دانلود و خرید کتاب مستند علف مریان کالدول کوپر ترجمه احمد الستی
با کد تخفیف OFF30 اولین کتاب الکترونیکی یا صوتی‌ات را با ۳۰٪ تخفیف از طاقچه دریافت کن.

معرفی کتاب مستند علف

کتاب مستند علف نوشتهٔ مریان کالدول کوپر و مارگریت التون هریسون و ارنست بومونت شودساک و ترجمهٔ احمد الستی است. انتشارات آوند دانش این کتاب را روانهٔ بازار کرده است.

درباره کتاب مستند علف

کتاب مستند علف که حاوی ۳ روایت و یک مقدمه است، به ما از این می‌گوید که در سال ۱۹۲۴ (۱۳۰۳ هـ.ش.)، ۳ آمریکایی به نام‏‌های «مریان سی. کوپر»، «ارنست بی. شودساک» و «مارگریت هریسون» از مرز خرمشهر وارد خاک ایران می‏‌شوند تا کوچ طایفهٔ بابااحمدی، شاخه‏‌ای از ایل بختیاری را فیلم‌برداری کنند. این ۳ تن موفق به ساخت فیلمی به نام «علف: تلاش قومی برای زیستن» می‌شوند که سند گران‌بهایی دربارهٔ یکی از کهن‏‌ترین فعالیت‏‌های بشری است. آن‏‌ها پس از بازگشت به آمریکا، چندین کتاب‏ و مقاله با این موضوع چاپ می‏‌کنند. کوپر تجربیات ارزندهٔ خود از کوچ را در کتابی جمع‌آوری می‌کند؛ شودساک که بعدها بینایی خود را از دست می‏‌دهد، یافته‏‌های گرانبهایش از کوچ را به‌صورت نوار صوتی به جا می‏‌گذارد و هریسون، در کتاب خاطرات زندگی‌اش به‌تشریح رویدادهای کوچ و تعامل پرفایده‌اش با کوچروان می‌پردازد. کتاب حاضر، حاصل گردآوری مطالبی است که این ۳ تن دربارهٔ تجربیات خود از کوچ نوشته و گفته‏‌اند. میراث مشترک آن‏‌ها، فیلم «علف» که اشاره به آن در هیچ تاریخ‌نگاری سینمای مستندی از قلم نمی‏‌افتد، بازنمایی باشکوهی از کوچ طایفهٔ بابااحمدی است که برای ساخت آن با مشکلات دور از تصوری دست‌وپنجه نرم کرده‏‌اند؛ از یک‌سو وسایل فیلم‌برداری‏ آن‏‌ها ابتدایی بود، فیلم خام کمی در اختیار داشتند، پول زیادی همراهشان نبود و غیر از تجربه‏‌های شودساک در تهیهٔ فیلم خبری، هیچ‌کدام تا آن زمان فیلمی نساخته بودند. از سویی دیگر، با فرهنگ عشایر کوچ‌رو کاملاً غریبه بودند، زبان ایشان را نمی‏‌دانستند و از مدت زمان نفس‏‌گیر کوچ و مخاطرات و سختی‏‌های جانکاه آن بی‌اطلاع بودند. با وجود این، به‌کمک راهکارهایی که به کار گرفتند، مستندی ماندگار و باشکوه از نوعی زندگی به جای گذاشتند که اینک فراموش شده است. به‌راستی آن‏‌ها چگونه موفق شدند چنین فیلمی بسازند؟

کتاب «مستند علف؛ سه روایت و یک مقدمه»، توصیف روشنی از راهکارهایی است که این ۳ تن به کار برده‌اند. کتاب حاضر متنی کاربردی است که به سازندگان فیلم‌های مستند می‏‌آموزد چگونه ارتباط دوطرفه‏‌ای، متکی بر احترام و اعتماد، با مردم موردنظر فیلم خود برقرار کنند تا بتوانند از همکاری آن‏‌ها بهره ببرند. این کتاب با اتکا بر نوشته‏‌های سازندگان فیلم «علف»، نکات فراموش‏‌شده و مبهمی را برای پژوهشگران تاریخ سینمای مستند و به‌ویژه مستند مردم‏‌نگار آشکار می‏‌کند که در فیلم بازگو نمی‏‌شوند. گردآوری متون این‌چنینی اطلاعات درخورتوجهی را نیز برای دانشجویان و علاقه‏‌مندان قوم‏‌نگاری فراهم می‏‌کند که شیوه‏‌های فراموش‏‌شدهٔ زندگی اقوام دیرین را مطالعه می‏‌کنند.

خواندن کتاب مستند علف را به چه کسانی پیشنهاد می‌کنیم

خواندن این کتاب را به دوستداران سینما مستند پیشنهاد می‌کنیم.

نظری برای کتاب ثبت نشده است
بریده‌ای برای کتاب ثبت نشده است

حجم

۷٫۵ مگابایت

سال انتشار

۱۳۹۴

تعداد صفحه‌ها

۲۹۲ صفحه

حجم

۷٫۵ مگابایت

سال انتشار

۱۳۹۴

تعداد صفحه‌ها

۲۹۲ صفحه

قیمت:
۹۷,۵۰۰
تومان