دانلود و خرید کتاب ام اس رضا جوهری‌فرد

معرفی کتاب ام اس

کتاب ام اس نوشتهٔ رضا جوهری فرد، خدیجه بازیاری و نسترن مجدی نسب است. انتشارات دهکده سلامت این کتاب را روانهٔ بازار کرده است.

درباره کتاب ام اس

کتاب ام اس (از دیدگاه سیستم اندیش) که با مقدمه‌ای به قلم دکتر  «فرزاد گلی» آغاز شده، با هدف آشنایی مخاطبان با رویکرد سیستم‌اندیش و نگاه زیست‌روان‌اجتماعی به بیماری ام‌اس (MS) نوشته شده است؛ تا علاوه بر بعد زیست‌شناختی بیماری، ابعاد روان‌شناختی و اجتماعی آن مدنظر درمانگران قرار گیرد. نویسندگان این کتاب بر آن بودند تا با رویکرد سیستم‌اندیش، به بررسی بیماری ام‌اس از منظر عصب‌شناختی بپردازند، اما پیش از بررسی جنبه‌های زیست ـ روان ـ اجتماعی این بیماری، لازم بوده است ویژگی‌های رویکرد سیستمی به سلامت معرفی شود.

این اثر در ۵ فصل نوشته شده است که عنوان آن‌ها به‌ترتیب عبارت است از «پزشکی روان‌تنی - رویکردی سیستم‌اندیش به سلامت»، «سازوکار پدیده‌های روان‌تنی»، «ام‌اس از دیدگاه زیست‌شناختی»، «ام‌اس از دیدگاه روانی‌اجتماعی» و «درمان روان‌تنی بیماران مبتلا به ام‌اس».

خواندن کتاب ام اس را به چه کسانی پیشنهاد می‌کنیم

خواندن این کتاب را به درمانگران بیماری ام‌اس پیشنهاد می‌کنیم.

بخشی از کتاب ام اس

«مالتیپل اسکلروزیس (ام‌اس) بیماری‌ای است که معمولاً در سنین جوانی افراد را مبتلا می‌سازد، یعنی زمانی که فرد آمادهٔ برنامه‌ریزی برای زندگی اجتماعی، اشتغال و زندگی خانوادگی است. این بیماری می‌تواند باعث ایجاد نشانه‌ها و اختلالات خلقی و روان‌شناختی ناشی از مزمن بودن ماهیت بیماری و نداشتن پیش‌آگهی قطعی در بیمار شود. مطالعات نشان داده است که بیماران مبتلا به ام‌اس نسبت به افراد سالم، دارای سطوح بسیار بالاتری از اختلالات روان‌شناختی همچون افسردگی، استرس و اضطراب هستند (مک‌کاب، ۲۰۰۵).

عکس العملی که افراد در برخورد با تشخیص ام‌اس نشان می‌دهند، مشابه واکنشی است که در روبه روشدن با هر حادثه آسیب‌زننده و توأم با فقدان و از دست دادن، پیش می‌آید. یعنی فرد از مجموعه‌ای از مراحل شوک و انکار بیماری، خشم نسبت به دنیا، خود و دیگران، چانه‌زنی و امید برای بازگشت به سلامتی، افسردگی و در نهایت پذیرش بیماری عبور می‌کند.

به‌طوری‌که عوارض ناشی از این بیماری، علاوه بر ایجاد ناراحتی‌های جسمانی؛ فشارهای روانی، اجتماعی و اقتصادی نیز بر بیمار و خانوادهٔ وی تحمیل می‌کند. این بیماری به افت عملکرد فردی و اجتماعی منجر می‌شود و درنتیجه بر چگونگی ایفای نقش در زندگی، وضعیت شغلی و نهایتاً کیفیت زندگی و سلامت روانی و جسمی بیماران مبتلا تأثیر به سزایی می‌گذارد (والینگ و همکاران، ۲۰۰۵).

تظاهرات بالینی بیماری ام‌اس نقش مهمی در سازگاری فرد با این بیماری ایفا می‌کند. به همین جهت مداخلات روان‌درمانی که این تظاهرات را هدف قرار می‌دهد، می‌تواند به سازگاری فرد با این بیماری کمک کند (آتش‌زاده و همکاران، ۲۰۰۲؛ جابسون و موس ـ موریس، ۲۰۰۳).

همچنین یکی از مسائلی که باعث ایجاد مسئله در انطباق مناسب افراد با بیماری ام‌اس می‌شود، پیش‌بینی‌ناپذیری سیر بیماری است. معمولاً عود علائم باعث اختلال عملکرد و آشفتگی روانی بیمار شده و با بهبود علائم، فرد مجدداً به آینده امیدوار می‌شود. هربار عود مجدد بیماری، به بلاتکلیفی فرد دامن می‌زند و بیمار احساس می‌کند بر زندگی خود کنترل ندارد.

از آنجا که به خاطر مسائلی مانند دوره‌های عود بیماری، خستگی، مشکلات حرکتی (در صورت وجود) و افت توان ذهنی و شناختی، انجام فعالیت‌های شغلی، خانوادگی و اجتماعی به صورت قبل میسر نیست، فرد دچار حس گناه، بی‌ارزشی و اضطراب می‌شود و خود را از دیگران جدا می‌بیند و احساس تنهایی می‌کند. به‌علاوه، تغییر نقش بیمار نسبت به گذشته، باعث افت اعتماد به نفس وی شده و او را با سؤالات اساسی در مورد هویت خود و معنای زندگی‌اش مواجه می‌سازد.»

نظری برای کتاب ثبت نشده است

حجم

۵۶۸٫۱ کیلوبایت

سال انتشار

۱۴۰۰

تعداد صفحه‌ها

۹۰ صفحه

حجم

۵۶۸٫۱ کیلوبایت

سال انتشار

۱۴۰۰

تعداد صفحه‌ها

۹۰ صفحه

قیمت:
۴۴,۰۰۰
تومان