کتاب عقل و جهل
معرفی کتاب عقل و جهل
کتاب الکترونیکی «عقل و جهل» نوشتهٔ رحیم عبدالهی مصباح در نشر مصدق چاپ شده است. کتاب عقل و جهل باورهای جاهلانه را به چالش کشیده و ارتقاء نگرشهای عاقلانه در زندگی روزمره را هدف قرار داده است. این کتاب با تأکید بر استدلال منطقی و تحلیل عمیق اندیشهها، به خواننده کمک میکند تا درک بهتری از خود و جهان اطرافش پیدا کند.
درباره کتاب عقل و جهل
کتاب «عقل و جهل» به بررسی تفاوتهای بین اندیشههای عاقلانه و جاهلانه میپردازد؛ موضوعی که هم در حوزهٔ فلسفه هم روانشناسی و هم جامعهشناسی مود توجه است. نویسنده در این کتاب با استفاده از زبانی ساده و در عین حال دقیق، به تحلیل و توضیح مفاهیم پیچیدهٔ فلسفی و روانشناختی میپردازد تا خوانندگان را در مسیر شناخت بهتر خود و جهان هدایت کند.
نویسنده در «عقل و جهل»، با استفاده از مثالهایی از زندگی روزمره، نشان میدهد که چگونه باورهای نادرست و تصورات جاهلانه میتوانند مانع رشد فردی و اجتماعی شوند. او به خواننده میآموزد که چگونه با پرورش تفکر نقادانه و استفاده از منطق، میتوان به نتایجی دقیقتر و عمیقتر در تحلیل مسائل دست یافت. کتاب همچنین به موضوعاتی مانند تأثیر احساسات بر تصمیمگیریها، اهمیت خودشناسی و درک تواناییهای بالقوهٔ انسان برای دستیابی به زندگی بهتر و معنادارتر میپردازد. نویسنده تلاش میکند با بررسی تاریخی و فرهنگی موضوعات، خواننده را به درکی جامعتر از پیچیدگیهای فکر انسانی برساند.
کتاب عقل و جهل را به چه کسانی پیشنهاد میکنیم
این کتاب را به کسانی که در پی تغییر دیدگاههای خود نسبت به جهان و تقویت شیوهٔ تفکر خود هستند، پیشنهاد میکنیم. دانشجویان و پژوهشگران رشتههای فلسفه و روانشناسی و جامعهشناسی نیز میتوانند مخاطب این کتاب باشند.
بخشی از کتاب عقل و جهل
«اثرات ما بعد از مرگ از بین نخواهند رفت. ما انسانها از آنجایی که همه چیز را مادی در نظر گرفته؛ جاودانگی را نیز مادی میدانیم. حس میکنیم جاودانگی بدان معناست که بدن تا بینهایت زنده بماند. درحالیکه هیچ توجهی به اثرات آن ماده و جسم نداریم. فرض کنید انسانی بتواند ۱۰ هزار سال سالم اما ثابت بماند؛ آیا او جاودانه است؟ پاسخ از نظر من قطعاً خیر است. اما فردی که اثر خوب ماندگاری را گذاشته، جاودانه است و اثر او که دومینووار افراد زیادی را تحتتأثیر قرار داده، او را جاودانه کرده است. هر چند فرزند فیزیکی حاصل از اسپرم به معنای وارث انسان میتواند از بزرگترین اثرات انسان باشد اما در حقیقت اثرات وجودی انسان میتوانند فرزندان او باشند نه صرفا فرزندان حاصل از تولید مثل.
با معنای «گذاشتن اثر خوب ماندگار» در زندگی، هر نوع زیستنی اعم از بدترین و سختترینها نیز توجیه پیدا میکند. چرا که هر فردی در بدترین شرایط زندگی فرصت گذاشتن اثر خوب ماندگار را دارد. لازم به ذکر است جدای از معنای گذاشتن اثر خوب ماندگار، هر انسانی میتواند معناها و هدفهای مشخص و شخصی خود را داشته باشد. این معناها را نمیتوان به او دیکته کرده و فقط خود او میتواند آنها را بیابد. اما علاوه بر این هدفها، معنا و هدف «گذاشتن اثر خوب ماندگار» میتواند پیشنهادی والا در جهت معنای زیستن بوده که همه معناهای دیگر یا حداقل اکثر معناهای دیگر را در دل خود جا داده و جهان را جای بهتری کند. انسانهایی که در حد انتهایی نهیلیسم، بیمعنایی و پوچگرایی رسیده و حتی مسیر انتحار و کشتن خود را داشته باشند نیز باید این را بدانند که حتی صرف تنفس و وجود و فقط نگذاشتن اثر بد نیز، خود میتواند یک اثر خوب باشد چرا که مسیر نابودی و خودکشی چیزی جز اثر بد نیست.»