دانلود و خرید کتاب جستارهایی در عدالت اجتماعی مرضیه زارع
تصویر جلد کتاب جستارهایی در عدالت اجتماعی

کتاب جستارهایی در عدالت اجتماعی

نویسنده:مرضیه زارع
دسته‌بندی:
امتیاز:بدون نظر

معرفی کتاب جستارهایی در عدالت اجتماعی

کتاب جستارهایی در عدالت اجتماعی با گردآوری و ترجمۀ مرضیه زارع در انتشارات اندیشه احسان به چاپ رسیده است. این کتاب که در قالب جستار است با باز کردن مفهوم عدالت، نظریه‌های انتقادی و ایده‌های مرتبط با عدالت اجتماعی بررسی می‌کند که چگونه اعضای جامعه در مواجهه‌های خود این مفهوم را تعریف می‌کنند و دربارۀ آن تصمیم می‌گیرند.

درباره کتاب جستارهایی در عدالت اجتماعی

این کتاب که در قالب جستار است، می‌خواهد مفهوم عدالت را باز کند. عدالت برای افراد به‌عنوان تخصیص حقوق و وظایف در نظر گرفته می‌شود و چنین تاریخ قابل احترامی در حقوق، فلسفه، روان‌شناسی، جامعه‌شناسی و دیگر رشته‌ها دارد. نویسندگان این جستارها می‌خواهند با دیدگاهی کاملاً متفاوت از سنت، این رفتار سنتی را در جامعه‌شناسی مطالعه کنند. بحث این است که جامعه‌شناسی هنوز عدالت را به‌عنوان یک پدیدۀ اجتماعی واقعی نیافته؛ اما فقط به‌شکل پیش‌فرض این مفهوم را به‌عنوان راهنمای مطلق و بیرونی تحقیقات تجربی فراخوانده است. تحقیقات در این جستارها تلاشی است برای کشف مجدد عدالت به‌عنوان «پدیده‌ای از نظم» یا به‌عنوان یک ویژگی درونی بخشی از فعالیت اجتماعی. عدالت می‌تواند به‌عنوان مفهومی کاربردی و بامعنا در سازگاری با تولیدات بومی و کنش‌های سازمان‌یافتۀ طبیعی در زمان تصمیم‌گیری اعضای جامعه یافت شود.

به‌رغم اینکه عدالت در تئوری و تحقیق علمی‌اجتماعی جایگاه ویژه‌ای دارد، برای دیدن اینکه چگونه اعضای جامعه در مواجهه با تعیین آنچه در برخی حوزه‌های اجتماعی اتفاق افتاده، خودشان این مفهوم را تعریف و استفاده می‌کنند و دربارۀ چرایی وقوع و تصمیم‌گیری در مورد آنچه باید در ادامه انجام شود، تلاش‌هایی صورت گرفته است. نویسندگان با اتخاذ رویکرد قوم‌نگاری به عدالت تلاش می‌کنند آن را به‌عنوان ویژگی از فعالیت عملی یا «پدیدۀ نمودی از نظم» بازیابی کنند.

فصل‌های مختلف کتاب جستارهایی در عدالت اجتماعی دارای این عنوان‌ها هستند:

در باب جامعه‌شناسی عدالت: یادداشت‌های نظری از یک هیئت داوری

نظریه انتقادی و عدالت اجتماعی

ایده‌های عدالت: اهمیت رویکرد وبر

جامعه‌شناسی عدالت کولبرگ و میلگرام

جامعه‌شناسی عدالت

خواندن کتاب جستارهایی در عدالت اجتماعی را به چه کسانی پیشنهاد می‌کنیم

به پژوهشگران جامعه‌شناسی و همۀ دوستداران این حوزه پیشنهاد می‌کنیم.

بخشی از کتاب جستارهایی در عدالت اجتماعی

«در الگویی که مطالعات و این زیرشاخه‌های گوناگون در آن تکرار می‌شود، جامعه‌شناسان مدلی از عدالت را ارائه می‌دهند که مطابقت کنش‌ها را با این مدل ارزیابی کند یا با استفاده از چنین مدلی، درک عادلانه یا ناعادلانه بودن موقعیت را بسنجد. در اینجا ما می‌توانیم یک شباهت بین عدالت و عقلانیت ترسیم کنیم. شوتز و گارفینکل در این مورد بحث می‌کنند که عقلانیت معانی متعددی دارد (خردمندی، سنجیدگی، الگومندی، منطقی) که هیچ‌یک از آنها را محققان به‌عنوان الگویی برای ارزیابی عقلانیت کنش بشری، ن‌می‌توانند استفاده کنند. در نظریه سنتی game، به‌عنوان مثال، نیومن و مورگانستر عقلانیت را به‌عنوان سلوک درست، در شرایط واقعی انتخاب، طبق معیار تعریف می‌کنند. به هر حال در دیدگاه شوتز و گارفینکل، چگونگی کنش کنشگران در زندگی روزمره نادیده گرفته می‌شود. آنها تقریباً بر اساس دستورالعمل‌ها، یا بخش‌هایی از ذهنیت جامعه رفتار می‌کنند و به‌عنوان امری که با پیش‌فرض‌ها پشتیبانی می‌شود، این پیش‌فرض‌ها بر چنین آگاهی‌های مشترک و لازمی برای انتخاب واقعی دلالت دارد. وقتی مردم این توصیف را به شکل مناسبی استفاده می‌کنند، از آنجا که انتظار تأکید و تأیید دارند، می‌تواند تأکیدی بر عقلانیت باشد. دیگر اینکه طبق یک چنین خرد مشترک و عقلانیت روزمره‌ای، که نشأت گرفته از نظم درون کنش متقابل و تجربیات محاوره‌ای آنهاست، مشارکت‌کنندگان برای داشتن یک تاریخ عقلانی براساس تفسیری گذشته‌نگر از نتیجه انتخاب‌هایشان، روش‌هایی را جست‌وجو می‌کنند. به بیانی دیگر اعضای جامعه نسبت به عقلانیت یک جهت‌گیری دارند، که نمی‌تواند از فعالیت‌های موقت آنها جدا شود. جایی که آنها ابتدائاً برای برخی تصمیمات سست و مبهم معیارهای متعددی را اقامه می‌کنند و سپس (با حسن توجه به تصمیم مشخص) بازنگری انتخابی انجام می‌دهند و حتی عکس‌العمل نسبت به معیاری که آن تصمیم را ایجاد می‌کند نشان می‌دهند. در اجرای این روش، افراد باز هم حمایت کردن وحمایت شدن از دیگر افراد را انتظار دارند. این دیدگاه اشاره می‌کند که عقلانیت فقط هدفی برای مفهوم‌سازی نظری تخصصی و یک توانمندی برای فرضیه‌های آزمودنی نیست، بلکه پدیده‌ای است که در آن اعضای جامعه مدیریت می‌کنند. بنابراین، تحقیقات جامعه‌شناختی مبتنی بر چنین جهت‌گیری‌های عملیِ اعضا عقلانیت و البته به کارگیری عقلانیت است.

عدالت مثل عقلانیت یک مدل است و منبعی برای نابرابری‌های اجتماعی داشته است (۱۹۸۲)، یا دانشجویان عدالت، جرایمی معیار واقعی و قراردادی را به‌عنوان واحد اندازه‌گیری در پردازش دفاعیات برای تعیین انصاف به کار می‌برند.»

نظری برای کتاب ثبت نشده است

حجم

۱۱۵٫۳ کیلوبایت

سال انتشار

۱۳۹۸

تعداد صفحه‌ها

۱۲۶ صفحه

حجم

۱۱۵٫۳ کیلوبایت

سال انتشار

۱۳۹۸

تعداد صفحه‌ها

۱۲۶ صفحه

قیمت:
۴۲,۸۰۰
تومان