کتاب مبانی سامانه های اطلاعات جغرافیایی (GIS) و خودآموز ArcGIS 10.3
معرفی کتاب مبانی سامانه های اطلاعات جغرافیایی (GIS) و خودآموز ArcGIS 10.3
کتاب الکترونیکی مبانی سامانه های اطلاعات جغرافیایی (GIS) و خودآموز ArcGIS 10.3 نوشتهٔ یونس خسروی و محمدکاظم جباری از انتشارات آذرکلک است. کتاب مفاهیم پایهای سامانههای اطلاعات جغرافیایی (GIS) و قابلیتهای آن را توضیح میدهد.
درباره کتاب مبانی سامانه های اطلاعات جغرافیایی (GIS) و خودآموز ArcGIS 10.3
سامانه اطلاعات جغرافیایی را مجموعهای نرمافزار و سختافزار تشکیل میدهد که برای ورود، پردازش، ذخیره و بهکارگیری اطلاعات جغرافیایی استفاده میشود که طی دو دهه گذشته به سرعت توسعه یافته است. در حال حاضر سامانه اطلاعات جغرافیایی به عنوان یک ابزار ضروری برای استفاده مؤثر از اطلاعات جغرافیایی پذیرفته شده است. مدیران سازمانهای دولتی و خصوصی، مسئول تصمیمگیری برای معرفی سامانه اطلاعات جغرافیایی (GIS) و تعیین موارد استفاده و کاربردهای مختلف آن در سازمان خود هستند. سیاستگذاران و مسئولان دولتی برای این کار، هزینههای هنگفتی صرف میکنند و دانشجویان و پژوهشگران نیز به منظور تجزیه و تحلیل دادهها و اطلاعات خود از GIS بهره میگیرند.
سامانه اطلاعات جغرافیایی به عنوان یک فناوری برتر، نظر بسیاری از محققان رشتههای مختلف بهویژه علوم زمین را در سرتاسر جهان به خود معطوف داشته است.
مهمترین اجزا و عناصر سامانه اطلاعات جغرافیایی شامل مهارت کاربر در انتخاب و استفاده از ابزارها در سامانه اطلاعات جغرافیایی و شناخت کافی از اطلاعات، سختافزار، نرمافزار و پایگاه دادهها هستند.
سامانه اطلاعات جغرافیایی دارای کاربردهای مختلفی هستند: برنامهریزی شهری و منطقهای، امور کشاورزی، تحلیل بزهکاری، نقشهبرداری، زمین شناسی، مدیریت خدمات رفاهی، مهندسی معدن، محیط زیست،صنعت حمل و نقل، برنامهریزی نظامی، راهآهن، سرویسهای اضطراری، مدیریت ترافیک،کمک به بازاریابی، شبکههای توزیع آب، طراحی مهندسی و ....
برخی از فصلهای کتاب مبانی سامانههای اطلاعات جغرافیایی از این قرار است:
مفاهیم پایهای سامانههای اطلاعات جغرافیایی و قابلیت آن
ساختار مدلهای مکانی در سامانههای اطلاعات جغرافیایی
تبیین روشهای مختلف وارد کردن داده به سامانههای اطلاعات جغرافیایی
سامانههای تصویر و مختصات
تحلیلهای مکانی در محیطهای برداری و رستری
مدلهای رقومی زمین و کاربردهای آن
آشنایی با محیط ArcMap
آشنایی با ArcCatalog
زمین مرجع نمودن Georeferencing
عملیات رقومی سازی (Editing)
مفهوم توپولوژی
آشنایی با ArcToolbox
کار با ابزار Geoprocessing
کار با دادههای رستری
آشنایی با نرم افزار جانبی ArcScene
کار با ابزار XTools
آشنایی با ابزار Geostatistical Analyst
آماده کردن نقشه برای چاپ
اتصال و افزودن مشخصات عوارض نقطهای به عوارض سطحی و پلیگونی و نکات کاربردی
نصب نرمافزار ArcGis10
منابع
خواندن کتاب مبانی سامانههای اطلاعات جغرافیایی را به چه کسانی پیشنهاد میکنیم
خواندن این کتاب را به پژوهشگران و دانشجویان علاقهمند به مباحث (GIS) سامانههای اطلاعات جغرافیایی پیشنهاد میکنیم.
بخشی از کتاب مبانی سامانههای اطلاعات جغرافیایی
«کاربرد GIS در مدیریت بحران
با استفاده از GISپیش از بروز بلایا یا مخاطرات طبیعی و محیطی، نیازهای مدیریت بحران قابل شناسایی است. در سالهای اخیر GIS به عنوان یک ابزار قدرتمند در بررسی بلایای طبیعی مانند زلزله، طوفان، گرباد، سیل و ...به کار گرفته شده است. استفاده از این فناوری، اطلاعات مورد نیاز برای برنامه ریزی مدیریت بحران را در دسترس مدیران قرار میدهد. هنگامی که بلایای طبیعی مانند زلزله اتفاق میافتد، لازم است عملیات مختلفی برای نجات افراد مانند معرفی پناهگاهها، تدارکات پزشکی، ایجاد ایستگاه ها و مسیرهای نجات، آگاهی مردم و ... به منظور به حداقل رساندن خسارات صورت گیرد. برای ارائه این خدمات لازم است اطلاعات مختلف در یک مرکز وجود داشته باشد تا به سرعت در دسترس قرار گیرد. این دادهها باید به درستی جمعآوری و سازماندهی شوند. GIS، سامانهای برای متمرکز کردن و نمایش اطلاعات مهم در حین بحران فراهم میکند و میتواند برای نمایش همزمان فعالیتهایی که برای مقابله با بحران انجام میشود، به کار رود. با استفاده از این سیستم، همهی سازمانها میتوانند اطلاعات خود را با یکدیگر به اشتراک بگذارند. زمانی که مسئولان اطلاعات خطر را به همراه اطلاعات مربوط به خطرپذیری ملاحظه میکنند، قادر به پیاده کردن برنامههای پیشگیری و پاسخ خواهند بود.»
حجم
۲۶٫۴ مگابایت
سال انتشار
۱۳۹۴
تعداد صفحهها
۴۲۰ صفحه
حجم
۲۶٫۴ مگابایت
سال انتشار
۱۳۹۴
تعداد صفحهها
۴۲۰ صفحه