کتاب پیمان شکنی زناشویی از دیدگاه روان شناسی
معرفی کتاب پیمان شکنی زناشویی از دیدگاه روان شناسی
کتاب پیمانشکنی زناشویی از دیدگاه روانشناسی نوشتۀ لیدا نعمتی چلاوی در انتشارات رشد فرهنگ به چاپ رسیده است. این کتاب در خصوص پیمانشکنی زناشویی اطلاعات مفیدی از منظر روانشناسی ارائه کرده است.
درباره کتاب پیمان شکنی زناشویی از دیدگاه روان شناسی
پیمانشکنی زناشویی مسئلهای بسیار شایع است. بسیاری از افرادی که خود را از نظر اخلاقی و رفتاری از چنین موضوعی مبرا میدانند نیز در شیوع آن نقش دارند. کتاب پیمان شکنی زناشویی از دیدگاه روانشناسی میگوید تعداد زیادی از عاملان پیمانشکنی بهصورت همزمان، تعارضهای شناختی را تجربه میکنند. یعنی در حالی که این افراد خود را وفادار میدانند و پیمانشکنی را نکوهش میکنند، رفتار آنها ماهیت پیمانشکنانه دارد. کتاب میگوید این تعارض شناختی منجر به تجربۀ ناهماهنگی شناختی میشود. نویسنده بر این مبنا نتیجه میگیرد که عامل پیمانشکن در این صورت، در تجارب روانشناختی، ناهماهنگی شناختی بروز میدهد؛ از جمله ناهماهنگی در خودپنداره، رنج روانشناختی و عواطف عمومی ضعیف مانند پایین بودن عواطف مثبت و بالا بودن عواطف منفی.
پیمانشکنی پیامدهای عاطفی شدیدی در زوجها ایجاد میکند و افشای آن تأثیر مخرب و تکاندهندهای بر جا میگذارد. پیمانشکنی زناشویی مانند دیگر پدیدههای اجتماعی رویدادی چندوجهی است و عوامل متعددی در آن دخالت دارند که در این کتاب بررسی شدهاند.
موضوعاتی که در کتاب پیمانشکنی زناشویی از دیدگاه روانشناسی بررسی و توضیح داده شدهاند عبارتاند از: انواع پیمانشکنی زناشویی و عوامل مؤثر بر آن، عوامل زمینهساز پیمانشکنی، عوامل برانگیزانندۀ پیمانشکنی، متغیرها و چالشها، رابطۀ جنسی، تکهمسری و غیر آن، دیدگاههای نظری در مورد پیمانشکنی زناشویی.
خواندن کتاب پیمان شکنی زناشویی از دیدگاه روان شناسی را به چه کسانی پیشنهاد میکنیم
به دوستداران کتابهای مرتبط با خانواده و ازدواج پیشنهاد میکنیم.
بخشی از کتاب پیمان شکنی زناشویی از دیدگاه روان شناسی
«به طور خلاصه میتوان گفت که شیوههایی که عاملان پیمانشکنی، فکر و رفتار میکنند، ممکن است در قالب فرایند ناهناهنگی، قابل مفهوم سازی باشد؛ تعارض رفتارهای پیمان شکنانه با خود پنداره، موجب ناهماهنگی شناختی در عاملان شده که در نتیجه آنها با استفاده از استراتژیهای کاهش ناهماهنگی، آن را کاهش میدهند. پیمان شکنی میتواند پیامدهای عاطفی شدیدی در زوجین ایجاد کند، مشاهدات بالینی و پژوهشهای علمی نشان میدهند که افشای پیمانشکنی زناشویی، تأثیر مخرب و تکان دهندههای بر زوجها میگذارد. متخصصان بالینی گزارش میدهند که در فرد آسیب دیده از خیانت زناشویی، عواطف شدید اغلب بین احساس خشم نسبت به همسر و احساسات درونی شرم، افسردگی، درماندگی و طرد در نوسان است. متخصصان بالینی گزارش میدهند که در فرد آسیب دیده از خیانت زناشویی، عواطف شدید اغلب بین احساس خشم نسبت به همسر و احساسات درونی شرم، افسردگی، درماندگی و طرد در نوسان است. همچنین میتوان به واکنشهایی نظیر پرخاشگری و انتقام نسبت به فرد عهد شکن، بی رمقی، بی حوصلگی، بی ارادگی، احساس قربانی شدن و رهاشدگی، احساس شوک، ناباوری و انکار...»
حجم
۵۵۲٫۱ کیلوبایت
سال انتشار
۱۴۰۲
تعداد صفحهها
۹۴ صفحه
حجم
۵۵۲٫۱ کیلوبایت
سال انتشار
۱۴۰۲
تعداد صفحهها
۹۴ صفحه
نظرات کاربران
کتاب خوبی در زمینه روانشناسی است.