کتاب مدیریت جهادی و تاثیر آن برالگوی پیشرفت
معرفی کتاب مدیریت جهادی و تاثیر آن برالگوی پیشرفت
کتاب مدیریت جهادی و تاثیر آن برالگوی پیشرفت نوشتهٔ عباس انصاری تبار است و انتشارات مرسل آن را منتشر کرده است.
درباره کتاب مدیریت جهادی و تاثیر آن برالگوی پیشرفت
کتاب مدیریت جهادی و تاثیر آن برالگوی پیشرفت در راستای ترویج و ترسیم اندیشههای رهبر معظم انقلاب (مدظله) در زمینه مدیریت جهادی، حرکت و جهش علمی بهسوی اهداف متعالی اسلام و انقلاب نگاشته شده است.
مدیریت یکی از عرصههای مهم و قابل توجه در سبک زندگی اسلامی است. مدیریت جهادی برخاسته از فرهنگ جهادی، و حاکی از مدیریت بر مبنای ارزشهای اسلامی است.
تبیین مفهوم، شاخصهها و مؤلّفههای مدیریت جهادی منوط به تحقیق و تدبر در قرآن کریم است. از آنجا که واژه مدیریت و مشتقّات آن در قرآن کریم به کار نرفته است، توجه به واژههای «طاعة»، «تمکّن»، «اتباع» و نیز واژه «جهاد» و «تدبر» در برخی آیات مشتمل بر این واژگان به روش تحقیق موضوعی و تدبر در سیاق این آیات، روشی مناسب برای استخراج تعالیم قرآن کریم در خصوص مدیریت جهادی است. براساس این تحقیق میتوان گفت مهمترین شاخصه جهاد، بذل طاقت برای رسیدن به مطلوب با مؤلفههای عقل، علم، تقوا، اسوهمداری، ولایتمداری و اعتصام و توکل به خداست و مدیریت جهادی به کار گرفتن این شاخصهها و مؤلفهها همراه با کاربست تمامی استعدادها، توانمندیها و بنمایههای فردی، اعتقادی و سازمانی مدیر به منظور تحقق هدف والای آن، یعنی ارتقای کمی و کیفی حیات انسان است؛ بنابراین میتوان گفت مدیر در تحقق مدیریت جهادی نقشی اساسی و ارزشمند ایفاء میکند.
«مدیریت جهادی» یکی از کلیدواژههایی است که در شعار سال ۹۳ مورد تأکید رهبر معظم انقلاب حضرت امام خامنهای (مدظله) قرار گرفته است. شناخت مفهومی و مقصود رهبری از این عنوان و اصطلاح و شاخصههای آن میتواند جهتگیری در کل شعار را تعیین کند؛ زیرا تحقق اهداف فرهنگی و اقتصادی با دو عنصر «عزم ملی» و «مدیریت جهادی» شدنی است. نویسنده در این مطلب با مراجعه به آموزههای وحیانی اسلام و سخنان رهبری مفهوم و شاخصههای آن را تبیین کرده است. «اقتصاد و فرهنگ» باید بهعنوان دو هدف اصلی مدنظر مردم و مسئولان نظام جمهوری اسلامی باشد. ایشان در حقیقت به شکل دیگر بر تمدنسازی اسلامی در جهان معاصر تأکید دارند.
خواندن کتاب مدیریت جهادی و تاثیر آن برالگوی پیشرفت را به چه کسانی پیشنهاد میکنیم
این کتاب را به فعالان حوزهٔ مدیریت جهادی پیشنهاد میکنیم.
بخشی از کتاب مدیریت جهادی و تاثیر آن برالگوی پیشرفت
«الگو و الگوسازی از اهمیت خاصی در مدیریت برخوردار است. افراد با ایجاد مدلهای جدید ذهنی و عملی و تبادل آنها با یکدیگر موجبات رشد، شکوفایی، خلاقیت و خدمترسانی را فراهم میکنند. استفاده از مدلهای درست یکی از نشانههای مدیران خردمند و مدبر است و در طراحی مدل، جمعآوری و دستهبندی و تحلیل ویژگیها و اجزا حائز اهمیت است. بررسی سازمانهای موفق بهعنوان یک الگو و مدل، در قالب شناسایی و ویژگیها و اجزا امکانپذیر است.
درجهان نیز الگوهای موفق سازمانی متعددی وجود دارند، ولی تقلید محض از آنها به دلیل عدمتناسب شرایط آنها با جامعهٔ ایران نوعی احساس بیهویتی را پدید میآورد؛ برای مثال آیا میتوان تجربهٔ کشور موفقی همچون ژاپن را بهعنوان یک مدل کلی پیشرفت بهشمار آورد و بهکارگیری آن الگو را بهصورت نسخهای برای ایران و سازمانهای دولتی و خصوصی آن تجویز کرد؟ پاسخ منفی است. باتوجه به وجود چندین عامل حیاتی در فرهنگ و اجتماعی این کشور، با صفاتی (همچون سختکوشی، ایثار، فعالیت گروهی، اطاعتپذیری و اقتباس هوشمندانه ضمن حفظ هویت خویش) متفاوت، تجربهٔ ژاپن و الگوی پیشرفت آن را تقریباً خاص و منحصربه فرد ساخته و این مدل را از حالت عمومی پیشرفت خارج کرده است. اما در کل مطالعهٔ ژاپن دارای درسهای شایسته آموختن است و باید ضمن مطالعه و یادگیری اقتباس هوشمندانه، نه تقلید کورکورانه و اطاعت محض از الگوهای موفق در جهان و ایران الگوبرداری انجام گیرد.»
حجم
۲۲۳٫۰ کیلوبایت
سال انتشار
۱۳۹۵
تعداد صفحهها
۱۴۶ صفحه
حجم
۲۲۳٫۰ کیلوبایت
سال انتشار
۱۳۹۵
تعداد صفحهها
۱۴۶ صفحه