کتاب برو به دستش بیار ریچارد برانسون + دانلود نمونه رایگان
تصویر جلد کتاب برو به دستش بیار

کتاب برو به دستش بیار

معرفی کتاب برو به دستش بیار

کتاب برو به دستش بیار (درس‌هایی برای زندگی و تجارت)، با عنوان انگلیسی Screw it, let's do it: lessons in life، نوشته ریچارد برانسون و با ترجمه مریم بردبار، اثری در حوزه‌ی خودیاری و کارآفرینی است که انتشارات کتیبه پارسی در سال ۱۴۰۱ آن را منتشر کرده است. این کتاب که در سال ۱۴۰۳ به چاپ چهارم رسیده، روایت تجربه‌ها و نگرش‌های یکی از شناخته‌شده‌ترین کارآفرینان جهان است که با زبانی صمیمی و بی‌واسطه، مسیر زندگی و کسب‌وکار خود را بازگو می‌کند. برانسون در این اثر، از دوران کودکی و نوجوانی تا تأسیس شرکت‌های بزرگ و ماجراجویی‌های شخصی‌اش، مجموعه‌ای از درس‌ها و توصیه‌ها را ارائه داده است که نه‌فقط برای علاقه‌مندان به کارآفرینی، بلکه برای هر کسی که به‌دنبال الهام و انگیزه در زندگی شخصی و حرفه‌ای است، قابل‌توجه خواهد بود. نسخه‌ی الکترونیکی این اثر را می‌توانید از طاقچه خرید و دانلود کنید.

درباره کتاب برو به دستش بیار اثر ریچارد برانسون

کتاب برو به دستش بیار، نوشته‌ی ریچارد برانسون، اثری است که در قالب خاطرات و تجربه‌های شخصی نویسنده، به موضوعات موفقیت، کارآفرینی، ریسک‌پذیری و لذت‌بردن از زندگی می‌پردازد. برانسون، بنیان‌گذار گروه ویرجین، در این کتاب با نگاهی کل‌نگرانه و روایت‌محور، مسیر پرفرازونشیب خود را از نوجوانی تا تبدیل‌شدن به یک کارآفرین جهانی شرح داده است. ساختار کتاب بر پایه‌ی فصل‌هایی است که هرکدام به یک اصل یا درس مهم در زندگی و تجارت اختصاص یافته‌اند، از جسارت و ریسک‌پذیری گرفته تا اهمیت کار تیمی، لذت‌بردن از مسیر و ایستادگی در برابر شکست‌ها.

ریچارد برانسون با مثال‌های واقعی از زندگی خود، نشان داده است که چگونه می‌توان با پشتکار، خلاقیت و نگرش مثبت، موانع را پشت‌سر گذاشت و به اهداف دست یافت. کتاب برو به دستش بیار ترکیبی از روایت‌های شخصی و توصیه‌های کاربردی و الهام‌بخش است که هم برای علاقه‌مندان به کسب‌وکار و هم برای کسانی که به‌دنبال رشد فردی هستند، جذابیت دارد.

خلاصه کتاب برو به دستش بیار

کتاب برو به دستش بیار مجموعه‌ای از درس‌ها و تجربه‌های ریچارد برانسون را در قالب روایت‌های شخصی و خاطرات ارائه می‌دهد. ریچارد برانسون از دوران کودکی و نوجوانی‌اش آغاز کرده و نشان داده است که چگونه با وجود مشکلاتی مانند خوانش‌پریشی و ترک تحصیل، توانسته مسیر موفقیت را برای خود هموار کند. او با تأکید بر اصلِ فقط دست‌به‌کار شو، اهمیت برداشتن اولین قدم و غلبه بر ترس از شکست را برجسته کرده است. برانسون در ادامه، به ماجراهای تأسیس مجله‌ی دانش‌آموز، راه‌اندازی فروشگاه‌های موسیقی و سپس شرکت‌های بزرگی مانند ویرجین می‌پردازد. او بارها بر اهمیت لذت‌بردن از کار، جسارت در تصمیم‌گیری و ریسک‌پذیری حساب‌شده تأکید کرده است. روایت‌هایی از سفرهای پرخطر با قایق و بالون، شکست‌ها و پیروزی‌ها و حتی ماجراهای خانوادگی همگی در خدمت این پیام هستند که موفقیت بدون تلاش، پشتکار و پذیرش چالش‌ها به دست نمی‌آید.

در بخش‌هایی از کتاب، ریچارد برانسون به نقش خانواده، تربیت مستقل و اهمیت کار تیمی اشاره کرده و نشان داده است که چگونه حمایت و آموزش‌های والدینْ او را برای مواجهه با دنیای واقعی آماده کرده‌ است. همچنین با مثال‌هایی از زندگی شخصی و حرفه‌ای خود، اهمیت انعطاف‌پذیری، یادگیری از شکست‌ها و زندگی در لحظه را یادآور شده است. در مجموع، کتاب برو به دستش بیار مجموعه‌ای از توصیه‌ها و الهام‌ها برای کسانی است که می‌خواهند مسیر زندگی و کسب‌وکار خود را با جسارت و امید دنبال کنند.

چرا باید کتاب برو به دستش بیار را بخوانیم؟

این کتاب با روایت‌های واقعی و ملموس از زندگی ریچارد برانسون، تصویری صادقانه از مسیر موفقیت و چالش‌های آن ارائه داده است. ویژگی شاخص این اثر ترکیب تجربه‌های شخصی با توصیه‌های کاربردی است که خواننده را با فرازونشیب‌های کارآفرینی و زندگی آشنا می‌کند. برانسون هم به موفقیت‌ها و هم به شکست‌ها و اشتباهاتش پرداخته و از آن‌ها به‌عنوان فرصت‌هایی برای یادگیری، یاد کرده است. این کتاب برای کسانی که به‌دنبال انگیزه، الهام و راهکارهای عملی برای غلبه بر ترس، شروع یک مسیر جدید یا رشد فردی هستند، منبعی ارزشمند است. نگاه مثبت و انعطاف‌پذیر نویسنده به زندگی و کار نیز فضایی امیدبخش ایجاد کرده است.

خواندن کتاب برو به دستش بیار را به چه کسانی پیشنهاد می‌کنیم؟

خواندن این کتاب به کسانی پیشنهاد می‌شود که دغدغه‌ی رشد فردی، کارآفرینی، مدیریت چالش‌ها و یافتن انگیزه برای شروع یا ادامه‌ی مسیرهای جدید را دارند. همچنین برای علاقه‌مندان به داستان‌های موفقیت، دانشجویان، مدیران، صاحبان کسب‌وکار و هر کسی که به‌دنبال الهام و یادگیری از تجربه‌های واقعی است، مناسب خواهد بود.

درباره ریچارد برانسون

ریچارد چارلز نیکلاس برانسون، کارآفرین و سرمایه‌دار بریتانیایی، در ۱۸ ژوئیه‌ی ۱۹۵۰ متولد شد و به‌عنوان یکی از بنیان‌گذاران گروه ویرجین شناخته می‌شود؛ مجموعه‌ای که از سال ۱۹۷۰ شکل گرفت و تا میانه‌ی دهه‌ی ۲۰۱۰ مالک یا مدیر شبکه‌ای گسترده از شرکت‌ها در حوزه‌های گوناگون بود. او از نوجوانی روحیه‌ی کارآفرینی داشت و نخستین فعالیت جدی خود را در ۱۶سالگی با انتشار مجله‌ای دانشجویی آغاز کرد. این تجربه به‌تدریج به فروش پستی صفحه‌های موسیقی و در اوایل دهه‌ی ۱۹۷۰ به تأسیس فروشگاه‌های ویرجین رکوردز و سپس ویرجین مگاستورز انجامید؛ برندی که بعدها به یکی از نام‌های شناخته‌شده‌ی صنعت موسیقی بدل شد.

در دهه‌ی ۱۹۸۰، فعالیت‌های ویرجین با سرعت زیادی گسترش یافت و برانسون با راه‌اندازی شرکت هواپیمایی ویرجین آتلانتیک وارد صنعت حمل‌ونقل هوایی شد. او در سال‌های بعد حوزه‌های متنوعی مانند راه‌آهن، مخابرات، رسانه، گردشگری و انرژی را نیز تجربه کرد. تأسیس گروه ویرجین ریل در سال ۱۹۹۷ و حضور برند ویرجین ترینز در شبکه‌ی راه‌آهن بریتانیا بخشی از این گسترش بود. در سال ۲۰۰۴ نیز با تأسیس ویرجین گالکتیک، وارد عرصه‌ی گردشگری فضایی شد و این شرکت را به یکی از نمادهای بلندپروازی‌های فناوری‌محور قرن بیست‌ویکم تبدیل کرد.

برانسون در سال ۲۰۰۰ به‌پاس خدماتش به کارآفرینی، نشان شوالیه دریافت کرد و به‌سبب ترکیب کم‌نظیری از فعالیت اقتصادی، ماجراجویی، حضور رسانه‌ای و کنش‌های انسان‌دوستانه، به چهره‌ای جهانی بدل شد. نام او در فهرست ۱۰۰ فرد تأثیرگذار جهان قرار گرفت و ثروتش در دهه‌های اخیر همواره در شمار بالاترین‌ها بوده است.

او در لندن و در خانواده‌ای با پیشینه‌ی فرهنگی و حرفه‌ای متنوع به دنیا آمد. دوران تحصیلش به‌دلیل نارساخوانی و مشکلات تمرکز چندان موفق نبود، اما همین تجربه‌ها بعدها به یکی از مؤلفه‌های هویت عمومی او تبدیل شد. خانواده‌اش، به‌ویژه مادرش، از همان ابتدا مشوق استقلال و ریسک‌پذیری بودند و این فضا نقش مهمی در شکل‌گیری شخصیت کاری او داشت.

برانسون پیش از رسیدن به موفقیت‌های بزرگ، شکست‌های متعددی را تجربه کرد؛ از تلاش‌های ناموفق در کسب‌وکارهای کوچک گرفته تا پروژه‌هایی که هرگز به نتیجه نرسیدند. بااین‌حال، او شکست را بخشی طبیعی از فرایند یادگیری می‌داند. تأسیس ویرجین رکوردز و موفقیت چشمگیر نخستین آثار منتشرشده توسط این شرکت نقطه‌ی عطفی در مسیر حرفه‌ای او بود و زمینه را برای تبدیل ویرجین به بزرگ‌ترین ناشر مستقل موسیقی جهان فراهم کرد.

در دهه‌های بعد، ورود او به صنایع مختلف همواره با ریسک بالا همراه بود. برخی از این پروژه‌ها، مانند فروش ویرجین رکوردز برای نجات شرکت هواپیمایی، تصمیم‌هایی دشوار اما تعیین‌کننده بودند. برانسون همواره بر اهمیت تجربه، جسارت و خلاقیت تأکید کرده است.

فعالیت‌های انسان‌دوستانه و اجتماعی بخش جدایی‌ناپذیر زندگی اوست. مشارکت در ابتکارهای بین‌المللی، حمایت از حقوق بشر، محیط‌زیست و کارآفرینان جوان و موضع‌گیری‌های صریح سیاسی و اخلاقی تصویری فراتر از یک سرمایه‌دار صرف از او ساخته است. او همچنین با سفر فضایی خود در سال ۲۰۲۱، بار دیگر نامش را به‌عنوان نماد ماجراجویی و نوآوری بر سر زبان‌ها انداخت.

ریچارد برانسون امروز به‌عنوان شخصیتی شناخته می‌شود که کسب‌وکار، خلاقیت، ماجراجویی و مسئولیت اجتماعی را در هم آمیخته و الگویی متفاوت از کارآفرینی معاصر ارائه داده است.

بخشی از کتاب برو به دستش بیار

«من هرگز نمی‌گویم «نمی‌تونم انجامش بدم چون بلد نیستم.» همیشه دست به کار می‌شوم. اجازه نمی‌دهم قوانین احمقانه جلو من را بگیرند. همیشه راهی قانونی برای دور زدن آن‌ها پیدا می‌کنم. به کارمندانم می‌گویم: «اگر تصمیم دارید انجامش بدید، فقط دست به کار بشید.» با این شیوه همهٔ ما سود می‌بریم. به کارها و ایده‌های کارمندان بها داده می‌شود و ویرجین هم از درونداد و انگیزهٔ آن‌ها منتفع می‌شود.»