کتاب ماهیت صاعقه و تکنیک های محافظتی
معرفی کتاب ماهیت صاعقه و تکنیک های محافظتی
کتاب ماهیت صاعقه و تکنیکهای محافظتی نوشتۀ محمد کارگر سنگاچینی است. این کتاب را انتشارات آذرفر در سال ۱۴۰۰ منتشر کرده است.
درباره کتاب ماهیت صاعقه و تکنیک های محافظتی
نوری خیره کننده و صدایی مهیب و گوینده معمولاً اینها تنها شاخصههایی هستند که ما از پدیدهای به نام صاعقه که حتماً شما هم تابهحال بهخاطر آن وحشتزده از خواب بیدار شده و یا اگر هم خواب نبودهاید، حسابی یکه خوردید، میشناسیم.
اسمهایی که ساکنان مناطق مختلف روی این پدیده گذاشتهاند نیز اغلب برگرفته از همین دو محصول صاعقه است؛ مثلاً شیرازیها میگویند: غرهتراق، تهرانیها رعدوبرق، افغانیها تانا، اروپاییها؛ تندر و... اما بهراستی ماهیت اصلی این نور خیرهکننده و صدای مهیب و کوبنده یا همان صاعقه چیست و چگونه رخ میدهد؟
در پاسخ به این سؤالها باید گفت که انسانها در طول تاریخ، به دلیل عدم آگاهی علمی از پدیدههای طبیعی، بعضاً تعاریف عجیبوغریب و بهاصطلاح امروزی خرافی بسیاری دراینرابطهها ارائه کردهاند که درباره صاعقه نیز صدق میکند. اما پاسخی که امروزه علم مدرن در باره این پدیده طبیعی به ما ارائه میکند، چنین است: هنگام طوفان یا حرکت بادهای بزرگ، بار الکتریکی زیادی در ابرها ذخیره میشود و بهاصطلاح ابرها باردار میشوند. بدین ترتیب ابر تبدیل به یک منبع انرژی بسیار عظیم میشود که بر فراز آسمان در حرکت است، این ذخیره انرژی آنقدر ادامه پیدا میکند تا ابر از انرژی الکتریکی اشباع شده و در اولین فرصت ممکن، انرژی خود را تخلیه میکند. معمولاً بهترین محل برای این تخلیه زمین است، زیرا زمین آنقدر بزرگ است که هرگز از الکتریسیته اشباع نمیشود.
بنابراین ابر ابتدا هوای اطراف خود را با یونیزه کردن مستعد عبور جریان برق کرده، سپس انرژی خود را از میان هوای یونیزه شده عبور داده و در زمین تخلیه میکند و بدین ترتیب وقتی بار الکتریکی انباشته شده در ابرها، تخلیه میشود و بهصورت یک قوس الکتریکی به زمین برخورد میکند و صاعقه اتفاق میافتد. صاعقه یکی از قدرتمندترین، خطرناکترین و عجیبترین پدیدههای طبیعی است.
خواندن کتاب ماهیت صاعقه و تکنیک های محافظتی را به چه کسی پیشنهاد می کنیم؟
علاقهمندان به پدیدههای طبیعی و رشتههایی مانند برق و الکترونیک میتوانند از خواندن این کتاب لذت ببرند.
بخشهایی از کتاب ماهیت صاعقه و تکنیک های محافظتی
تکرار صاعقه در یک محدوده مشخص
وقتی در منطقهای صاعقه روی میدهد، این احتمال هست که صاعقه چندین بار دیگر نیز به آن حوالی برخورد کند اما نمیتوان تعداد دقیق آن را تعیین کرد. بااینوجود میتوان گفت در مناطق کویری و کوهستانهای مرتفع، احتمال برخورد پیدرپی صاعقه بیش از دیگر مناطق است.
همچنین برخی از نقاط کره زمین، صاعقهخیزتر از جاهای دیگر هستند. امروزه ماهوارههای هواشناسی با عکسبرداریهای دقیق و مداوم از تمام کره زمین، دفعات بروز صاعقه را در نواحی مختلف شمارش میکنند، این شمارش نشان میدهد که مناطق قطبی با میانگین ۳ بار صاعقه در ساعت، کمترین و رشتهکوه آلپ با ۱۰۰۰ صاعقه در ساعت، بیشترین آمار بروز صاعقه را دارد. مناطق هیمالیایی هم از جمله سرزمینهای صاعقه خیز جهان محسوب میشوند. همچنین کوههای البرز در ایران و کوههای هندوکش در افغانستان نیز از مناطق پرصاعقه جهان هستند.
حجم
۴٫۰ مگابایت
سال انتشار
۱۴۰۰
تعداد صفحهها
۱۵۷ صفحه
حجم
۴٫۰ مگابایت
سال انتشار
۱۴۰۰
تعداد صفحهها
۱۵۷ صفحه
نظرات کاربران
کتاب بسیار خوب و جامعی هست . تنهاذکتاب به زبانی فارسی هست که ماهیت صاعقه رو اتم به اتم تشریح میکنه . و از نظریات بروز علمی جهان هم استفاده شده حتی در مورد ذخیره امتژی صاعقه در آینده مطلب
بسیار عالیییی 😍😍🥰