کتاب آموزه های شکست
معرفی کتاب آموزه های شکست
کتاب آموزه های شکست نمایشنامهای نوشتهٔ پیر نوت و ترجمهٔ اعظم السادات ایزدی است و نشر قطره آن را منتشر کرده است.
درباره کتاب آموزه های شکست
پیِر نوت، نویسنده و عکاس و کارگردان تئاتر، در سال ۱۹۶۹ در فرانسه متولد شد. او اولین رمان خود را با عنوان ترانهخانم روزِنفِلت در سال ۱۹۹۳ با همکاری انتشارات موریس نادو منتشر کرد. نوت همچنین مدتی تهیهکنندهٔ نمایشهای رادیویی برای شبکهٔ رادیویی فرانس کولتور و دبیر کل کمدی فرانسز بود.
نوت در سال ۲۰۰۶ برای نمایش من هم کاترین دونووْ هستم موفق به کسب جایزهٔ مولیر شد و در بخش نویسندهٔ فرانسویزبان زنده نیز در سالهای ۲۰۰۹، ۲۰۱۰، ۲۰۱۷ و ۲۰۱۸ نامزد دریافت این جایزه شد و از سال ۲۰۰۹ تاکنون در تئاتر رون پوئَن فعالیت میکند. او همچنین موفق به کسب جوایز مختلفی از کشورهای فرانسه و آلمان شده و تعدادی از نمایشنامههایش به زبانهای مختلف ترجمه شده و در کشورهای اروپایی مانند آلمان، انگلستان، ایتالیا، یونان و اتریش به اجرا درآمده است. نوت همچنین نمایشنامههایی همچون کلاشنیکف [کلاشینکف] از استفان گِرَن و سالگرد ازدواج از ژان لوک لاگارس را بهروی صحنه برده است.
منتقدان او را نمایشنامهنویس سبک نوینی از پوچی و دنبالهرو موجی میدانند که بکت، کامو و یونسکو طلایهداران آن بودهاند.
نمایشنامهٔ آموزههای شکست اولین بار در آوریل ۲۰۱۵ در تئاتر دِ آل در شهر آوینیون فرانسه بهاجرا درآمد.
نوت در این اثر با بهرهگیری از عناصر طنزآمیز محتوایی و استفاده از بازیهای کلامی در متن، تلخی و پوچی موجود در روایت را از دید مستقیم مخاطب پنهان کرده و او را به خواندن ادامهٔ متن ترغیب میکند. نویسنده در پایان خواننده را با سؤالاتی دربارهٔ آنچه خوانده است و تطبیق آن با واقعیت زندگی باقی میگذارد و او را به تفکر دربارهٔ پاسخ این سؤالات وامیدارد. ازاینرو، شاید بتوان این روایت را نمایی از سرگشتگی انسان مدرن، و سؤالات و کشمکشهای دائمی او به شمار آورد. ژیل کوستاز، نمایشنامهنویس، روزنامهنگار و منتقد تئاتر در مقالهای با عنوان «عصر جدید پوچی» در مورد این نمایشنامه میگوید: «جریان ادبیای که به تئاتر پوچی معروف بود تأثیر خود را بر نویسندگان امروزی گذاشته و به آنها این امکان را میدهد که نگاهی نومید به جهان را در آثار خود بهتصویر بکشند.»
پیِر نوت در ایران چندان شناختهشده نیست، و در سال ۱۳۹۷ یکی از نمایشنامههایش با عنوان فردا سپیدهدم به زبان فارسی ترجمه و چاپ شد.
خواندن کتاب آموزه های شکست را به چه کسانی پیشنهاد میکنیم
این کتاب را به دوستداران نمایشنامه پیشنهاد میکنیم.
بخشی از کتاب آموزه های شکست
«- میشد هر جایی اتفاق بیفتد
- هر جایی؟
- هر جایی
- تو موناکو مثل بیروت؟
- دقیقاً نه هر جایی، تو شهری که همهچیز فرو ریخته باشد
- آهان بله
- شهرهای زیادی هست
- کم هم نیست، مثلاً یک زلزله؟
- بله مثلاً اما نه لزوماً
- بههرحال همهچیز باید فرو ریخته باشد
- همینطور است، همهچیز باید فرو ریخته باشد
- خب؟
- خب آنوقت مردم میبینند که تو خرابههاند
- بله
- با وضعیت ساختمانها برگشتن به خانهها غیرممکن است
- پس یعنی همه فرار میکنند
- درآنصورت باز هم بعضیها به کارکردن ادامه میدهند، انگار که از هیچی خبر ندارند
- آهان
- بدون پول، بدون درآمد، بدون ابزار کار، احتمالاً آنها به کارکردن ادامه میدهند، درواقع به «انجامدادن کار»، دور و برشان هم احتمالاً همه شروع کردهاند به بالا بردن داربستها، برای انجامدادن کارها
- کارهای بازسازی
- بله، با این تفاوت که دیگر هیچ بازسازیای نه پیشبینی شده نه ممکن است، چون اصلاً دیگر برای هیچی پولی نخواهد بود
- خب
- بااینحال بعضی شرکتها داربست اجاره میدهند، که پول دربیاورند، داربستهایی اجاره میدهند که برای همه یک عالم پول آب میخورد تو دل شهری که در اثر زلزله یا مصیبتی دیگر از همین دست به خاک سیاه نشسته»
حجم
۶۲٫۷ کیلوبایت
سال انتشار
۱۴۰۰
تعداد صفحهها
۱۰۴ صفحه
حجم
۶۲٫۷ کیلوبایت
سال انتشار
۱۴۰۰
تعداد صفحهها
۱۰۴ صفحه