کتاب دستور زبان آرامی - سریانی
معرفی کتاب دستور زبان آرامی - سریانی
کتاب دستور زبان آرامی - سریانی نوشتهٔ روفائیل اوجین منا و ترجمهٔ ندا فاضلی است و نشر ایشتار آن را منتشر کرده است.
درباره کتاب دستور زبان آرامی - سریانی
زبان سُرْیانی که با نامهای آرامی سریانی یا سریانی کلاسیک نیز شناخته میشود یکی از گویشهای زبان آرامی است. نخستین نشانههای استفاده از این زبان در اوایل سدهٔ یکم میلادی در شهر اِدِسا دیده شدهاست. سریانی در طول سدهٔ چهارم تا هشتم میلادی، یکی از زبانهای مهم ادبی در خاورمیانه بودهاست و آثار گوناگونی به این زبان وجود دارد. در واقع، ادبیات سریانی حدود ۹۰درصد از ادبیات آرامی را تشکیل میدهد. سریانی در گذشته در بخشهای وسیعی از خاور نزدیک و آناتولی و همچنین در سرزمین بحرین تکلم میشدهاست.
زبان آرامی باستان پس از چیرگی امپراتوری آشوری نو بر ممالک سوری-هیتی مورد اقتباس قرار گرفت. شاهنشاهی هخامنشی که پس از امپراتوری آشور تشکیل شده بود نیز از این زبان در دستگاه دیوانی خود استفاده میکرد و آرامی بهعنوان زبان میانجی این منطقه باقی ماند. در طول سدههای سوم و چهارم میلادی باشندگان این منطقه به مسیحیت گرویدند.
سریانی یا آشوری یکی از شاخههای زبان آرامی است و به این ترتیب یکی از زبانهای سامی شمالغربی از زبانهای آفروآسیایی بهشمار میرود. این زبان به الفبای سریانی، یکی از گونههای الفبای آرامی، نوشته میشود.
خواندن کتاب دستور زبان آرامی - سریانی را به چه کسانی پیشنهاد میکنیم
این کتاب را به پژوهشگران دستور زبانهای باستان پیشنهاد میکنیم.
نبیگ(کتاب) خوب است ولی شوربختانه در نبیگ(کتاب) و برای نمونهها، کویش (تلفظ) بکار نرفته و ترجمه گفته نشده. خوب اگه من میتونستم آرامی بخونم و ترجمه کنم چه نیاز به خوندن این نبیگ(کتاب) بود؟!🤔 امیدوارم در چاپهای آینده این کمبود
این کتاب مناسب کسانی است که مسلط به الفبای آرامی هستند. چون این کتاب معادل صداها و حروف به فارسی یا لاتین ندارد و همین مسأله استفاده از این کتاب را برای عموم سخت کرده است.