کتاب شناسایی و موانع اجرای آرای داوری تجاری بین المللی
معرفی کتاب شناسایی و موانع اجرای آرای داوری تجاری بین المللی
کتاب شناسایی و موانع اجرای آرای داوری تجاری بینالمللی در حقوق ایران و حقوق بینالملل نوشتهٔ فاطمه سعیدیان است و در نشر متخصصان به چاپ رسیده است.
درباره کتاب شناسایی و موانع اجرای آرای داوری تجاری بین المللی
اگرچه فصل نهم قانون اجرای احکام مدنی مصوب ۱۳۵۶ حاوی موادی در مورد چگونگی اجرای آرای داوری خارجی در ایران است اما به نظر میرسد که برای اجرای عموم آرای داوری باید به عهدنامهٔ نیویورک ۱۹۵۸ توسل جست. ازاینرو یکی از اقدامات مؤثر در کشور در این خصوص، درنظرگرفتن تمهیداتی برای شناسایی و اجرای آرای داوری صادره در ایران، در سایر کشورها و اجرای آرای صادره در سایر کشورها بوده و به همین منظور نیز ایران مهمترین و معروفترین سند بینالمللی موجود در این زمینه را (عهدنامه ۱۹۵۸ نیویورک) در سال ۱۳۸۰ پذیرفته که بیشترین و گستردهترین شروط متعادل و عادلانه را در اجرای آرای داوری بینالمللی دارد.
اگرچه الحاق ایران به عهدنامهٔ ۱۹۵۸ نیویورک گامی بهسوی پیشرفت در زمینهٔ هماهنگسازی اجرای آرای داوری در داخل کشور با اجرای آرای داوری در سطح جهانی است؛ اما هنوز نیازمند ایجاد شرایط و قوانینی هستیم که بتوان با قوانین و مقررات شناسایی و اجرای آرای داوری جهانی همسطح و همسو شویم و مهمتر اینکه بتوانیم موانع اجرای آرای داوری (از جمله موانع قانونی) را از میان برداریم. کتاب شناسایی و موانع اجرای آرای داوری تجاری بین المللی به این مهم میپردازد.
کتاب شناسایی و موانع اجرای آرای داوری تجاری بین المللی را به چه کسانی پیشنهاد میکنیم
این کتاب به دوستداران مطالعه در موضوع حقوق و حقوق بینالملل پیشنهاد میشود.
بخشی از کتاب شناسایی و موانع اجرای آرای داوری تجاری بین المللی
«داوری دعاوی در ایران از زمانهای بسیار دور شناخته شده بوده و بهعنوان روش پسندیده و منصفانه حلوفصل اختلافات از قدیمالایام مورد استقبال و استفاده ایرانیان قرار داشته است. در حال حاضر داوری بهصورت یک سیستم حلوفصل اختلافات کامل و جامع، قسمتی از نظام دادرسی ایران را تشکیل میدهد ضمن آنکه در صحنه بینالمللی نیز ایران از اولین کشورهای موافق و حامی داوری بوده است. با این وجود به نظر میرسد ایران در دهههای اخیر در بین جوامع تجاری جهانی در این حوزه از سایر کشورها عقب مانده؛ اگرچه در سالهای اخیر اقدامات و تلاشهایی در جهت جبران عقبماندگی گذشته و قرار دادن ایران در جایگاه شایسته خود صورت گرفته است و در واقع اقدامات ایران در این عرصه، کمک به موفقیت بیشتر داوری در جامعه جهانی محسوب میشود.
امروزه با توجه به رشد روزافزون تجارت بینالمللی و لزوم حلوفصل اختلافات ناشی از تبادلات فرامرزی با کمترین هزینه و در کوتاهترین زمان ممکن، مبحث داوری و حل دعاوی و بهویژه در حوزه دعاوی تجاری از طریق داوری با استقبال گستردهای در عرصه جهانی روبهرو است. بر همین اساس برخورداری از رژیم حقوقی و قوانین مناسب و کارآمد در زمینه داوریها، شناسایی و اجرای آرای داوری در تجارت بینالمللی علاوه بر اینکه میتواند موجب اطمینان بیشتر در سرمایهگذاران خارجی شود، میتواند بر اعتبار مبادلات تجار ایرانی در عرصه بینالمللی نیز بیفزاید.
الف- رأی و مفهوم آن
در لغت به فتح را به معنای نظر، نظرگاه و دیدگاه است. در فقه، نظری است که در پی تلاش ذهن داده میشود برای حل مجهول. دادگاه پس از تقدیم دادخواست تا اجرای حکم تصمیماتی میگیرد که در سرنوشت دعوای مطروحه مؤثر است؛ این تصمیمات دادگاه ممکن است تصمیم اداری یا قضایی باشد که تصمیم قضایی، خود به حکم و قرار تقسیم میشود. به تصمیم دادگاه در امور ترافعی هنگامی که فقط به ماهیت دعوی مربوط بوده یا فقط قاطع آن باشد یا هیچیک از این دو شرط را نداشته باشد، قرار میگویند.»
حجم
۶۹۷٫۶ کیلوبایت
سال انتشار
۱۴۰۱
تعداد صفحهها
۱۲۱ صفحه
حجم
۶۹۷٫۶ کیلوبایت
سال انتشار
۱۴۰۱
تعداد صفحهها
۱۲۱ صفحه