کتاب ترجمه باب نکاح و طلاق
معرفی کتاب ترجمه باب نکاح و طلاق
کتاب الکترونیکی ترجمه باب نکاح و طلاق نوشتۀ زهرا رحیمی و رضا رحیمی دهسوری است و انتشارات چتر دانش آن را منتشر کرده است. کتاب ترجمه باب نکاح و طلاق برگزیده باب نکاح و طلاق کتاب فقهالامام جعفرالصادق(ع) تآلیف محمدجواد مغنیه است.
درباره کتاب ترجمه باب نکاح و طلاق
یکی از ویژگیها و شاخصههای مهم مکتب تشیع پذیرش گستره اجتهاد در پرتو نصوص دینی است و در شرایط کنونی تکامل و گسترش رشتههای مختلف علوم اسلامی از جمله دانش فقه در پرتو اجتهاد و تلاش دانشمندان و فقیهان بزرگ زمانشناسی صورت پذیرفته است. با توجه به میزان و ضرورت قانون برای تنظیم عادلانه روابط اجتماعی و نقشی که احکام الهی برگرفته از وحی در تأمین این ضرورت اجتماعی و حیاتی دارد میتوان به ارزش، جایگاه فقه پی برد. عصر حاضر به جهت ظهور عقاید و مکاتب بشری تحولات چشمگیری داشته و نگاه نقادانه به دین و گسترش ارتباطات مسئولیت عالمان دینی را مضاعف نموده است. پیشگامی در تحولات اجتماعی و پیشبینی رخدادها و ایجاد دگرگونیهای مناسب برای اجرای هر چه بیشتر و بهتر احکام الهی از اهداف مهم دانش فقه محسوب میگردد. کتاب ارزشمند فقه الإمام جعفرالصادق (ع) نوشته محقق برجسته شیعی استاد محمد جواد مغنیه است. این کتاب در سال ۱۳۸۴ق نگاشته شده است که اثری است ابتکاری و با اسلوب جدید در فقه اسلامی. مرحوم استاد محمد جواد مغنیه در مقدمه کتاب خود هدف نگارش را چنین بیان میکند: «این کتاب برای کسانی که شناختی از فقه جعفری ندارند ولی اشتیاق به شناخت آن دارند نوشته شده، و چون منابع موجود در فقه شیعی دارای عبارتهای مشکل و غامض است که در عصر کنونی ممکن است خواننده نتواند با آن انس پیدا کند، این کتاب را بر اساس روایات متقن نگاشتم». کتاب ترجمه باب نکاح و طلاق گزیدهای از دو فصل نکاح و طلاق کتاب متون فقه است که دانشجوبان دوره کارشناسی حقوق آن را مطالعه میکنند.
خواندن کتاب ترجمه باب نکاح و طلاق را به چه کسانی پیشنهاد میکنیم
این کتاب برای دانشجویان رشتۀ حقوق و علاقهمندان به این موضوع مناسب است.
بخشی از کتاب ترجمه باب نکاح و طلاق
«صیغه
شرط است در صیغه، لفظ ایجاب و قبول از جانب زوجه و زوج، یا کسی که نایب است از این دو نفر، از باب وکالت و ازدواج بهصرف رضایت طرفین و با معاطات تمام نمیشود و همچنین ازدواج یا اشاره و کتابت با اینکه فرد قادر بر تلفظ لفظ است، صورت نمیپذیرد و به این خاطر عقذ ازدواح از غیرش از عقود فرق دارد.
چنانچه سؤال شود برای چه لفظ لازم است و آیا لفظ چیزی جز صیغهای برای کشف از رضایت و اراده است و زمانی که رضایت باشد، وجود لفظ و نبود آن برابر است؟
در جواب میگوییم به اینکه هدف از تلفظ در ازدواج التزام به زوجیت و ملتزم شدن به آثار آن است، بهگونهای که برای فرار از آن باقی نماند مجالی، مانند ایجادکردن سند بیع بین خریدار و فروشنده و ایجاد معاهده بین دو دولت بلکه حتی ازدواج مهمتر و خطیرتر از معاملات تجاری و...»
حجم
۷٫۸ مگابایت
سال انتشار
۱۴۰۱
تعداد صفحهها
۳۳۰ صفحه
حجم
۷٫۸ مگابایت
سال انتشار
۱۴۰۱
تعداد صفحهها
۳۳۰ صفحه