کتاب مدیریت خشم (راهنمای درمانگران)
معرفی کتاب مدیریت خشم (راهنمای درمانگران)
چاپ دوم کتاب مدیریت خشم (راهنمای درمانگران) نوشتهٔ پاتریک ریلی و مایکل شاپ شایر و ترجمهٔ فرزاد نصیری و ویراستهٔ رویا موسوی نیا است. انتشارات ارجمند این کتاب را در سال ۱۳۹۴ منتشر کرده است.
درباره کتاب مدیریت خشم (راهنمای درمانگران)
چاپ دوم کتاب مدیریت خشم (راهنمای درمانگران) بر اساس رویکرد شناختی - رفتاری و برای کمک به سوءمصرفکنندگان مواد نوشته شده است. این کتاب که در باب اعتیاد است، شامل ۱۲ جلسۀ درمان گروهیِ مدیریت خشم بهروش شناختی - رفتاری است. مدل درمانی مورد استفاده در این کتاب را ترکیبی از مداخلات شناختی، آرمیدگی و مهارتهای ارتباطی دانستهاند. در طی جلسات درمان، راهبردهای مختلفی برای مقابله با آغاز و تداوم خشم آموخته میشود و جهت تثبیت و یادگیری بهتر این راهبردها نیز تکالیفی به شرکتکنندگان داده میشود. از جمله راهبردهایی که در این کتاب آمده است میتوان به وقفه، آرمیدگی از طریق تنفس، آرمیدگی پیشروندۀ عضلات، توقف فکر و جرأتورزی اشاره کرد.
خواندن کتاب مدیریت خشم (راهنمای درمانگران) را به چه کسانی پیشنهاد میکنیم
این کتاب را به دوستداران حوزهٔ روانشناسی عمومی (درمانگران و درمانجویان) پیشنهاد میکنیم.
بخشی از کتاب مدیریت خشم (راهنمای درمانگران)
«دستورالعمل رهبر گروه
جلسات هفت و هشت، به این دلیل ترکیب شدهاند که برای آموزش مناسب جرأتورزی، پرخاشگری، انفعال و مدل حل تعارض بیش از یک جلسه نیاز است.
جرأتورزی مهارتی اساسی برای تعاملات بین فردی و مدیریت خشم است که گروه، ۲ هفته بر روی این مهارت تمرین خواهد کرد. این دو جلسهٔ ۹۰ دقیقهای به معرفی و آموزش جرأتورزی خواهد پرداخت. بیشتر زمان جلسهٔ این هفته، صرف مرور تعاریف جرأتورزی، پرخاشگری، انفعال و ارائهٔ مدل حل تعارض خواهد شد. مدل حل تعارض راهبردی جرأتورزانه جهت حل تعارض با دیگران است. این مدل، شامل مجموعه گامهای حل مسئله است که اگر به دقت دنبال شوند، امکان آغاز خشم را به حداقل میرساند. از طرف دیگر، جلسهٔ هفتهٔ آینده به ایفای نقش اعضای گروه در موقعیتهای واقعی زندگی با استفاده از مدل حل تعارض اختصاص دارد.
ذکر این نکته دارای اهمیت است که جرأتورزی، پرخاشگری و پاسخهای منفعل، حاصل یادگیری هستند و در نتیجه صفاتی ارثی و غیرقابل تغییر نیستند. هدف این دو جلسه، آموزش اعضا برای چگونگی استفاده از مدل حل تعارض برای به کار بردن پاسخهای جرأتورزانه به جای پاسخهای منفعلانه و یا پرخاشگرانه است.
ارزیابی
از اعضای گروه بخواهید تا گزارش بالاترین سطح خشم خود را در مقیاس خشم که در طی هفتهٔ گذشته به آن رسیدهاند، بیان کنند. اطمینان حاصل نمایید که آنها نمرهٔ ۱۰ را به موقعیتهایی اختصاص میدهند که در آن کنترل خشم خود را از دست دادهاند و پیامدهای منفی را تجربه کردهاند. از آنها بخواهید وقایع برانگیزانندهٔ خشم خود را (که موجب رسیدن به بالاترین سطح خشم آنها شده است) توصیف نمایند. به آنها در شناسایی و طبقهبندی نشانههایی که در پاسخ به واقعهٔ برانگیزانندهٔ خشم رخ داده است کمک کنید. همچنین از اعضای گروه بخواهید پیشرفت خود را در تهیهٔ برنامههای کنترل خشم گزارش دهند.
نکات پیشنهادی
(از متن زیر استفاده کنید یا اینکه با عبارات خود آن را بیان کنید).
آموزش جرأتورزی
جلسات هفت و هشت، به آموزش جرأتورزی و مدل حل تعارض میپردازند. جرأتورزی، شامل مجموعهای از مهارتها و رفتارهایی است که یادگیری و تسلط بر آنها نیاز به زمان و تمرین دارد. در این گروه، ما بر روی جنبهٔ مهم آموزش جرأتورزی، یعنی حل تعارض، کار خواهیم کرد. مدل حل تعارض، برای کمک به اعضا جهت مدیریت بهتر خشم مؤثر است.
بسیاری از تعارضات بین فردی هنگامی رخ میدهند که شما احساس میکنید حقتان ضایع شده است. در واقع، قبل از ورود به درمان مدیریت خشم، احتمالاً در مقابل این احساس که دیگران حقوق شما را نقض کردهاند و با بیاحترامی با شما رفتار نمودهاند، با رفتار پرخاشگرانه پاسخ میدادید. در جلسهٔ حاضر، ما در مورد شیوههای حل تعارضات بین فردی بدون متوسل شدن به پرخاشگری بحث خواهیم کرد.
همانگونه که در جلسهٔ اول بحث شد، پرخاشگری رفتاری است که موجب آسیب یا صدمه به فردی دیگر میشود. این رفتار میتواند شامل سوءاستفادهٔ کلامی، تهدید یا اعمال خشونتآمیز باشد. اغلب، هنگامی که شخص دیگری حق شما را ضایع میکند، اولین واکنش شما این است که این کار را تلافی کنید. پیام اصلی پرخاشگری این است که احساسات، افکار و باورهای من مهم و احساسات، افکار و باورهای شما بیاهمیت و غیرمنطقی هستند.
شیوهای جایگزین برای رفتار پرخاشگرانه، رفتار منفعلانه یا غیر جرأتورزانه است. عمل به شیوهٔ منفعلانه یا بدون جرأتورزی، نامطلوب است زیرا با این رفتار اجازه میدهید حقوقتان ضایع شود. ممکن است از دست کسی که حق شما را ضایع کرده است خشمگین شوید و یا از دست خود عصبانی شوید که چرا از حق خود دفاع نکردید. علاوه بر این، زمانی که با این شخص در موقعیت دیگری برخورد میکنید احتمالاً بیشتر عصبانی میشوید. پیام اصلی انفعال این است که احساسات، افکار و باورهای شما اهمیت دارند، اما احساسات، افکار و باورهای من بیاهمیت و غیرمنطقی هستند. اگرچه عمل به شیوهٔ منفعلانه و غیر جرأتورزانه موجب اجتناب از پیامدهای منفی مرتبط با پرخاشگری میشود، با این وجود، ممکن است سرانجام به پیامدهای شخصی منفی از قبیل کاهش عزت نفس و بازداری از ارضا نیازها منجر گردد.»
حجم
۱۲۶٫۱ کیلوبایت
سال انتشار
۱۳۹۴
تعداد صفحهها
۸۰ صفحه
حجم
۱۲۶٫۱ کیلوبایت
سال انتشار
۱۳۹۴
تعداد صفحهها
۸۰ صفحه