کتاب علم لدنی در تفاسیر ملاصدرا و آثار عرفانی امام خمینی (ره)
معرفی کتاب علم لدنی در تفاسیر ملاصدرا و آثار عرفانی امام خمینی (ره)
کتاب علم لدنی در تفاسیر ملاصدرا و آثار عرفانی امام خمینی (ره) را زهرا یاراحمدی نوشته و نشر بنیان مرصوص عهدهدار چاپ و نشر آن بوده است. این کتاب به تشریح مفهوم علم لدنی و بررسی تطبیقی اندیشههای ملاصدرا و روحالله خمینی دربارهٔ آن میپردازد.
درباره کتاب علم لدنی در تفاسیر ملاصدرا و آثار عرفانی امام خمینی (ره)
علم از گذشته تا امروز، در جایگاههای مختلفی حضور داشته و مایهٔ افزایش شناخت و عمق معرفت بشر به مسائل گوناگون جهان هستی بوده است. یکی از انواع علم که تحلیل و تحقیق پیرامون چیستی و چگونگی آن بهویژه نزد علما و دانشمندان اسلامی همیشه بحثبرانگیز بوده است، علم لدنی است. علم لدنی دانشی است که از جانب خداوند و از راههای غیرعادی و بدون یادگیری، به برخی از انسانها داده میشود. منشأ این اصطلاح را عبارت «وَعَلَّمْنَاهُ مِنْ لَدُنَّا عِلْمًاً» (از نزد خود به او دانشی آموخته بودیم)، در آیهٔ ۶۵ سوره کهف دانستهاند. بر این اساس عدهای از مفسران بر این عقیدهاند که این علم تنها به انبیا و امامان (ع) اعطا شده است و برخی دیگر دایرهٔ شمول آن را وسیعتر در نظر گرفته و این علم را علاوهبر امور معنوی و عرفانی، دربرگیرندهٔ امور مادی و تجربی نیز میدانند. از جمله متفکرانی که در این باب اندیشیده و آثاری نیز نگاشتهاند میتوان به ملاصدرا و روحالله خمینی اشاره کرد. زهرا یاراحمدی در کتاب علم لدنی در تفاسیر ملاصدرا و آثار عرفانی امام خمینی (ره) کوشیده است تا پس از ارائهٔ تعریف و تحلیلی از علم لدنی، به بررسی وجوه اشتراک و افتراق نظرات این دو فرد در این حوزه بپردازد.
خواندن کتاب علم لدنی در تفاسیر ملاصدرا و آثار عرفانی امام خمینی (ره) را به چه کسانی پیشنهاد میکنیم
علاقهمندان به مباحث فلسفی با رویکرد تفسیر قرآن و تحلیل آثار اندیشمندان مسلمان و نیز پژوهشگران و دانشجویان رشتههای فلسفه و الهیات و طلاب از مطالعهٔ این کتاب سود خواهند برد.
بخشی از کتاب علم لدنی در تفاسیر ملاصدرا و آثار عرفانی امام خمینی (ره)
«واژهٔ عقل مانند حق و باطل، دارای مصداقهای متفاوتی است از یک نظر به چهار بخش تقسیم میشود:
عقل تجربی که در علوم تجربی و انسانی کاربرد دارد.
عقل نیمهتجریدی که در علوم ریاضیات کاربرد دارد.
عقل تجریدی که در فلسفه به کار میرود.
عقل ناب که در عرفان نظری به کار میآید.
در کل، دانشمندان در رشتههای مختلف، معانی متفاوتی دربارهٔ واژهٔ علم ارائه دادهاند. که میتوان بهطورکلی سه معنا از واژه علم در مقام اصطلاح احصا نمود:
علم به معنای دانستن و شناختن به معنای عام (معرفت)
علم بهعنوان یکی از شاخههای علوم بشری (دانش)
علم بهعنوان یکی از رشتههای علوم تجربی (علوم تجربی)
اکثر اختلافات فیلسوفان، متکلمین و منطقیون در تعاریف مختلف در مورد ماهیت و چیستی معرفت بهطور مطلق یعنی علم به معنای نخست است.»
حجم
۸۸۰٫۴ کیلوبایت
سال انتشار
۱۳۹۹
تعداد صفحهها
۱۵۷ صفحه
حجم
۸۸۰٫۴ کیلوبایت
سال انتشار
۱۳۹۹
تعداد صفحهها
۱۵۷ صفحه