کتاب پفی کوچولو و زباله ها
معرفی کتاب پفی کوچولو و زباله ها
کتاب الکترونیکی «پفی کوچولو و زبالهها» نوشتهٔ مرضیه زارع و با تصویرگری مرجان تیمورپور زنگنه، توسط نشر همخونه منتشر شده است. این کتاب داستانی کودکانه است که با زبانی ساده و تصاویری رنگی، به موضوع مهم آلودگی دریا و نقش زبالهها در آسیبزدن به محیط زیست میپردازد. مخاطب اصلی این اثر کودکان هستند و هدف آن، آموزش اهمیت حفاظت از طبیعت و دریاها به نسل جدید است. نسخهی الکترونیکی این اثر را میتوانید از طاقچه خرید و دانلود کنید.
درباره کتاب پفی کوچولو و زباله ها
«پفی کوچولو و زبالهها» اثری داستانی و مصور است که برای گروه سنی کودک نوشته شده. این کتاب با محوریت شخصیت یک ماهی کوچک به نام «پفی»، به دغدغههای محیط زیستی و بهویژه آلودگی دریاها میپردازد. روایت کتاب در قالب داستانی کوتاه و آموزنده شکل گرفته و با بهرهگیری از شعر و گفتوگوهای کودکانه، تلاش دارد پیام خود را بهگونهای ملموس و قابل درک برای کودکان منتقل کند. ساختار کتاب بهصورت داستانی پیوسته است و تصاویر رنگی آن، فضای دریایی و شخصیتهای داستان را برای مخاطب کودک جذابتر میکند. نویسنده در این اثر، با انتخاب موضوع زباله و تأثیر آن بر زندگی موجودات دریایی، سعی کرده است اهمیت مسئولیتپذیری انسانها در قبال محیط زیست را به کودکان یادآوری کند. «پفی کوچولو و زبالهها» نهتنها داستانی سرگرمکننده، بلکه ابزاری آموزشی برای آشنایی کودکان با پیامدهای رفتارهای انسانی در طبیعت است.
خلاصه کتاب پفی کوچولو و زباله ها
هشدار: این پاراگراف بخشهایی از داستان را فاش میکند! داستان با ماهی کوچکی به نام «پفی» آغاز میشود که در دریای نزدیک خانهاش مشغول گردش است. او با هشتپای پیری روبهرو میشود که دو پایش در قوطی زباله گیر کرده است. این اتفاق باعث نگرانی پفی میشود و او تصمیم میگیرد راهی برای نجات هشتپا و دیگر موجودات دریایی پیدا کند. پفی با دیدن بچههایی که در ساحل مشغول بازی هستند و زبالههای خود را به دریا میاندازند، از مرغ آمین کمک میخواهد. مرغ آمین به پفی قول میدهد که به او کمک کند تا پیامش را به انسانها برساند. پفی با کمک دختری به نام «دردر» و دیگر بچهها، شروع به جمعآوری زبالهها از ساحل و دریا میکند. آنها با همکاری یکدیگر، محیط اطراف خود را تمیز میکنند و تصمیم میگیرند دیگر اجازه ندهند کسی زبالهای به دریا یا زمین بیندازد. در پایان، پفی و دوستانش با کمک مرغ آمین به زیر دریا میروند و با شگفتی از زیباییهای آن، زبالهها را جمعآوری میکنند. داستان بر اهمیت همکاری، مسئولیتپذیری و مراقبت از محیط زیست تأکید دارد، بدون آنکه پایان ماجرا را بهطور کامل افشا کند.
چرا باید کتاب پفی کوچولو و زباله ها را بخوانیم؟
این کتاب با داستانی ساده و تصاویر رنگی، موضوع مهم آلودگی دریا و تأثیر زبالهها بر زندگی موجودات دریایی را برای کودکان ملموس میکند. «پفی کوچولو و زبالهها» به کودکان نشان میدهد که حتی کارهای کوچک آنها میتواند در حفظ محیط زیست مؤثر باشد. روایت داستان از زبان یک ماهی کوچک، همذاتپنداری را برای کودک آسانتر میکند و پیام مسئولیتپذیری اجتماعی را بهخوبی منتقل میسازد. این اثر میتواند نقطهٔ شروعی برای گفتوگو دربارهٔ محیط زیست در خانواده و مدرسه باشد و کودکان را به مشارکت در پاکیزگی طبیعت تشویق کند.
این کتاب برای کودکان ۷ سال به بالا مناسب است، بهویژه آنهایی که به داستانهای محیط زیستی و موضوعات مربوط به حفاظت از طبیعت علاقه دارند. همچنین والدین، مربیان و آموزگاران میتوانند از این کتاب برای آموزش اهمیت پاکیزگی و مسئولیتپذیری نسبت به محیط زیست بهره ببرند.
بخشی از کتاب پفی کوچولو و زباله ها
«پفی کوچولو داشت تو دریای نزدیک خانهشان گردش میکرد که چشمش افتاد به هشتپای پیر. دو تا از پاهای هشتپا گیر کرده بود تو قوطی! رنگ پفی حسابی پرید و گفت: «عمو هشتپای مهربون پاهات رفته تو زندون این آدمای نادون دریا رو کردن ویرون» عمو هشتپا که نمیتوانست از جایش تکان بخورد. آهی کشید و گفت: زباله کرده کمین تو دریا و تو زمین برو به مرغ آمین بگو ما هستیم غمین دنیای ما هست همین» اشک از چشمهای پفی آمد بیرون. با خودش گفت: «هر طوری شده باید جلوی زباله ریختن آدما رو بگیرم. مگه دریا سطل زبالهس؟»