
کتاب هنر روان درمانی
معرفی کتاب هنر روان درمانی
کتاب هنر روان درمانی با عنوان اصلی The Art of Psychotherapy نوشتهٔ آنتونی استور (Anthony Storr) و ترجمهٔ آذردخت مفیدی (روانپزشک، نویسنده، مترجم و روانکاو) است. انتشارات ارجمند این کتاب را منتشر کرده است. اثر حاضر که در دستهٔ رواندرمانی تحلیلی قرار گرفته، یک راهنمای جامع و عملی در زمینهٔ رواندرمانی است که به تشریح اصول اساسی ایجاد و حفظ روابط درمانی موفق پرداخته و چالشهای مختلفی را که درمانگران ممکن است با آنها مواجه شوند، بررسی کرده است. نسخهٔ الکترونیکی این اثر را میتوانید از طاقچه خرید و دانلود کنید.
درباره کتاب هنر روان درمانی اثر آنتونی استور
کتاب «هنر رواندرمانی» که نخستینبار در سال ۱۹۷۹ میلادی و در ایران در سال ۱۴۰۳ (چاپ دوم) منتشر شده، گفته است که رواندرمانی بهویژه نوع تحلیلی آن هنری لطیف و پیچیده است که خواننده با مطالعهٔ این کتاب میتواند آن را عمیقتر احساس کرده، بهتر درک کند و با آن ارتباط برقرار کند. «آنتونی استور»، نویسندهٔ این کتاب آموزش روانکاوی را در مکتب «یونگ» آغاز کرده است، اما همانطور که در مقدمهٔ کتاب اشاره کرده، دیدگاه او از تأثیرات گوناگون مکاتب مختلف روانکاوی شکل گرفته است. ویرایش سوم این کتاب پس از درگذشت «آنتونی استور» توسط «جرمی هولمز» (Jeremy Holmes)، بازنویسی و بازنگری شد و ویرایش چهارم آن نیز نسخهای بهروزتر و تکمیلشدهتر بهشمار میرود (منتشرشده در سال ۲۰۲۳ میلادی). آنتونی استور و جرمی هولمز هر دو رواندرمانگر روانتحلیلی با پیشزمینهٔ پزشکی و از چهرههای برجسته و کهنهکار در دنیای رواندرمانی هستند. دیدگاههای ترکیبی، تجربهمحور و فرهنگی آنان دانشی بالینی را در اختیار دانشجویان و درمانگران قرار داده است که گفته شده بهسختی میتوان مشابه آن را در منابع دیگر یافت. این کتاب بهشیوهای بسیار عملی به بیان مسائلی پرداخته که در راهاندازی و حفظ یک رابطه و فرایند رواندرمانی نقش دارد؛ از نحوهٔ معرفی خود، چیدمان اتاق مشاوره، بستن قرارداد درمانی تا زمان و نحوهٔ ارائهٔ تفسیرهای درمانی. نیمهٔ دوم کتاب به موضوعات کلیتر و چالشبرانگیزتری پرداخته است؛ از جمله تطبیق رویکرد درمان با تشخیصها، کار با بیماران دشوار، پایانبخشی به درمان و مسیر زندگی یک درمانگر که در نهایت با نگاهی وداعگونه به حرفهٔ رواندرمانی به پایان میرسد.
کتاب «هنر رواندرمانی» که ۱۴ فصل دارد، با مقدمهای نوشتهشده در سال ۱۳۷۷ به قلم دکتر «محمد صنعتی» (دانشیار روانپزشکی دانشگاه علوم پزشکی تهران و عضو ممتاز کالج سلطنتی روانپزشکان انگلستان) آغاز شده است.
چرا باید کتاب هنر روان درمانی را بخوانیم؟
مطالعهٔ این اثر موجب آشنایی با اصول پایهای رواندرمانی، درک دیدگاههای جامع و تجربهمحور و مسائل عملی رواندرمانی میشود. این کتاب یکی از کتابهای پایهای است که درک عمیقتری از رواندرمانی و اصول آن فراهم میآورد و برای همهٔ کسانی که در این حوزه کار میکنند یا به آن علاقه دارند، کتابی ارزشمند و ضروری به شمار آمده است.
کتاب هنر روان درمانی را به چه کسانی پیشنهاد میکنیم؟
این کتاب که آن را جذاب، قابلفهم و ژرف دانستهاند، منبعی ضروری برای رواندرمانگران، مشاوران، روانپزشکان، دستیاران روانپزشکی، روانشناسان بالینی، مددکاران اجتماعی و فعالان سلامت روان (چه در دوران آموزش و چه در عمل حرفهای) که با درمانهای غیردارویی در روانپزشکی سروکار دارند، است.
درباره آنتونی استور
آنتونی استور (Anthony Storr) در سال ۱۹۲۰ به دنیا آمد و در ۲۰۰۱ میلادی درگذشت. او نویسنده، روانکاو و روانپزشکی اهل بریتانیا، دانشآموختهٔ کالج وینچستر و کالج مسیح دانشگاه کمبریج و «دانشکدهٔ پزشکی بیمارستان وستمینستر» بود. از جمله آثار او میتوان به کتابهای «فروید»، «یونگ»، «نابغههای تنها و فواید تنهایی»، «تنهایی، بازگشت به خود» و «هنر رواندرمانی» اشاره کرد.
بخشی از کتاب هنر روان درمانی
«تحقیقات نشان داده است که عوامل اجتماعی، در تعیین اینکه آیا یک حادثه ضربهزای پیش پاافتاده میتواند موجب افسردگی قابل ملاحظه بالینی شود یا نه، نقش بسیار مهمی دارد. تحقیقات انجام شده بهوسیله پروفسور جرج براون و همکارانش نشان داده که افسردگی، بهندرت بدون عامل تسریعکننده از حالت یک غم سطحی خارج میشود، و زنانی که به حوادث ضربهزا به صورت افسردگی عکسالعمل نشان میدهند، عموما مشکلات گوناگونی دارند که آنها را مستعد اینگونه پاسخ میسازد. بنابراین زمانی که در کشمکش با فقر یا ازدواج نامناسب هستند و دچار افسردگی میشوند، عوامل دیگری که میتواند آنها را مستعد افسردگی کند، داشتن سه یا بیش از سه فرزند زیر چهاردهسال در خانه یا نداشتن فردی که محرم و رازدار او باشد، یا نداشتن شغلی خارج از منزل است. زنان طبقه کارگر، در پاسخ به حوادث تسریعکننده چهار برابر طبقه متوسط، دچار افسردگی میشوند. افرادی که در حال مدارا با یک بیماری فیزیکی مزمن میباشند، بیشتر مستعد افسردگی هستند، و در کشورهای رشدنایافته، افسردگی مزمن در نتیجه سوءتغذیه، بیماری از عفونتهای انگلی شایع است. در فرهنگ خود ما، عفونتهای مشخصی، مانند آنفولانزا و منونوکلئوز عفونی بهعنوان عوامل افسردهکننده معروف هستند؛ همچنین تغییرات بیوشیمی که متعاقب اتمام حاملگی بهوجود میآید یا تغییراتی که در اثر یائسگی رخ میدهد. تنشهای قبل از پریود هم گاهی اوقات با افسردگی همراه میشوند. بنابراین بینهایت مهم است که روانپزشک، اگر میخواهد کل وضعیت بیمار را درک کند، تمام شرایط زندگی او را در گذشته و حال، مدنظر داشته باشد. بهعلاوه به اعتقاد من، روانپزشک باید یاد بگیرد شخصیت آنهایی را که بهطرز خاصی مستعد افسردگی هستند درک کند، حتی اگر معتقد باشد که این استعداد بیش از آنکه وابسته به شرایط نامطلوب باشد، جنبه ژنتیک دارد.»
حجم
۶۷۴٫۸ کیلوبایت
سال انتشار
۱۳۹۴
تعداد صفحهها
۲۰۸ صفحه
حجم
۶۷۴٫۸ کیلوبایت
سال انتشار
۱۳۹۴
تعداد صفحهها
۲۰۸ صفحه