دانلود رایگان کتاب به یاد معلم ناصر مکارم شیرازی

معرفی کتاب به یاد معلم

«به یاد معلم» مشتمل بر چهل حدیث ارزشمند از حضرات معصومین: در مورد «علم وعالم» است که آیت‌‌الله العظمی مکارم شیرازی به شرح و تفسیر آن پرداخته است و ابوالقاسم علیان نژادی، آن را گردآوری و تدوین کرده است. بخشی از این روایات (ده حدیث اوّل) صبح‌های چهارشنبه، نیمه دوم سال ۱۳۸۷ در مدرسۀ الامام امیرالمؤمنین (ع) برای کارمندان و اعضای دفتر معظّم‌له شرح شده، و بخش دوم آن (از حدیث یازدهم تا سی‌ام) از مباحث اخلاقی معظّم‌له در درس خارج فقه سال‌های ۱۳۷۱ تا ۱۳۹۲ انتخاب شده، و بخش سوم (از حدیث سی و یکم تا چهلم) از کتاب‌های مختلف استاد گرفته شده که نام آن‌ها در پاورقی آمده است.
S
۱۳۹۶/۱۰/۰۵

گرامیان خواندن این کتاب بسیار مفید است لطفاً در اولین فرصت مطالعه بفرمایید. از خواندنش حظ وافری نصیب حقیر شد. بریده هایی از آن به اشتراک گذاشتم.

ka'mya'b
۱۳۹۶/۱۰/۲۶

کتاب قشنگیه و راجع به یادگیری علوم، وجوب احترام و نحوه ی احترام گذاشتن به اساتید و هرکسی که ازش چیزی یاد گرفتیم و کلا در زمینه ی آموزش و یادگیری خیلی سخنان ارزشمند داره که از قرآن و احادیث

- بیشتر
علی
۱۳۹۹/۰۱/۲۳

کتابی کوتاه و مفید.

هستی
۱۳۹۵/۰۷/۲۲

خوبه

پناه 66
۱۴۰۳/۰۴/۳۰

خوبه

سجاد
۱۴۰۰/۰۵/۱۶

خیلی قشنگ بود، باعث انگیزه میشه برای رفتن دنبال علم و دانش :)

به کسی که سخن می‌گوید نگاه مکن، به سخنی که می‌گوید دقّت کن
F313
رسول خدا (ص) فرمودند: «صِنْفانِ مِنْ اُمَّتی اِذا صَلُحا صَلُحَتْ اُمَّتی، وَ اِذا فَسَدا فَسَدَتْ اُمَّتی. قیلَ یا رَسُولَ اللهِ وَ مَنْ هُما؟ قالَ: الْفُقَهاءُ وَالاُمَراءُ؛ اگر دو گروه از امّت من اصلاح شوند تمام امّت اصلاح خواهد شد و چنانچه آن دو فاسد شوند تمام امّت من به فساد کشیده می‌شوند. شخصی پرسید: ای رسول خدا! آن دو گروه کیانند؟ فرمود: «عالمان و حاکمان» .
S
آری، ندانستن عذر نیست، باید رفت و یاد گرفت. و لذا طلب علم در اسلام واجب شده و تفاوتی در این مساله بین زن و مرد نیست،
ka'mya'b
هیچ یک از شما در سؤال کردن نسبت به آنچه نمی‌داند خجالت نکشد
F313
«عمل زیادِ بدون کیفیت که شخصِ جاهلِ تابعِ هوا و هوس انجام می‌دهد، مردود است
F313
پیامبر گرامی اسلام (ص) فرمودند: «لا خَیرَ فِی الْعَیشِ اِلّا لِرَجُلَینِ: عالِمٍ مُطاعٍ اَوْ مُسْتَمِعٍ واعٍ؛ زندگی فقط برای دو گروه مفید است (وبقیه از زندگی بهره‌ای نمی‌برند) اوّل: عالمان مطاع (دانشمندانی که سخنانشان مورد قبول و عمل مردم است) دوم: کسانی (که عالم نیستند، ولی) گوش به فرمان عالمی هستند و به سخنانش عمل می‌کنند» .
zaraakra
آیا به شما خبر دهم که بخشنده‌ترین بخشندگان چه کسی است؟ اصحاب گفتند: بله، ای رسول خدا. حضرت فرمود: خداوند بخشنده‌ترین بخشندگان است و من بخشنده‌ترین فرزندان آدم هستم. و بخشنده‌ترین انسان‌ها پس از من شخصی است که علمی را فراگیرد و آن را در میان مردم منتشر کند که خداوند چنین انسانی را در روز قیامت همچون یک اُمّت مبعوث می‌سازد و شخصی که جانش را بر کف گیرد و در راه خدا کشته شود» .
S
امام چهارم (ع) می‌فرماید هر موجود خشک یا تازه‌ای که زیر پای طالب علم قرار می‌گیرد متوجّه می‌شود که او در پی دانش است و برایش تسبیح می‌کند و یا طبق برخی از روایات برای او طلب مغفرت می‌نماید.
S
پیامبر گرامی اسلام (ص) فرمودند: «لا خَیرَ فِی الْعَیشِ اِلّا لِرَجُلَینِ: عالِمٍ مُطاعٍ اَوْ مُسْتَمِعٍ واعٍ؛ زندگی فقط برای دو گروه مفید است (وبقیه از زندگی بهره‌ای نمی‌برند) اوّل: عالمان مطاع (دانشمندانی که سخنانشان مورد قبول و عمل مردم است) دوم: کسانی (که عالم نیستند، ولی) گوش به فرمان عالمی هستند و به سخنانش عمل می‌کنند» .
rezvan
استواری دین و دنیا به چهار چیز است؛ (نخست) دانشمندی که علم خود را به کار گیرد (و دوم) نادانی که از فراگیری علم سرباز نزند (و سوم) سخاوتمندی که در کمک‌های مالی به دیگران بخل نورزد (و چهارم) نیازمندی که آخرت خود را به دنیایش نفروشد» .
ka'mya'b
اگر دو گروه از امّت من اصلاح شوند تمام امّت اصلاح خواهد شد و چنانچه آن دو فاسد شوند تمام امّت من به فساد کشیده می‌شوند. شخصی پرسید: ای رسول خدا! آن دو گروه کیانند؟ فرمود: «عالمان و حاکمان»
ka'mya'b
اساساً فرق انسان خوشبخت و بدبخت در همین نکته است که انسان سعادتمند زمام نفس را به دست دارد. هر زمان اراده کند آن را به حرکت وا می‌دارد و هر زمان بخواهد آن را متوقّف می‌سازد. امّا انسان شقاوتمند زمامش به دست نفس است، که او را به هر کجا بخواهد می‌برد.
ka'mya'b
دین ما علم را مقدّمه عمل می‌داند و همه عالمان باید تلاش کنند ابتدا به آموخته‌های خود عمل کنند، سپس آن را در اختیار دیگران قرار دهند.
کیان
پیامبر اکرم (ص) فرمودند: «یجیئُ الرَّجُلُ یوْمَ الْقیامَةِ وَ لَهُ مِنَ الْحَسَناتِ کالسَّحابِ الرُّکامِ اَوْ کالْجِبالِ الرَّواسِیَ، فَیقُولُ: یا رَبِّ اَنّی لی هذا وَ لَمْ اَعْمَلْها؟ فَیقُولُ: هذا عِلْمُکَ الَّذی عَلَّمْتَهُ لِلنّاسِ یعْمَلُ بِه مِنْ بَعْدِکَ؛ روز قیامت کسی را به صحنه محشر می‌آورند که حسناتش مانند کوه‌های سر به فلک کشیده یا ابرهای متراکم است. خطاب به خداوند عرض می‌کند: این اعمال که من آن‌ها را به جا نیاورده‌ام از کجا وارد نامه اعمال من شده است؟ خداوند می‌فرماید: این نتیجه دانش توست که به دیگران تعلیم دادی و پس از تو به آن عمل کردند» .
S
ای هشام! عمل مختصر و کمی که عالِمِ عاقل انجام می‌دهد، هم قبول است وهم دو چندان می‌شود؛ امّا عمل زیادی که اهل هوا و هوس و جاهلان بجا می‌آورند پذیرفته نمی‌شود
F313
خداوندا! به ما توفیق علم و عمل عنایت فرما و روز به روز بر ایمان و تقوایمان بیفزا.
ka'mya'b
«بخشنده‌ترین بخشندگان کسی است که علمی را فرا گیرد و آن را به دیگران نیز منتقل سازد»
ka'mya'b
مصلحت روزه مبارزه با هوای نفس است که منشأ همه خطاها و گناهان می‌باشد.
کیان
همه کمال‌ها در سه چیز (زیر) خلاصه شده است: تفقّه در دین، صبر در مقابل حوادث ناگوار، حساب و کتاب در مخارج زندگی» .
کیان
این که گفته شده: «مردم تابع دین حاکمان و رهبران خود هستند» ؛ (الناسُ عَلی دِین مُلوکهِم) سخن صحیحی است، زیرا حاکمان و رهبران جامعه سرنوشت‌ساز هستند. مردم مکه قبل از اسلام که زیر نظر ابوسفیان‌ها و ابوجهل‌ها بودند عصر جاهلیت را تشکیل دادند، و همان انسان‌ها بعد از ظهور اسلام هنگامی که زیر نظر پیامبر اکرم (ص) قرار گرفتند انسان‌هایی پیشرو و سرآمد و نخبه روزگار شدند. و دوباره پس از رحلت پیامبر اسلام (ص) هنگامی که زیر نظر خلفا قرار گرفتند به ارزش‌های جاهلی بازگشتند و در عصر حکومت علی (ع) دوباره به سمت ارزش‌های انسانی و دینی حرکت کردند. بنابراین، هر جامعه‌ای هم به عالم و دانشمند نیازمند است وهم به امیر و حاکم و هر دو در سعادت و شقاوت جامعه تأثیر گذارند.
S

حجم

۱۰۹٫۱ کیلوبایت

سال انتشار

۱۳۹۳

تعداد صفحه‌ها

۱۹۰ صفحه

حجم

۱۰۹٫۱ کیلوبایت

سال انتشار

۱۳۹۳

تعداد صفحه‌ها

۱۹۰ صفحه

قیمت:
رایگان