دانلود و خرید کتاب حق الناس محبوبه فهیمی
تصویر جلد کتاب حق الناس

کتاب حق الناس

امتیاز:
۴.۷از ۳ رأیخواندن نظرات

معرفی کتاب حق الناس

کتاب حق الناس نوشتهٔ محبوبه فهیمی است. انتشارات آستان مهر این کتاب را روانهٔ بازار کرده است. این اثر حاوی آیات، روایات و داستان‌هایی درمورد حق‌الناس است.

درباره کتاب حق الناس

به حقوقی که برای حفظ مصالح خاص دنیوی افراد و برای تثبیت حقی برای آنان وضع شده، حق‌الناس می‌گویند. کتاب حق الناس به چنین موضوعی پرداخته است. نویسنده کوشیده از خلال چندین جستار این مفهوم را برای ما یادآوری کند یا جتی آموزش دهد. این کتاب چندین بخش دارد که عنوان برخی از آن‌ها عبارت از «آیا ساختمان بر آب بنا کردن استحکامی دارد؟»، «مادر مفاسد و گناهان، لقمه حرام است»، «عذاب ناشی از اعمالی که شبهه حقّ‌النّاس دارد»، «تأثیر عمیق حق الناس در عذاب برزخ و قیامت» و «نگاه متفاوت فقه به "حقّ الله" و "حقّ الناس"» است.

خواندن کتاب حق الناس را به چه کسانی پیشنهاد می‌کنیم

خواندن این کتاب را به دوستداران مطالعهٔ داستان‌هایی پیرامون مفهوم حق‌الناس پیشنهاد می‌کنیم.

بخشی از کتاب حق الناس

«انواع ظلم

امیرالمؤمنین (ع) فرمود: ظلم سه گونه است: نخست ظلمی که بخشیده نخواهد شد. دوم ظلمی که بدون دادستانی رها نمی‌شود. سوم ظلمی که بخشیده خواهد شد. ظلمی که بخشیده نخواهد شد، عبارت است از شرک به خدا.

قرآن می‌فرماید:

{إِنَّ اللّهَ لا یَغْفِرُ أَنْ یُشْرَکَ بِهِ}

اما ظلمی که بخشیده می‌شود، ستم کوچکی است که هر انسانی نسبت به خودش روا داشته است، اما ظلمی که بدون حساب رها نمی‌شود، عبارت است از ظلم بندگان نسبت به یکدیگر که قصاص در آن‌جا بسیار دشوار خواهد بود و سختی آن در حد زخم کارد و زدن تازیانه نیست، بلکه بسیار سخت‌تر است.

رسول خدا (ص) فرمود:

«هر کس از قصاص می‌ترسد، از ستم به مردم خودداری کند».

مشکل حساب‌رسی به حق الناس در قیامت این است که در آن‌جا چیزی ندارد تا به طلبکاران بدهند؛ مثلاً کسی که اموال مردم را در دنیا غصب کرده یا نفقه زن و فرزندانش را نداده یا شخصی را کشته و دیه‌اش را نپرداخته یا ضربه‌ای به مظلومی زده و دیه‌اش را نداده یا زیان مالی به کسی زده و جبرانش نکرده یا از کسی غیبت کرده یا به او توهین و هتک حرمت کرده و راضی‌اش نساخته است، در قیامت و به هنگام دادرسی چیزی ندارد تا به طلب‌کاران بپردازد.

امکان دارد خدای متعال در قیامت از حقوق تضیع شده خودش صرف نظر کند، ولی از حقوق تضیع شده بندگان نسبت به یکدیگر صرف نظر نخواهد کرد؛ مگر اینکه خودشان رضایت دهند و از دادخواهی صرف نظر کنند»

hossein.agha
۱۴۰۳/۰۶/۰۳

من بخش هایی از کتاب رو خوندم نام کتاب و مطالب اون یک تلنگری هست برای ما تشکر میکنم امیدوارم خداوند ضمینه جبران رو برای همه ما فراهم نماید الهی العفو

کاربر 6706153
۱۴۰۲/۰۹/۰۸

عالی

پیامبر خدا (ص): «یقولُ اللّه ُ عَزَّوجلَّ: و عِزَّتی و جلالِی لأَنتَقِمَنَّ مِن الظّالِمِ فی عاجِلِهِ و آجِلِهِ، و لأنتَقِمَنَّ مِمَّن رَأی مَظلوما فَقَدَرَ أن یَنصُرَهُ فلَم یَنصُرْهُ» خداوند عزّوجلّ می‌فرماید: به عزّت و جلالم سوگند که از ستمگر در دنیا و آخرت، به طور قطع انتقام می‌گیرم، و از کسی هم که ستمدیده‌ای را ببیند و بتواند یاریش رساند و نرساند، بی‌گمان انتقام می‌گیرم.
hossein.agha
قرآن کریم می‌فرماید: {بَلی مَنْ کسَبَ سَیِّئَةً وَ أَحاطَتْ بِهِ خَطیئَتُهُ فَأُولئِک أَصْحابُ النَّارِ هُمْ فیها خالِدُونَ} آن کسانی که برای خودشان مار و عقرب و غل و زنجیر و آتش جهنّم تهیه کرده‌اند، در برزخ گرفتار آتش و غل و زنجیرهای آهنین و مار و عقرب می‌شوند که خود از پیش فرستاده‌اند و به قدری به آنان بد می‌گذرد که یک ساعتش، میلیون‌ها ساعت و یک شبانه روزش، میلیون‌ها شبانه روز است. فریادرسی هم ندارند، فریادرس آنها همان عذابی است که آنان را احاطه کرده است.
hossein.agha
دنیای تو برای تو همان قدر است که قیامتت را اصلاح کند
hossein.agha
پیامبر اکرم (ص) می‌فرماید: زیاد استغفار کنید زیرا استغفار روزی را به سوی شما می‌کشاند
hossein.agha
قرآن کریم در آیات متعدّدی هشدار می‌دهد که آنچه بندگان در برزخ یا قیامت می‌بینند، خودشان از پیش برای خود فرستاده‌اند: {ذلِک بِما قَدَّمَتْ أَیْدیکمْ}
hossein.agha
علامه مجلسی در خصوص دوّمین عملی که در راحتی برزخ او تأثیر داشته، می‌فرماید: روزی به مسجد می‌آمدم و تگرگ تندی گرفت. دیدم یک بچّه گربه زیر تگرگ است و راه نجاتی ندارد، دلم برای او سوخت و بچه گربه را زیر عبای خود گرفتم تا تگرگ تمام شد و سپس او را رها کردم. کمک به این بچّه گربه نیز برای من بسیار سودمند بود.
hossein.agha
ای فرزندم! بدان که رزق دو رزق است: رزقی که تو به دنبال آن هستی و رزقی که آن به دنبال تو است، که رزق نوع دوم طوری است که اگر هم به سوی آن نروی به سوی تو می‌آید چه زشت است فروتنی به هنگام نیاز و ستم کاری به هنگام بی نیازی.
hossein.agha
حضرت در خطبه ۱۱۴ در نهج البلاغه می‌فرماید: خداوند رزق را تکفل کرده و به عهده گرفته ولی عمل برای آبادانی قیامت را به عهده شما گذاشته است. فهم این مسئله یکی از اسرار عرفانی است
hossein.agha
در اینجا چون صاحب حق مردم اند، رعایت و نادیده گرفتن آن ارتباط مستقیمی با بحث عدالت خداوند دارد. خداوندی که یکی از صفاتش عادل بودن است و دینی که یکی از اصولش عدل است چگونه ممکن است حقوق انسانها برایش کم اهمیت باشد
hossein.agha
«به عزّت و جلال خودم سوگند، از ظلم هیچ ظالمی نخواهم گذشت، اگر چه به اندازه دست بر دست زدنی باشد، یا با فشار دادن دستی از روی ستم، محقق شده باشد».
hossein.agha

حجم

۱۱۵٫۶ کیلوبایت

سال انتشار

۱۴۰۱

تعداد صفحه‌ها

۹۰ صفحه

حجم

۱۱۵٫۶ کیلوبایت

سال انتشار

۱۴۰۱

تعداد صفحه‌ها

۹۰ صفحه

قیمت:
۳۵,۰۰۰
تومان