کتاب پیام آور ستاره ای
چشماندازهای بیکران بر مدنیت
معرفی کتاب پیام آور ستاره ای
کتاب پیام آور ستاره ای نوشته نیل دگراس تایسون و ترجمه جمیل آریایی است که انتشارات مازیار آن را منتشر کرده است. این کتاب از زاویهای کیهانی به زندگی جمعی انسان نگاه میکند و میپرسد اگر زمین را از فاصلهای دورتر ببینیم، دربارهی حقیقت، سیاست، نژاد، جنسیت، علم و تمدن چه چیزهایی تغییر میکند. نویسنده با الهام از نگاه اخترشناسی، بحثهایی زمینی را دوباره کنار هم میگذارد و نشان میدهد فاصلهگرفتن از تعصبها چگونه میتواند فهم ما را جابهجا کند. نسخهی الکترونیکی این اثر را میتوانید از طاقچه خرید و دانلود کنید.
درباره کتاب پیام آور ستاره ای
کتاب پیام آور ستاره ای نوشته نیل دگراس تایسون بر یک ایدهی مرکزی بنا شده است: اگر انسان بتواند خودش و جهانش را از بیرون ببیند، بسیاری از داوریهای روزمرهاش شکل دیگری پیدا میکنند. نویسنده از تجربهی فضانوردان، تاریخ علم و کشفهای اخترفیزیک کمک میگیرد تا نشان دهد نگاهکردن به زمین از فاصلهای دور فقط یک تصویر تماشایی نیست، بلکه تغییری در مقیاس فکر است. در این مسیر، علم فقط مجموعهای از دادهها نیست؛ ابزاری است برای جداکردن حقیقت از میل، عادت و تعصب. فضای کتاب میان آسمان و زمین حرکت میکند و از همین جابهجایی، پرسشهای اجتماعی و اخلاقی تازهای بیرون میآید.
کتاب پیام آور ستاره ای در ۱۰ فصل و دو بخش آغازین و پایانی تنظیم شده است. عنوانهایی مثل حقیقت و زیبایی، اکتشاف و کشف، زمین و ماه، اختلافنظر و راه حل، ریسک و پاداش، جنسیت و هویت، رنگ و نژاد و نظم و قانون نشان میدهند که نویسنده موضوعات گوناگون را زیر یک عدسی مشترک قرار داده است. او بارها به این نکته برمیگردد که تمدن فقط با احساسات یا باورهای شخصی پیش نمیرود و برای دوام خود به سنجش، راستیآزمایی و دیدن جایگاه انسان در مقیاسی بزرگتر نیاز دارد. در بخشهای مختلف، مثالهایی از تاریخ علم، برنامههای فضایی، رسانه، سیاست و زندگی روزمره کنار هم میآیند تا روشن شود چگونه یک چشمانداز کیهانی میتواند بحثهای زمینی را از نو مرتب کند. حالوهوای اثر تأملی و بحثبرانگیز است و بیشتر از آنکه پاسخ نهایی بدهد، خواننده را وارد نوعی بازنگری در پیشفرضهای آشنا میکند.
خلاصه کتاب پیام آور ستاره ای
کتاب پیام آور ستاره ای مجموعهای از جستارها دربارهی نسبت علم، تمدن و زندگی انسانی است. نیل دگراس تایسون از این ایده شروع میکند که شناخت جایگاه زمین در جهان هستی میتواند نگاه ما را به اختلافهای سیاسی، فرهنگی و اخلاقی تغییر دهد. او در فصلهای مختلف به موضوعاتی مثل حقیقت، زیبایی، اکتشاف، هویت، نژاد، قانون، بدن و ذهن میپردازد و نشان میدهد بسیاری از باورهای ریشهدار ما وقتی در مقیاس کیهانی سنجیده شوند، نیاز به بازبینی پیدا میکنند. حرف اصلی این کتاب این است که علم فقط برای شناخت ستارهها نیست؛ میتواند شیوهی فکرکردن ما دربارهی خودمان و جامعه را هم دگرگون کند.
چرا باید کتاب پیام آور ستاره ای را بخوانیم؟
دلایل خواندن پیام آور ستاره ای را میتوان اینطور خلاصه کرد:
- این کتاب موضوعهای اجتماعی و فکری را از زاویهای گستردهتر از زندگی روزمره بررسی میکند.
- خواننده با پیوند میان اخترشناسی، تاریخ علم و مسائل انسانی آشنا میشود.
- فصلهای متنوع کتاب امکان میدهند موضوعاتی مثل حقیقت، نژاد، جنسیت و قانون در کنار هم دیده شوند.
- بحث کتاب کمک میکند تفاوت میان باور شخصی و حقیقتِ متکیبر شواهد روشنتر شود.
- نمونههای مربوط به اکتشاف فضا نشان میدهند چرا تغییر مقیاس نگاه، بر فهم تمدن اثر میگذارد.
- این کتاب برای کسانی مناسب است که میخواهند دربارهی جایگاه انسان روی زمین و نسبتش با جهان هستی بیشتر فکر کنند.
خواندن پیام آور ستاره ای به این گروهها پیشنهاد میشود:
- علاقهمندان به کتابهایی که علم را به پرسشهای اجتماعی و فرهنگی پیوند میدهند.
- خوانندگانی که میخواهند دربارهی نسبت حقیقت، باور و شواهد دقیقتر فکر کنند.
- کسانی که به اخترشناسی و اثر آن بر نگاه انسان به تمدن علاقه دارند.
- مخاطبانی که از بحث دربارهی نژاد، هویت، سیاست و اخلاق در مقیاسی گستردهتر استقبال میکنند.
- خوانندگانی که دوست دارند با فصلهای موضوعی و ایدهمحور پیش بروند، نه با یک روایت خطی.
برای تجربهای بهتر در دانلود کتاب پیام آور ستاره ای و خواندن آن، اپلیکیشن طاقچه را بهصورت رایگان نصب کنید. در اپلیکیشن میتوانید مطالعهی خود را شخصیسازی کنید و لذت خواندن و شنیدن کتابها را همیشه و همهجا تجربه کنید. علاوهبر دسترسی آسان، امکان خرید هزاران کتاب صوتی و الکترونیکی با تخفیفهای ویژه و بهترین قیمت هم فراهم است.
| نام کتاب | پیام آور ستاره ای |
| عنوان دیگر | چشماندازهای بیکران بر مدنیت |