کتاب آموزش مهارت های اجتماعی به کودکان اوتیسمی
معرفی کتاب آموزش مهارت های اجتماعی به کودکان اوتیسمی
کتاب آموزش مهارتهای اجتماعی به کودکان اوتیسمی نوشتۀ پریسا عبادی و مژگان نیکفال آذر در نشر برگ و باد به چاپ رسیده است.
درباره کتاب آموزش مهارت های اجتماعی به کودکان اوتیسمی
کتاب آموزش مهارتهای اجتماعی به کودکان اوتیسمی، ضمن توضیح و ارائۀ آگاهی دربارۀ بیماری اوتیسم، علل و نحوۀ درمان آن، به چگونگی آموزش مهارتهای اجتماعی به این نوع کودکان میپردازد. باید بدانیم که اوتیسم نوعی از اختلالات تکاملی سیستم عصبی است که از تظاهرات اصلی آن میتوان به نقص در تعاملات اجتماعی، ارتباطات و نیز وجود رفتارهای تکراری و علایق محدود اشاره کرد. علاوه بر نقص در تواناییهای اجتماعی و رفتارهای کلیشهای و تکراری، کودکان اوتیستیک دچار تأخیر در تواناییهای حرکتی هستند. تأخیر در تواناییهای حرکتی در کودکان اوتیستیک متنوع است و شامل تأخیر در نشستن، خزیدن، راه رفتن و نیز قدم برداشتن غیرطبیعی، کنترل ضعیف وضعیتی و نیز ناتوانی در برنامهریزی حرکتی میشود. اصلیترین تظاهر نواقص اجتماعی در اوتیسم شامل ارتباط چشمی ضعیف، فقدان احساسات یا تقابل اجتماعی، نقص در استفاده از رفتارهای غیرزبانی و عدمارتباطات متناسب با سن است.
کتاب آموزش مهارت های اجتماعی به کودکان اوتیسمی در ۴ فصل تدوین شده است. عنوان فصلها عبارت است از:
فصل اول: اختلال اوتیسم
فصل دوم: علل و درمان
فصل سوم: آموزش مهارتهای اجتماعی
فصل چهارم: مهارتهای پیش ارتباطی
خواندن کتاب آموزش مهارت های اجتماعی به کودکان اوتیسمی را به چه کسانی پیشنهاد میکنیم
به دوستداران کتابهای روانشناسی کودک و نیز والدین دارای کودک اوتیستیک و مربیان آنها پیشنهاد میکنیم.
بخشی از کتاب آموزش مهارت های اجتماعی به کودکان اوتیسمی
«درمان اوتیسم
اوتیسم در ردهٔ بیماریهای پنهان قرار دارد و قدم اول برای درمان میتواند شناسایی علائم اوتیسم در فرزند خود و یا اطرافیان خود باشد، این امر بسیار حساس و حیاتی است. باید دانست که بررسی بیماری اوتیسم، در حوزهٔ روانشناسی قرار دارد و جزو اختلالات روانشناسی به حساب میآید. یکی از راههایی که از چندین و چند سال پیش برای درمان اوتیسم انجام میگرفته است، شوک عصبی است، لازم به ذکر است که امروزه روشهای درمان آن بروزتر شده اند. فرضیههای زیادی برای درمان ارائه شده اند، یکی از پررنگ ترین آنها، تغییر رژیم غذایی برای درمان و ریشه کن کردن اوتیسم است و نسبت به دیگر فرضیهها عمر کمتری دارد. بهترین راه، حذف گلوتین و کازئین از رژیم غذایی کودک است که باعث کم رنگ کردن علائم اوتیسم میشود و البته مورد مهم و عملیتر تحت آموزش بودن این کودکان از سن پایین است در کنار رژیم غذایی مناسب است که میتواند به بهبود سطح زندگی آنها کمک کند.
علائم و نشانههای اتیسم
اتیسم اختلالی رشدی است و بر نحوه تعامل و ارتباط فرد با دیگران و همینطور بر نحوه یادگیری و رفتار او تاثیر میگذارد. اتیسم شرایطی مادام العمر است و والدین در طفولیت ممکن است نخستین علائم اتیسم را هر چند کوچک مشاهده نمایند. این اختلال قابل درمان نیست بلکه میتوان فرد را مورد پشتیبانی قرار داد تا بتواند با این اختلال مادام العمر زندگی بهتر و باکیفیت تری داشته باشد. اصطلاح طیف به این علت برای اتیسم به کار برده میشود که فرد میتواند طیفی گسترده از علائم را با شدتهای مختلف تجربه کند. برای نمونه ممکن است فردی در طیف اتیسم بتواند عملکرد زبانی خوبی داشته باشد اما فردی با عملکرد پایین به هیچ عنوان صحبت نکند. پس مهم است که به این نکته توجه کنیم که فرد مبتلا به اتیسم ممکن است تمامی علائم را از خود نشان ندهد آن علائمی را هم که نشان میدهد از نظر شدت با دیگران متفاوت است. علائم و نشانههای زیادی وجود دارد که نشان میدهد فرد دارای اتیسم است و البته برخی افراد بزرگسال و کودک غیراتیستیک هم ممکن است تعدادی رفتارها و علائم اتیسم را از خود نشان دهند. برای نمونه برخی کودکان که بعدها دارای اتیسم تشخیص داده نمیشوند هم ممکن است به دلایلی نوک پنجه راه بروند اما تا ۱۸ ماهگی این علامت در آنها کاهش مییابد و یا ردیف کردن اسباب بازیها یا اشیا که در برخی کودکان به دلیل مجموعهسازی رخ میدهد هم از این علائم است که میتواند در افراد غیراتیستیک و دارای اتیسم مشترک باشد. افراد مبتلا به اختلال اتیسم غالباً در برقراری ارتباط و ایجاد ارتباط عاطفی و اجتماعی با دیگران با مشکلاتی روبه رو هستند. آنها ممکن است اطلاعات حسی مانند صداها و بوها را متفاوت از دیگران پردازش کنند و همین امر ممکن است زمینهساز برخی از علائم رفتاری اتیسم باشد که افراد ممکن است از خود نشان دهند.»
حجم
۷۶٫۱ کیلوبایت
سال انتشار
۱۴۰۳
تعداد صفحهها
۱۱۴ صفحه
حجم
۷۶٫۱ کیلوبایت
سال انتشار
۱۴۰۳
تعداد صفحهها
۱۱۴ صفحه