کتاب حکایت هایی شیرین درباره سکوت
معرفی کتاب حکایت هایی شیرین درباره سکوت
کتاب حکایت هایی شیرین درباره سکوت از گروه ادبیات فارسی و منتشرشده توسط موسسه فرهنگی هنری قوی سفید کودکان است.
درباره کتاب حکایت هایی شیرین درباره سکوت
چه پندها و نصیحتهایی که در واژۀ «سکوت یا خاموشی» نهفته نیست و چه درسهایی که بزرگان ایران و جهان به زبان نظم و نثر در این باره ندادهاند. در این میان استاد سخن سعدی گوی سبقت از دیگران ربوده و در کتاب ارزشمند گلستان یک باب یا فصل شامل چندین حکایت با عنوان «فواید خاموشی» آورده است. جالب اینجاست که این کتاب خود پس از جدال سعدی با خود بر سر «سخن گفتن یا سکوت کردن» نوشته شده است. چنانکه او در مقدمۀ این کتاب با نثر شیوای خود چنین نقل میکند:
یک شب تامل ایام گذشته میکردم و بر عمر تلف کرده تاسف میخوردم .... بعد از تامل این معنی مصلحت آن دیدم که در نشیمن عزلت نشینم و دامن ازصحبت فراهم چینم و دفتر از گفته های پریشان بشویم و من بعد پریشان نگویم که:
زبان بریده به کنجی نشسته صمُّ بُکم به از کسی که نباشد زبانش اندر حکم
ولی حوادثی پیش میآید که بالاخره او تصمیم میگیرد کتاب گلستانی بنویسد که باد خزان آسیبی به آن نرساند و گردش زمان خرمی بهارش را رو به زردی نبرد و با شیرینی بسیار به دوستش میگوید:
به چه کار آیدت ز گل طبقی از گلستان من ببر ورقی
کتابی که در پیش رو دارید در بخش اول به حکایتهای گلستان در این باب اختصاص دارد. هر چند خواندن حکایتهای سعدی با زبان نثر مسجَّع شور و حال دیگری دارد و انسان را به وجد میآورد ولی این برای برخی خوانندگان دشوار و سنگین است و ما را به این کار واداشت که این حکایتها را با زبانی سادهتر بازنویسی کنیم و در این راه از اضافه کردن عبارات و جملاتی به اصل داستان ناگزیر بودیم خصوصاً در برخی حکایتها که بیرون کشیدن درونمایۀ سکوت و خاموشی از آنها خواننده را با چالش روبرو مینماید.
از آنجایی که فواید خاموشی در آنچه سعدی در گلستان به اختصار آورده خلاصه نمیشود زیباتر و کاملتر آن دیدیم که بخش دومی نیز به این کتاب اضافه کنیم و حکایتهای باارزش دیگری را از منابع ادب ایران و جهان بیاوریم تا حق مطلب بهتر ادا شود و خواننده ضمن آشنایی با چهرههای مختلف سکوت بیشتر نصیحت گیرد.
در این کتاب هر حکایت شامل یک عنوان، یک درس و یک داستان است.
فهرست کتاب
۱۶) حکایت شانزدهم: کوه خشم
۱۷) حکایت هفدهم: دستمال زنانه
۱۸) حکایت هیجدهم: بیمار و مرد آهنگر
۱۹) حکایت نوزدهم: حقهباز دروغگو
۲۰) حکایت بیستم: سکوت یونس پیامبر(ع)
۲۱) حکایت بیست و یکم: سکوت زکریای پیامبر(ع)
۲۲) حکایت بیست و دوم: سکوت مریم پاکدامن(ع)
۲۳) حکایت بیست و سوم: خروس آگندهگوش
۲۴) حکایت بیست و چهارم: بازرگان و طوطی
۲۵) حکایت بیست و پنجم: لاکپشت و دو مرغابی
مراجع
خواندن کتاب حکایت هایی شیرین درباره سکوت را به چه کسانی پیشنهاد میکنیم
این کتاب را به دوستداران ادبیات کلاسیک ایران پیشنهاد میکنیم.