کتاب On Frankenstein; or The Modern Prometheus مهنوش وحدتی + دانلود نمونه رایگان

تا ۷۰٪ تخفیف رؤیایی در کمپین تابستانی طاقچه! 🧙🏼🌌

تصویر جلد کتاب On Frankenstein; or The Modern Prometheus

کتاب On Frankenstein; or The Modern Prometheus

نویسنده:مهنوش وحدتی
امتیاز:بدون نظر

معرفی کتاب On Frankenstein; or The Modern Prometheus

معرفی کتاب On Frankenstein; or The Modern Prometheus

کتاب الکترونیکی «فرانکشتاین» (یا پرومتهٔ مدرن) نوشتهٔ «مری ولستونکرافت شلی» با ترجمهٔ «مهنوش وحدتی» و نشر «مهنوش» اثری کلاسیک در ژانر رمان گوتیک و علمی-تخیلی است که نخستین بار در قرن نوزدهم منتشر شد. این رمان داستان دانشمندی جوان را روایت می‌کند که با خلق موجودی زنده، مرزهای اخلاق و علم را به چالش می‌کشد. نسخه الکترونیکی این اثر را می‌توانید از طاقچه خرید و دانلود کنید.

درباره کتاب On Frankenstein; or The Modern Prometheus

«فرانکشتاین» در اوایل قرن نوزدهم نوشته شد و به سرعت جایگاه ویژه‌ای در ادبیات جهان پیدا کرد. این رمان در فضایی تاریک و رازآلود، دغدغه‌های عمیقی دربارهٔ مسئولیت انسان در برابر دانش و پیامدهای جاه‌طلبی علمی را مطرح می‌کند. داستان در اروپا و عمدتاً در سوئیس و انگلستان می‌گذرد و با نامه‌نگاری‌های کاوشگری به نام «والتون» آغاز می‌شود که در قطب شمال به دنبال کشف‌های تازه است. روایت اصلی از زبان «ویکتور فرانکشتاین» بیان می‌شود و به تدریج با ورود موجودی که او خلق کرده، داستان ابعاد تازه‌ای پیدا می‌کند. این کتاب نه تنها اثری پیشگام در ژانر علمی-تخیلی به شمار می‌رود، بلکه به عنوان یکی از نخستین رمان‌هایی که به موضوعات اخلاقی و فلسفی علم می‌پردازد، شناخته می‌شود. «فرانکشتاین» بارها اقتباس شده و همچنان الهام‌بخش آثار هنری و ادبی بسیاری است.

خلاصه کتاب On Frankenstein; or The Modern Prometheus

هشدار: این پاراگراف بخش‌هایی از داستان را فاش می‌کند! داستان با نامه‌های «والتون» به خواهرش آغاز می‌شود؛ او در جست‌وجوی کشف‌های بزرگ به قطب شمال سفر کرده و در آنجا با مردی نیمه‌جان به نام «ویکتور فرانکشتاین» روبه‌رو می‌شود. ویکتور داستان زندگی خود را برای والتون تعریف می‌کند: او دانشجویی علاقه‌مند به علوم طبیعی است که پس از سال‌ها تحقیق، موفق می‌شود موجودی زنده از اجساد انسان‌ها بسازد. اما پس از جان‌بخشی به این موجود، از ظاهر ترسناک و رفتارهای غیرقابل پیش‌بینی او وحشت‌زده می‌شود و او را رها می‌کند. موجود فرانکشتاین که از تنهایی و طردشدگی رنج می‌برد، تلاش می‌کند با انسان‌ها ارتباط برقرار کند اما با خشونت و نفرت روبه‌رو می‌شود. این موجود به تدریج به انتقام‌جویی روی می‌آورد و زندگی ویکتور را به کابوسی بی‌پایان تبدیل می‌کند. داستان با تقابل میان خالق و مخلوق، پرسش‌هایی دربارهٔ مسئولیت، اخلاق و معنای انسانیت را پیش می‌کشد، بی‌آنکه پاسخ روشنی ارائه دهد.

چرا باید کتاب On Frankenstein; or The Modern Prometheus را خواند؟

این رمان با طرح پرسش‌هایی دربارهٔ مرزهای علم، اخلاق و مسئولیت، خواننده را به تأمل دربارهٔ پیامدهای پیشرفت علمی و نقش انسان در جهان دعوت می‌کند. «فرانکشتاین» اثری است که همزمان جنبه‌های هیجان‌انگیز داستانی و لایه‌های عمیق فلسفی را در خود جای داده و می‌تواند نگاه تازه‌ای به رابطهٔ انسان با دانش و قدرت ارائه دهد.

خواندن کتاب On Frankenstein; or The Modern Prometheus را به چه کسانی پیشنهاد می‌کنیم؟

مطالعهٔ این کتاب برای علاقه‌مندان به رمان‌های کلاسیک، دوستداران ژانر علمی-تخیلی و کسانی که به موضوعات فلسفی و اخلاقی دربارهٔ علم و فناوری علاقه دارند، مناسب است. همچنین دانشجویان و پژوهشگران رشته‌های ادبیات و فلسفه می‌توانند از آن بهره ببرند.

بخشی از کتاب On Frankenstein; or The Modern Prometheus

«من تنها بودم و هیچ دوستی نداشتم. حتی آن‌هایی که از من می‌ترسیدند، از من نفرت داشتند. هر جا که می‌رفتم، مردم با وحشت از من دور می‌شدند. من از آن‌ها چیزی نمی‌خواستم جز اندکی مهربانی، اما هیچ‌کس حاضر نبود به من نزدیک شود. در دل شب‌های سرد و تاریک، به ستاره‌ها نگاه می‌کردم و از خود می‌پرسیدم چرا من باید این‌گونه باشم؟ چرا خالقم مرا رها کرد؟ من به دنبال پاسخ بودم، اما هر چه بیشتر جست‌وجو می‌کردم، بیشتر در تنهایی و اندوه فرو می‌رفتم. اگر کسی بود که به من گوش می‌داد، شاید سرنوشتم این‌گونه نمی‌شد. اما حالا فقط انتقام مانده است؛ انتقامی که از دل رنج و بی‌کسی زاده شده است.»