
کتاب پارانویا
معرفی کتاب پارانویا
کتاب پارانویا (مبانی، دیدگاهها و کاربستهای بالینی) با عنوان اصلی Paranoia نوشتهٔ دنیل فریمن و جیسون فریمن و ترجمهٔ لیلا امیرپور و حمیدرضا خیامی توسط انتشارات ارجمند منتشر شده است. این کتاب به بررسی پدیدهٔ پارانویا یا سوءظن از دیدگاههای مختلف میپردازد. نسخهٔ الکترونیکی این کتاب را میتوانید از طاقچه خرید و دانلود کنید.
درباره کتاب پارانویا
خلاصه کتاب پارانویا
کتاب پارانویا به بررسی مبانی، دیدگاهها و کاربردهای بالینی پارانویا میپردازد. در این کتاب، سوءظن بهعنوان یک تجربهٔ فراگیر در جمعیت عمومی مورد بحث قرار گرفته و عوامل مختلف مؤثر در آن، از جمله عوامل فرهنگی و اجتماعی و خطاهای شناختی، بررسی شدهاند. این اثر تلاش دارد تا درک عمیقتری از پارانویا به خوانندگان ارائه دهد و به کاربردهای آن در حوزه بالینی بپردازد.
چرا باید کتاب پارانویا را بخوانیم؟
خواندن کتاب پارانویا را به چه کسانی پیشنهاد میکنیم؟
این کتاب برای متخصصان عرصهٔ سلامت روان که با افراد مبتلا به پارانویا سروکار دارند، بسیار مفید است. همچنین، سایر علاقهمندان به حوزهٔ روانشناسی و علوم اجتماعی که به دنبال درک بهتری از پدیدهٔ سوءظن هستند، میتوانند از مطالب این کتاب بهره ببرند.
فهرست کتاب پارانویا
فصل اول: مقدمه
این فصل به بررسی این موضوع میپردازد که چرا پارانویا یک مسئلهٔ نگرانکننده است.
فصل دوم: آشیانهٔ خیانتکاران
این فصل به بررسی عمیقتر مفهوم پارانویا و سوءظن میپردازد.
فصل سوم: آنها به شما دروغ میگویند
در این فصل، به این موضوع پرداخته میشود که چگونه فریب و دروغ میتواند به ایجاد یا تشدید پارانویا منجر شود.
فصل چهارم: پارانویا و هیجانات
این فصل به بررسی رابطهٔ بین پارانویا و هیجانات مختلف انسانی میپردازد و اینکه چگونه احساسات بر بروز و تجربه پارانویا تأثیر میگذارند.
فصل پنجم: من نمیخواهم به تنهایی جارو کنم
این فصل احتمالاً به جنبههای اجتماعی پارانویا و تأثیر آن بر روابط بین فردی میپردازد.
فصل ششم: پیاده روی در کمبرویل
این فصل به بررسی موردی یا ارائه مثالهایی از تجربیات پارانویا در یک محیط خاص بپردازد.
فصل هفتم: آیا این یک سقوط تدریجی است؟
این فصل به بررسی چگونگی پیشرفت پارانویا و اینکه آیا به تدریج بدتر میشود یا نه، میپردازد.
فصل هشتم: نتیجه گیری
در این فصل، نویسندگان به جمعبندی مباحث مطرحشده در کتاب میپردازند و به راهکارها یا پیشنهاداتی برای تحقیقات آینده ارائه میدهند.
بخشی از کتاب پارانویا
«در مورد توهمات مزاحم، ما حضور تهدید را در نزدیکی خود احساس میکنیم. ممکن است صدای پا، صدای زمزمه و اصوات خاص دیگری را بشنویم. همچنین ممکن است در حقیقت افرادی را همراه خود در اتاق ببینیم و احساس کنیم ما را لمس میکنند یا میگیرند. توهمات ناخوشایند مربوط به فرد مهاجم، شبیه کابوس است و حتی میتواند بدتر هم باشد. مشکلات تنفسی، احساس خفگی، حس سنگینی یا خرد شدن، درد و تفکرات مرگ قریبالوقوع همه و همه بسیار ناخوشایند بوده و نشانه توهمات کابوس گونه میباشند.
این نوع تجربیات به شکل اجتنابناپذیری شایع هستند. در بررسی انجام شده برروی ۸۷۰ دانشجوی دانشگاه، ۳۰ درصد از آنها دست کم یک بار وقوع فلج خواب را گزارش نمودند و سه چهارم از این دورهها شامل توهم بوده است. امّا هنوز هم اکثر افراد هیچ نظری در مورد چگونگی شیوع آن تجارب نداشته و نمیدانند چه چیزی باعث ایجاد آن میشود (آخرین باری که مقالهای را در مورد فلج خواب خوانده و یا برنامه تلویزیونی را در این رابطه دیدهاید چه زمانی بوده است؟) معنی آن این است که این مسائل باعث درک نادرست میشوند. برای مثال آیا شما هرگز تصور کردهاید که بیگانههایی شما را بربایند؟ شاید نه؟ اما بسیاری از افراد ظاهراً عاقل و با ثبات، گزارش کردهاند که توسط بیگانگان فرازمینی ربوده شدهاند. این تمایل به ربوده شدن از الگوی مشابهی پیروی میکند:
فرد قربانی به فضاپیمای بیگانگان انتقال یافته و تحت آزمایش فیزیکی قرار میگیرد، آنها با بیگانگان ارتباط برقرار میکنند (و گاهی اوقات پیامهای مهمی را برای بشریت دریافت میکنند) و تهدید میشوند که پیش از برگشتن به خانه باید به یک UFO (سفینه فضایی) بروند.
نظرات زیادی در مورد توضیح این احساسات بسیار عجیب وجود دارد هرچند که تنها بر روی یک جنبه از این پدیده توافق وجود دارد، یعنی ممکن است یک اختلاف جزیی مأیوس کننده باشد که این هیچ ارتباطی به بیگانگان فرازمینی واقعی ندارد. اما به نظر میرسد که حداقل بخشی از این سفرهای فرازمینی در حقیقت درک نادرست تجربیات فلج در خواب است، یعنی ظاهر شدن مهاجمان، احساس پرواز و حرکات دیگر، شنیدن صداها و سایر اصوات عجیب، همه و همه به طور مشابه با اشکال مختلف فلج در خواب ارتباط دارند. در این لحظه ما به دنبال علت اصلی دیگر تجربیات ناهنجار مانند خانواده داروهای ضعیف کننده فعالیت سیستم عصبی و الکل هستیم. امّا قبل از آنکه این کار را انجام بدهیم، بهتر است این مسئله را مدنظر داشته باشیم که تمام فشارهای روانی مرتبط با تجارب ناهنجار، پریشان کننده نیستند. افرادی که مدت زمان زیادی است شریک زندگی خود را از دست دادهاند غالباً توصیف میکنند که چگونه فرد متوفی - معمولاً در نخستین هفتههای بعد از مرگ – به طریقی به سوی آنها برگشته است.»
حجم
۲۳۴٫۶ کیلوبایت
سال انتشار
۱۳۹۲
تعداد صفحهها
۱۶۰ صفحه
حجم
۲۳۴٫۶ کیلوبایت
سال انتشار
۱۳۹۲
تعداد صفحهها
۱۶۰ صفحه