کتاب شفاف اندیشی
معرفی کتاب شفاف اندیشی
کتاب الکترونیکی شفاف اندیشی نوشتۀ شین پریش و ترجمۀ فریبا فتحی پور و مهسا صباغی است و انتشارات میلکان آن را منتشر کرد است. کتاب شفاف اندیشی، به ما میآموزد که چگونه ابتدا موقعیتهای حساس تصمیمگیری را شناسایی کنیم، سپس قابلیتهای شناختی خود را در جهت دستیابی به اهدافمان به کار بگیریم. کتاب شفاف اندیشی راهنمایی برای تبدیل موقعیتهای عادی به نتایج شگفتانگیز است.
درباره کتاب شفاف اندیشی
شفافاندیشی ابزارهایی را در اختیار ما قرار میدهد تا موقعیتهای سرنوشتساز را تشخیص داده و زمان کوتاه بین محرک و پاسخ را بهدرستی مدیریت کنیم. شاید ما خودمان را قهرمان داستان زندگیمان بدانیم، اما متأسفانه بیشتر اوقات سرنوشتمان را به دست ناخودآگاهمان میسپاریم. اجازه میدهیم گرایشهای پیشفرض زیستشناختی ما یا فرهنگی که در آن بزرگ شدهایم، مسیرمان را شکل دهند و خود، منفعلانه، فقط تماشاگر آن هستیم. حتی متوجه نمیشویم که فرصت فکرکردن را از دست دادهایم. در بهترین حالت، ما این لحظهها را همانطور که هستند تشخیص میدهیم و تمام ظرفیت استدلال و عقلانیت خود را برای آنها به کار میگیریم.
ما با ذهنی که انباشته از اطلاعات گوناگون است؛ اما توانایی تجزیهوتحلیل این اطلاعات یا جهان پیرامونش را ندارد، وارد دنیای بزرگسالی میشویم. تصمیمهایی که در بزرگسالی میگیریم، پیامدها و نتایج گستردهای دارند و میتوانند سرنوشت ما یا دیگران را کاملاً دگرگون کنند.
پریش از طریق داستانها، مدلهای ذهنی و موارد دیگر، حلقهٔ گمشدهٔ بین علوم رفتاری و نتایج زندگی واقعی را ارائه میکند. نتیجه یعنی کتاب حال حاضر، یک راهنمای ضروری برای بهینهسازی تصمیمگیری، بهدستآوردن مزیت رقابتی و داشتن یک زندگی هدفمندتر است.
کتاب شفاف اندیشی راهنمایی عملی برای یادگیری شفاف اندیشیدن است. بخش اول کتاب دربارهٔ پدیدآوردن فضایی است که باید به این کار اختصاص دهیم؛ بنابراین ابتدا باید موانع شفاف اندیشیدن را شناسایی کنیم. به این صورت خواهیم دید که بیشتر آنچه ما «اندیشیدن» تلقی میکنیم، در واقع واکنش نشاندادن بدون استدلال است. این واکنش از مجموعهٔ غرایز زیستشناختیمان سرچشمه میگیرد که برای بقای گونهٔ ما فرگشت یافته است. بخش دوم دربارهٔ تمرین شفاف اندیشی است. زمانی که نقاط ضعف و قدرتتان را مدیریت کردید و بین تفکر و عمل وقفهای انداختید، میتوانید شفاف اندیشی را به تصمیمهای کارآمد تبدیل کنید.
خواندن کتاب شفاف اندیشیدن را به چه کسانی پیشنهاد میکنیم
این کتاب به دوستداران مطالعهٔ آثاری با موضوع رشد و توسعهٔ فردی پیشنهاد میشود.
بخشی از کتاب شفاف اندیشیدین
«زی گارنیک و دوستانش به رستوران رفتند و هنگام سفارش دادن متوجه شدند که پیش خدمت هیچکدام را یادداشت نکرد. آنها منتظر غذاهای اشتباه بودند که همه چیز دقیقا آنطور که خواسته بودند سرمیز آمد و از هوش عجیب پیش خدمت تعجب کردند، وقتی از رستوران بیرون آمدند زی متوجه شد چیزی جا گذاشته و مجدد برگشت و آن پیشخدمت باهوش را پیدا کرد و سراغ وسیلهاش را گرفت. پیش خدمت او را نشناخت. زی غافلگیر شده بود، وقتی از پیش خدمت علت رفتار او را پرسید گفت: من سفارشها را تنها تا زمانی که تحویل دهم در ذهنم نگه میدارم. نظریه زی میگوید: ما کارها را وقتی به طور کامل انجام میدهیم از حافظهمان پاک میکنیم و تنها کارهایی را به خاطر میآوریم که ناقص هستند.
حتی از این هم سادهتر است، اگر ذهنت درگیر چیزی است، کافی است برای آن یک برنامه با جزییات بنویسی، نگرانیها کاملا حذف میشوند. کرت لوین به این نتیجه رسید که ما به ندرت کارهای تکمیل نشده را فراموش میکنیم. این کارها با سماجت در ضمیر خودآگاه ما باقی میمانند و رهایش نمیکنند. به عبارتی دیگر، وقتی ما کاری را به طور کامل انجام دادیم و آن را از لیست ذهنی خود خارج کردیم، از حافظه ما پاک میشود. کارهای بزرگ تا زمانی ذهن ما را درگیر میکنند که ایده شفافی درمورد نحوه برخورد با آنها پیدا کنیم. زی گارنیک به اشتباه بر این باور بود که برای پاک شدن کارها از حافظه، لازم است آن کارها تکمیل شوند. اینطور نیست یک برنامه عملیاتی خوب کفایت میکند...»