دانلود و خرید کتاب روش شناسی دانش اجتماعی مسلمین رویکردهای فقهی یحیی بوذری نژاد
با کد تخفیف OFF30 اولین کتاب الکترونیکی یا صوتی‌ات را با ۳۰٪ تخفیف از طاقچه دریافت کن.
تصویر جلد کتاب روش شناسی دانش اجتماعی مسلمین رویکردهای فقهی

کتاب روش شناسی دانش اجتماعی مسلمین رویکردهای فقهی

معرفی کتاب روش شناسی دانش اجتماعی مسلمین رویکردهای فقهی

کتاب روش شناسی دانش اجتماعی مسلمین رویکردهای فقهی با ترجمهٔ یحیی بوذری نژاد در انتشارات دانشگاه تهران منتشر شده است.

درباره کتاب روش شناسی دانش اجتماعی مسلمین رویکردهای فقهی

کتاب روش شناسی دانش اجتماعی مسلمین رویکردهای فقهی به پنج فصل تفکیک شده است. در فصل اول به بیان کلیاتی دربارۀ دانش فقه و پیوند و نسبت آن با حکمت عملی و جامعه‌شناسی (که هر دو از علوم اجتماعی بشری هستند) پرداخته شده است. اینکه‌ حکمت عملی، علم اجتماعی مبتنی بر عقل برهانی است و جامعه‌شناسی که دانش اجتماعی مبتنی بر عقل مدرن است و فقه نیز علمی که تنظیم کنندۀ کنش‌های انسان و مبتنی بر وحی است، از مباحث مورد تأکید فصل نخست هستند؛ در فصل دوم به چگونگی پیدایش روش‌های استنباط احکام شرعی در صدر اسلام پرداخته است. اینکه اختلاف صحابه با یکدیگر و امام علی با آن‌ها در روش استنباط، چگونه سبب پیدایش مذاهب چهارگانۀ فقهی اهل سنت و مذهب فقهی جعفری شد، به تفصیل بررسی شده است؛ در فصل سوم روش‌های مذاهب فقهی اهل سنت و منابع آن‌ها به‌تفصیل بیان شده‌اند و به منابع و روش‌هایی که از اهمیت اساسی در فقه اجتماعی برخوردارند، مانند قیاس، استحسان، مصالح مرسله وعرف، با تفصیل پرداخته شده است؛ در فصل چهارم روش‌های فقهی شیعی اعم از اخباریان و اصولیان را بررسی کرده‌ایم. در این فصل روش‌های فقه شیعه به اصولی و اخباری تفکیک شده است و با نگاهی به ادوار تاریخی آن‌ها به علت انتشار اخباری‌گری در دورۀ صفویه نیز اشاره شده است؛ در نهایت در فصل پنجم مسئلۀ بسیار مهم، فقه و تغییرات اجتماعی را بررسی کرده‌ایم. در این فصل به ملاک‌های احکام ثابت و متغیر با‌توجه‌به دیدگاه‌های مختلف اشاره شده است، آنگاه به راه حل تطبیق اسلام با تحولات عصر جدید و احیای روش و نظریۀ مقاصد الشریعه از منظر اندیشمندان مسلمان معاصر، اعم از شیعه و اهل تسنن اشاره شده و دربارۀ اهمیت توجه به اهداف شریعت به‌مثابۀ روشی در فقه اجتماعی و بسط‌وتوسعۀ آن، ملاحظاتی مطرح شده است.

درباره انتشارات دانشگاه تهران

مؤسسهٔ انتشارات دانشگاه تهران بر انتشار کتاب‌های آکادمیک تمرکز دارد. این مؤسسه از سال ۱۳۲۵ کار خود را به طور مستقل آغاز کرده است. دکتر پرویز ناتل خانلری آغازگر فعالیت این انتشارات بود. پس از دکتر خانلری، شادروان دکتر ذبیح‌الله صفا با یاری دکتر حسین مینوچهر مدیریت توسعهٔ انتشارات را بر عهده گرفتند.

انتشارات دانشگاه تهران زیر نظر مدیریت ادارهٔ کل خدمات پژوهشی و انتشارات دانشگاه تهران اداره می‌شوند. انتشارات دانشگاه تهران، نخستین‌بار با این آرمان پدید آمد که پاسخگوی نیاز دانشجویان باشد، اما به‌مرور نیازهایی فراتر از نیاز نخستین نمودار شدند. در مرحلهٔ اول اساتید نیازمند آن بودند تا با گسترش کمی و کیفی دانشگاه، از آخرین داده‌های علمی برخوردار شوند. پس از اینکه که دانشگاه تهران، مؤلفان بزرگ و سرشناس را جذب برنامه‌های آموزشی خود کرد، انتشارات دانشگاه تهران چاپ و انتشار آثار آنان را نیز در زمرهٔ وظایف خود قرار داد. این رویه تا آنجا ادامه داشت که بندی از اساسنامه به آن اختصاص یافت؛ با این مفهوم که انتشارات دانشگاه تهران خود را ملزم به چاپ متون و آثار فرهنگی ایران‌زمین کرده است. انتشارات دانشگاه تهران تاکنون بیش از ۵٬۰۰۰ عنوان کتاب منتشر کرده است و به طور میانگین در هر روز بیش از یک کتاب منتشر می‌کند.

خواندن کتاب روش شناسی دانش اجتماعی مسلمین رویکردهای فقهی را به چه کسانی پیشنهاد می‌کنیم

این کتاب را به دانشجویان رشتهٔ جامعه‌شناسی و مطالعات اسلام پیشنهاد می‌کنیم. 

نظری برای کتاب ثبت نشده است

حجم

۶٫۱ مگابایت

سال انتشار

۱۴۰۰

تعداد صفحه‌ها

۳۷۵ صفحه

حجم

۶٫۱ مگابایت

سال انتشار

۱۴۰۰

تعداد صفحه‌ها

۳۷۵ صفحه

قیمت:
۱۱۲,۵۰۰
تومان