند یافت.
برای تجربهای بهتر در دانلود کتاب سوسیال دموکراسی در جهان پیرامونی و خواندن آن، اپلیکیشن طاقچه را بهصورت رایگان نصب کنید. در اپلیکیشن میتوانید مطالعهی خود را شخصیسازی کنید و لذت خواندن و شنیدن کتابها را همیشه و همهجا تجربه کنید. علاوهبر دسترسی آسان، امکان خرید هزاران کتاب صوتی و الکترونیکی با تخفیفهای ویژه و بهترین قیمت هم فراهم است.
مشخصات کتاب
| نام کتاب | سوسیال دموکراسی در جهان پیرامونی |
| عنوان دیگر | خاستگاهها، چالشها و چشماندازها |
| عنوان در زبان مبدأ | Social Democracy in Global Periphery: Origins, Challenges, Prospects |
| موضوع | علوم سیاسی و روابط بینالملل، اقتصاد |
| نویسنده | ریچارد سندبروک، مارک ادلمن، پاتریک هلر، جودیث تایچمن |