کتاب افسانه های زیر چادر
معرفی کتاب افسانه های زیر چادر
کتاب الکترونیکی افسانه های زیر چادر نوشتۀ سلی پام کلیتون و ترجمۀ علی ملایجردی و سهیلا یوسفی است و انتشارات خردگان آن را منتشر کرده است. کتاب افسانه های زیر چادر، افسانههای محلی چند کشور آسیای میانه را بیان کرده است.
درباره کتاب افسانه های زیر چادر
میگویند ما انسانها، قصههای خودمان هستیم. ما به دنیا میآییم که قصهها را بشنویم، داستان خودمان را خلق کنیم و آن را برای دیگران تعریف کنیم. قصهگویی و خلق افسانهها اولین مرحلهٔ روبهرویی انسانها با جهان خودشان بود. پدران و مادران باستانی ما برای درک هر پدیدهای برایش افسانه میساختند و این افسانهها را سینه به سینه برای هم نقل میکردند تا امروز که این قصههای کهن به دست ما برسد. قصههای عامیانه و شفاهی توسط مردم عادی هر جامعهای بازگو میشدند و بازتابی هستند از نوع نگاه آنها به زندگی. همچنین بخشی از فرهنگ، آداب، رسوم و سنتهای هر منطقهای را میتوان در این قصههای شیرین و ساده پیدا کرد.
افسانههای زیر چادر، داستان قصهها و حکایتهایی است که دشتها، کوههای سر به فلک کشیده، بیابانهای داغ و بیآبوعلف، روستاها و شهرها، از کشورهای افغانستان، قزاقستان، قرقیزستان، ازبکستان، تاجیکستان و ترکمنستان پشت سر گذاشتهاند و اکنون به گوش ما رسیدهاند. این داستانهای قدیمی حکایاتی سرشار از زندگی، عشق، زیبایی و خیال هستند.
خواندن کتاب افسانه های زیر چادر را به چه کسانی پیشنهاد میکنیم
این کتاب برای دوستداران داستانهای عامیانۀ گذشتگان مناسب است.
بخشی از کتاب افسانه های زیر چادر
«راز نمد
هر روز دو برادر گوسفندان سیاهپشم فرفری قرهقل را به غلفرار میبردند. وقتی که از شیب دامنۀ تپهها بالا میرفتند تا علفهای تازهتری پیدا کنند، میتوانستند صحرای قرهقوم را در دور دست ببینند، لبههای تپههای شنی همچون موج اقیانوس به نظر میآمدند. همانطور که راه میپیمودند برادر بزرگتر با نی چوپانیاش نی میزد و برادر کوچکتر بر نان پارۀ خشکی گاز میزد. گاه به گاهی توقف میکردند و به طرف گوسفندان فریاد میکشیدند. گاهی اوقات خم میشدند و دانههایی میچیدند و در دهانشان میریختند و شیرۀ آنها را میمکیدند، و یا مشتی از گیاهان دارویی را جمع میکردند و توی جیبهایشان میکردند تا برای مادرشان ببرند...»