معرفی و دانلود کتاب کلوپ شانس و شادی + خلاصه رایگان

ایمی تن، ابراهیم فتوت
انتشارات:
نشر هیرمند

معرفی کتاب کلوپ شانس و شادی

کتاب کلوپ شانس و شادی (The Joy Luck Club) نوشته ایمی تن و ترجمه ابراهیم فتوت و رمانی درباره‌ی پیوند پیچیده‌ی مادران و دختران در دل مهاجرت، خاطره و سکوت‌های خانوادگی است. این رمان از چند زندگی به‌هم‌پیوسته تشکیل شده است؛ زندگی زنانی که گذشته‌ی خود را از چین با خود آورده‌اند و دخترانی که در آمریکا بزرگ شده‌اند و همیشه زبان، تجربه و انتظارهای نسل قبل را کامل نمی‌فهمند. این رمان را نشر هیرمند منتشر کرده است. در مرکز کتاب حاضر پرسشی ماندگار قرار دارد؛ اینکه آیا می‌توان مادری را پس از مرگ، تازه شناخت؟ نسخه‌ی الکترونیکی این اثر را می‌توانید از طاقچه خرید و دانلود کنید.

درباره کتاب کلوپ شانس و شادی

کتاب کلوپ شانس و شادی نوشته ایمی تن و رمانی است درباره‌ی حافظه، مهاجرت، شکاف میان نسل‌ها و چیزهایی که در خانواده‌ها گفته نمی‌شود، اما زندگی آدم‌ها را شکل می‌دهد. هسته‌ی اصلی رمان حاضر بر چهار مادر چینی و چهار دخترشان استوار است؛ زنانی که هرکدام گذشته‌ای سنگین، تجربه‌ای تلخ از ترک وطن و برداشتی خاص از امید، بقا و خوشبختی دارند. این رمان از دل گفت‌وگوها، خاطره‌ها و اعتراف‌هایی پیش می‌رود که به‌تدریج تصویر کامل‌تری از این خانواده‌ها می‌سازد.

رمان کلوپ شانس و شادی فقط بر تفاوت فرهنگی میان دو نسل تکیه نمی‌کند؛ بلکه نشان می‌دهد سوءتفاهم‌ها چطور از دل عشق، ترس، شرم و ناتوانی در بیان احساسات به‌ وجود می‌آیند. مادران می‌خواهند تجربه‌های خود را منتقل کنند، اما زبان مشترک کافی ندارند. دختران در جهانی دیگر بزرگ شده‌اند و بسیاری از رفتارها و هشدارهای مادران را سخت‌گیرانه، مبهم یا دور از زندگی خود می‌بینند. همین فاصله به یکی از مهم‌ترین موضوعات کتاب تبدیل شده است.

کلوپ شانس و شادی فضایی دارد که همزمان خانوادگی، اندوهناک و زنده است. دورهمی، غذا، بازی ماژونگ و شوخی در این اثر دیده می‌شود و در بخشی دیگر جنگ، جدایی، ازدواج‌های ناخواسته، از‌دست‌دادن و حس گم‌گشتگی. این جابه‌جایی میان گذشته و حال فقط برای پیش‌برد اثر نیست؛ بلکه نشان می‌دهد هر تصمیم امروز ریشه در سال‌های دور دارد. شخصیت‌ها فقط حامل یک سرگذشت نیستند؛ هرکدام زاویه‌ای متفاوت از زن‌بودن، مادربودن، فرزندبودن و دوام‌آوردن را پیش می‌کشند.

کتاب کلوپ شانس و شادی از آن دست رمان‌هایی است که بیش از حادثه بر لایه‌های درونی رابطه‌ها تکیه دارد. اهمیت کتاب حاضر در این است که نشان می‌دهد تاریخ، در زندگی خصوصی آدم‌ها چگونه ادامه پیدا می‌کند؛ در لحن حرف‌زدن، در سکوت، در مقایسه‌ها، در ترس‌ها و حتی در امیدهایی که نسل بعدی شاید معنایشان را دیرتر بفهمد.

خلاصه داستان کلوپ شانس و شادی

هشدار: این پاراگراف بخش‌هایی از داستان را فاش می‌کند!
جینگ‌می وو پس از مرگ مادرش باید جای او را در جمعی قدیمی به نام کلوپ شانس و شادی بگیرد. این حضور او را به گذشته‌ی مادر و زنانی می‌برد که سال‌ها پیش از چین به آمریکا آمده‌اند و هرکدام زخمی پنهان، خاطره‌ای سنگین و امیدی سرسخت را با خود آورده‌اند. در خلال روایت‌های مادران و دختران، رازهایی از زندگی پیشین، ازدواج‌ها، جدایی‌ها، فرزندان ازدست‌رفته و سوءتفاهم‌های عمیق خانوادگی آشکار می‌شود. مسیر جینگ‌می وو کم‌کم به تلاشی برای شناخت مادری می‌رسد که همیشه نزدیک بوده، اما هرگز به‌طور کامل شناخته نشده است.

چرا باید کتاب کلوپ شانس و شادی را بخوانیم؟

دلایل خواندن کتاب کلوپ شانس و شادی را می‌توان این‌طور خلاصه کرد:

• این رمان رابطه‌ی مادر و دختر را از زاویه‌ی خاطره، مهاجرت و سوءتفاهم‌های نسلی بررسی می‌کند.
  • خواننده با هشت شخصیت اصلی روبه‌رو می‌شود که هرکدام بخشی از تجربه‌ی زنانه، خانوادگی و فرهنگی را نشان می‌دهند.
  • کتاب نشان می‌دهد گذشته چگونه در تصمیم‌ها، ترس‌ها و امیدهای امروز ادامه پیدا می‌کند.
  • فضای رمان، زندگی روزمره را در کنار جنگ، جدایی و جابه‌جایی قرار می‌دهد و تصویری چندوجهی از خانواده می‌سازد.
  • خواندن این کتاب به درک بهتر سکوت‌ها، ناگفته‌ها و فشارهای عاطفی در روابط خانوادگی کمک می‌کند.

خواندن کتاب کلوپ شانس و شادی را به چه کسانی پیشنهاد می‌کنیم؟

خواندن کتاب کلوپ شانس و شادی به این گروه‌ها پیشنهاد می‌شود:

• علاقه‌مندان به رمان‌هایی که بر رابطه‌ی مادران و دختران تمرکز دارند.
  • خوانندگانی که به موضوع مهاجرت، جابه‌جایی فرهنگی و شکاف میان نسل‌ها در ادبیات داستانی علاقه دارند.
  • کسانی که از رمان‌هایی با چند راوی و چند سرگذشت به‌هم‌پیوسته لذت می‌برند.
  • مخاطبانی که می‌خواهند تأثیر گذشته و خاطره را بر زندگی امروز شخصیت‌ها دنبال کنند.
  • علاقه‌مندان به رمان‌هایی که در آن‌ها خانواده، هویت و ناگفته‌های عاطفی نقش اصلی دارند.

درباره ایمی تن

ایمی تن (Amy Tan) زاده‌ی ۱۹ فوریه‌ی ۱۹۵۲ و نویسنده‌ای آمریکایی است که بیشتر با رمان «کلوپ شانس و شادی» (۱۹۸۹) شناخته می‌شود؛ رمانی که در سال ۱۹۹۳ به فیلمی سینمایی تبدیل شد. او همچنین نویسنده‌ی چند رمان دیگر، مجموعه داستان‌های کوتاه، کتاب‌های کودک و یک کتاب خاطرات است. این نویسنده جوایز متعددی را به پاس مشارکت‌هایش در فرهنگ ادبی دریافت کرده است؛ ازجمله مدال ملی علوم انسانی، جایزه‌ی ادبی کارل سندبورگ و جایزه‌ی خدمت برجسته‌ی مشترک.

از رمان‌های دیگر ایمی تن می‌توان به «همسر خدای آشپزخانه» (۱۹۹۱)، «صد حس پنهان» (۱۹۹۵)، «دختر استخوان‌گذار» (۲۰۰۱)، «نجات ماهی‌ها از غرق‌شدن» (۲۰۰۵) و «دره‌ی شگفتی‌ها» (۲۰۱۳) اشاره کرد. او همچنین دو کتاب کودک نوشته است؛ «بانوی ماه» (۱۹۹۲) و «گربه‌ی سیامی چینی» (۱۹۹۴) که به انیمیشن تبدیل و از شبکه‌ی PBS پخش شد. کتاب دیگر ایمی تن «خاطرات پرنده‌ی حیاط‌پشتی» (۲۰۲۴) است که شامل تجربه‌های او در زمینه‌ی پرنده‌نگری می‌شود.

ایمی تن در کالیفرنیا به دنیا آمد و دومین فرزند یک خانواده‌ی چینی‌تبار بود. پدرش مهندس برق و کشیش باپتیست بود و برای فرار از آشفتگی‌های جنگ داخلی چین به آمریکا مهاجرت کرده بود. این نویسنده تعریف کرده است که او و پدرش با هم فرهنگ لغت می‌خواندند و این باعث شد علاقه‌ی او به نوشتن شکل بگیرد. ایمی تن از نویسندگانی چون لوییز اردریک الهام گرفته است.

بخشی از کتاب کلوپ شانس و شادی

«همیشه هرچه مادرم می‌گفت را باور می‌کردم. حتی وقتی نمی‌دانستم منظورش چیست. یک‌بار وقتی کوچک بودم، گفت می‌دانسته که قرار است باران بیاید؛ چون ارواح سردرگم نزدیک پنجره‌های ما می‌چرخیده‌اند و می‌گفتند: «ووو ووو» تا به داخل راهشان دهیم. گفت نیمه شب با اینکه دوبار درها را چک کرده بودیم، خودبه‌خود قفل‌هایشان باز شده بود. می‌گفت آینه فقط می‌تواند صورتم را ببیند؛ اما او حتی وقتی‌که در اتاق هم نبودم می‌توانست پشت‌ورویم را ببیند.

همۀ این چیزها حقیقی به نظرم می‌رسید. قدرت کلمه‌هایش همین‌قدر زیاد بود.

می‌گفت اگر به حرفش گوش کنم، بعداً آنچه که او می‌داند را من هم خواهم فهمید. جایی که کلمه‌های صحیح از آنجا می‌آیند. کلمه‌هایی که والا هستند و همیشه ورای هرچیز دیگری هستند. اگر به حرفش گوش نمی‌دادم، می‌گفت گوش‌هایم به‌راحتی به‌سمت دیگران متمایل خواهد شد، که همه‌شان کلمه‌هایی به زبان می‌آورند که ماندگار نیستند؛ چون از ته قلبشان می‌آید. جایی که خانه آرزوی‌های خودشان است. جایی که به من تعلق ندارد.»

معرفی این کتاب در تاریخ ۱۴ تیر ۱۴۰۵ به‌روزرسانی شده است.

برای تجربه‌ای بهتر در دانلود کتاب کلوپ شانس و شادی و خواندن آن، اپلیکیشن طاقچه را به‌صورت رایگان نصب کنید. در اپلیکیشن می‌توانید مطالعه‌ی خود را شخصی‌سازی کنید و لذت خواندن و شنیدن کتاب‌ها را همیشه و همه‌جا تجربه کنید. علاوه‌بر دسترسی آسان، امکان خرید هزاران کتاب صوتی و الکترونیکی با تخفیف‌های ویژه و بهترین قیمت هم فراهم است.

نام کتابکلوپ شانس و شادی
عنوان در زبان مبدأThe Joy Luck Club
موضوعرمان، داستان خارجی
نویسندهایمی تن
مترجمابراهیم فتوت
انتشاراتنشر هیرمند
سال انتشار نسخه فیزیکی۱۴۰۰/۰۱/۰۱
فرمت کتابEPUB

نظری برای کتاب ثبت نشده است.