دانلود و خرید کتاب دایره المعارف تعریف واژه و اصطلاح فلسفه و منطق از دیدگاه فلاسفه و اندیشمندان مسعودرضا یوحنائی
تصویر جلد کتاب دایره المعارف تعریف واژه و اصطلاح فلسفه و منطق از دیدگاه فلاسفه و اندیشمندان

کتاب دایره المعارف تعریف واژه و اصطلاح فلسفه و منطق از دیدگاه فلاسفه و اندیشمندان

انتشارات:نشر عطران
امتیاز:
۵.۰از ۱ رأیخواندن نظرات

معرفی کتاب دایره المعارف تعریف واژه و اصطلاح فلسفه و منطق از دیدگاه فلاسفه و اندیشمندان

کتاب دایره المعارف تعریف واژه و اصطلاح فلسفه و منطق از دیدگاه فلاسفه و اندیشمندان نوشتهٔ مسعودرضا یوحنائی در نشر عطران چاپ شده است.

درباره کتاب دایره المعارف تعریف واژه و اصطلاح فلسفه و منطق از دیدگاه فلاسفه و اندیشمندان

 توضیح واژه و اصلاح فلسفه کمی دشوار و صعب است چرا که با وجود نحله‌‎ها و مکتب‎‌های گوناگون تعاریف شکل و فرم متفاوتی نسبت به یکدیگر دارند. اما واژه فیلوسفور را اولین بار به‌عنوان نام دیگر ارسطو متفکران قرون وسطی به‌کار بردند. سقراط کلمه فلسفه را تثبیت کرد. واژه فیلسوفوس یعنی فیلسوف که اولین بار فیثاغورث بعدا سقراط و افلاطون آن‌را برا خود برگزیدند. معنی خاص فلسفه جهان‌بینی عقلانی است. و فلسفه یعنی دوست‎‌داری خِرد و یا همان دانش که اولین بار توسط سقراط بکار رفته است. «واژه فلسفه در اصل به زبان یونانی بازمی‌گردد و ترکیبی است از دو کلمه فیلیا به معنای عشق و سوفیا به معنای حکمت، عقلانیت و فرزانگی» این تعریف فلسفه به فیثاغورث نسبت داده می‎‌شود البته گاهی نیز از جانب سقراط گویا نقل گردیده است. سقراط هدف اصلی زندگی را ارزشمند زندگی کردن می‎‌داند. سقراط همچنین معتقد است پرسش اصلی فلسفه در مورد عدالت است. فلسفه‎ را رشته‎ای پایه و به اصلاح مادر همه‎ی علوم و دانش‎ها می‎دانند. شاید می‎رسد منطق پدر تمام علوم است چراکه همان ریاضیات است. «عبارت یونان باستان، بر منطقه‌ای به مراتب وسیع‌‎تر از مرزهای جغرافیایی یونان امروز دلالت دارد. و یونانیان در سفرهای خود، طبعا با آخرین افکار و اختراعات چهارگوشه‎ٔ جهان آشنا می‎‌شدند؛ هندسه را از مصریان، اخترشناسی را از ایرانیان و فلسفه را از خاور دور فرا می‎‌گرفتند» (همان) یوناینان باستان فلسفه را از دو عنصر فیلسوس (دانش) و میتوس (داستان پردازی) نتیجه گرفتند. «کلمه فیلسوف از عبارت یونانی عشق به خرد ریشه گرفته است»

کتاب دایره المعارف تعریف واژه و اصطلاح فلسفه و منطق از دیدگاه فلاسفه و اندیشمندان را به چه کسانی پیشنهاد می‌کنیم

این کتاب به علاقه‌مندان به فلسفه و منطق پیشنهاد می‌شود.

بخشی از کتاب دایره المعارف تعریف واژه و اصطلاح فلسفه و منطق از دیدگاه فلاسفه و اندیشمندان

آنچه شاید بیشتر نظریه‌‎‎پردازان در آن متفق القول هستند این است که فلسفه و منطق از یونان باستان و یا حتی پیش از باستان نشو و نما پیدا کرده است. فلسف با پرسش آغاز می‎شود نخستین فلاسفه که چیزی حدود ۶۰۰ سال قبل از میلاد می‎زیسته‌‎اند با این دو پرسش «جهان چگونه به وجود آمد؟ و جهان از چه چیزی ساخته شده است؟» اولین گام‌ها را برای علم و فلسفه برداشتند. اگرچه دانش و فلسفه در دیگر کشورها مانند ایران باستان و چین باستان نیز وجود داشته است. گفته‌‎ای از هیوم وجود دارد که البته اشاره به فلاسفه‎‌ٔ اسلامی دارد. هیوم معتقد است فلسفه ابتدا نزد اروپاییان بوده و در برهه‌‎ای این علم نزد مشرقی‎‌ها (که او شرقی‌‎ها را با الفاظ ناشایستی چون یاغی‎‌ها خطاب می‎‌کند) افتاده است که اروپایی‎‌ها آن‌ها را از مشرقی‎‌ها بازستاندند. همان طور که توضیح داده شد مشرقی‎‌ها اعم از ایران، چین، ژاپن که مهد تفکر و اندیشه هستند که تفکر و اندیشه در مشرق زمین ریشه‎‌ای اقلا بیشتر چند هزار ساله نسبت به اروپا دارد و شاید دست‌آورد سهروردی ، حکیم بزرگ ایران زمین همین است که دانش واقعی شهودی است و این دانش نزد ایرانیان باستان و حکمای باستان ایران زمین است. به نقل از ایمل بریه آگوستینوس طرحی در کتاب مدینه‌اللّه دارد که «برحسب این طرح، که مبنی بر این است که فلسفه از خلقت عالم آغاز می‎‌شود، یونانیان که نخستین فیلسوفان را از خودشان می‎‌دانستند دروغ گفته‌‎اند، اینان در واقع عقاید فلسفی خود را از یهود و مصر و بابل اقتباس کرده‌‎اند، پس نخستین عصر فلسفه عصر یونانی نیست، بلکه عصر اقوام غیر یونانی است. «طالس ملطی، در میان معاصران خود مقامی خاص داشت و مورخان تاریخ فلسفه عموما او را پدر فلسفه اروپا دانسته‎‌اند»

کاربر 5526181
۱۴۰۲/۰۸/۱۹

بسیار عالی و کامل بهترین کتابی که درباره اصطلاحات تا به الان مطالعه کردم بود

بریده‌ای برای کتاب ثبت نشده است

حجم

۲٫۷ مگابایت

سال انتشار

۱۴۰۱

تعداد صفحه‌ها

۲۴۱ صفحه

حجم

۲٫۷ مگابایت

سال انتشار

۱۴۰۱

تعداد صفحه‌ها

۲۴۱ صفحه

قیمت:
۲۹,۰۰۰
تومان